13 / 05 / 2024

proje tadili nedir

proje tadili nedir

Proje tadili yapılabilmesi için, ilgili mevzuata uygun davranılması gerekiyor. Örneğin mesken içerisinde yapılacak ruhsat gerektiren tadiller için gerekli belgeler ile belediyeye müracaat etmek gerekiyor. Peki, proje tadili ne demek?

Avan proje nedir?

İnşaat sektöründe önemli bir rolü olan mimaride bilinmesi gereken terimlerden biri de avan projedir. Bu proje belirli işlemleri ve süreci içerdiği için biraz detaylıdır. Peki avan proje nedir, hangi alanlarda uygulanır ve nasıl çizilir? İşte avan proje ile ilgili önemli bilgiler...

Proje finansmanı nedir?

Proje finansmanı, özel projelerde önemli bir görevi üstlenen profesyonellerin yönettiği bir süreçtir. Bu süreçte, projenin finansal işlemleri geleceğe yönelik esas alınır. Bu noktada proje finansmanı nedir, ne anlama gelir ve teknikleri nelerdir soruları önem kazanıyor.

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi nedir? Kat karşılığı inşaat sözleşmesi nasıl olmalı?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, inşaat projesinde önem taşıyan bir sözleşme türüdür. Müteahhit ve mülk sahibi ile imzalanan bu proje için belirlenen bazı kurallar vardır. Peki kat karşılığı inşaat sözleşmesi nedir ve nasıl olmalıdır? Kat karşılığı inşaat sözleşmesi hakkındaki detaylar…

Kentsel dönüşümde finansman modelleri neden önemli? Beher metrekare pay senedi nedir?

Akcan Proje Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Murat Akıncı, Kentsel Dönüşüm Finansman Modelitesi olarak beher metrekare pay senedini kaleme aldı. Peki beher metrekare pay senedi nedir? İşte o sorunun yanıtı...

Kanal İstanbul Projesi nedir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 2011 yılında açıklanan ve kamuoyunda 'çılgın proje' olarak bilinen Kanal İstanbul Projesi nedir? Kanal İstanbul'da son durum ne? İşte merak edilen detaylar...

TOKİ Ankara İncek 2. Etap başvuru şartları nedir?

TOKİ Ankara İncek 2. Etap başvuru şartları nedir sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Proje için başvuru dönemi bugün itibariyle başladı.

Türker Proje Gayrimenkul'ün esas sözleşme değişikliği tescillendi!

Türker Proje Gayrimenkul'ün Esas Sözleşmesi'nin "ŞİRKETİN SERMAYESİ" başlıklı 6. Maddesi'nin tadili bugün İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından tescillendi.

Türker Proje esas sözleşme tadili için başvuru yaptı!

Türker Proje Gayrimenkul ve Yatırım Geliştirme A.Ş., esas sözleşme tadili için iznini almak üzere T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na bugün başvuru yaptı.

İhlas Gayrimenkul esas sözleşmesi tadili için başvuru yaptı!

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme esas sözleşmesinin "Sermaye ve Paylar" başlıklı maddesinin tadili için SPK'ya başvuru yaptı. 

Statik proje nasıl yapılır?

Mimari projeye ve zemin ve temel etüdü raporuna uygun olarak yapılan statik proje nedir? Statik proje nasıl yapılır?

Mimari proje neleri kapsar?

Mimari proje, inşa edilecek yapı için yapılan hazırlıkların başında geliyor. Peki, mimari proje nedir? Mimari proje neleri kapsar?

Mutlu Yatırım esas sözleşmenin tadili için izin aldı!

Mutlu Yatırım Proje ve Gayrimenkul Geliştirme A.Ş., esas sözleşmenin 2. maddesinin tadili ile ilgili olarak T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan izin aldı

İstanbul Marina nedir?

İstanbul Marina nedir sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Banka kredisine uygun olan proje 5 blok olarak yükseliyor. Projede daireler 305 bin 929 TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor.

proje tadili nedir Haberi

proje tadili nedir

Proje tadili ne demek?

Proje tadili, yapının asıl projesine herhangi bir müdahale olmaksızın, yapı güvenliğini tehlikeye sokmayacak bir şekilde yapılan fiziksel ve mimari değişiklikler olarak karşımıza çıkıyor.


Proje tadili yapılabilmesi için, ilgili mevzuata uygun davranılması gerekiyor. Örneğin mesken içerisinde yapılacak ruhsat gerektiren tadiller için gerekli belgeler ile belediyeye müracaat etmek gerekiyor.


Ancak, boya badana, fayans ve parke döşeme, elektrik ve sıhhi tesisat değişiklikleri gibi küçük tadilatlar tamamen iç kısımda kalıyorsa ve kiriş gibi taşıyıcı unsurlara dokunmuyorsa ruhsat gerekmiyor.


Ya da anagayrimenkul üzerinde proje tadili yapılacaksa Kat Mülkiyeti Kanunu hükümlerine uygun davranılması gerekiyor. Uyulması gereken esaslar kanunda, yenilikler ve ilaveler bölümünde açıklanıyor.


Yenilik ve ilaveler

I - Faydalı olanlar: 

Madde 42 – Kat malikleri,anagayrimenkulün ortak yerlerinde kendi başlarında bir değişiklik yapamazlar; ortak yerlerin düzgün veya bunları kullanmanın...