18 / 07 / 2024

proje tescil belgesi

proje tescil belgesi

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Abdullah Bakır, ''Mesleki çalışma esaslarının, Türkiye'nin bir deprem ülkesi olması gerçeği dikkate alınarak tanzim edilmelidir" İşyeri Tescil Belgesi geçersizken, proje ve ruhsata izin verildiğini açıkladı...

Tapu tescil belgesi nedir? Nasıl alınır?

Tapu tescil belgesi, özellikle de öğrencilerin burs alma işlemlerinde talep edilen şartlardan biridir. Bu belgenin durumuna göre bursun verilip verilmeyeceğine karar verilmektedir. Peki tapu tescil belgesi nedir ve tapu tescil belgesi nereden ve nasıl alınır? İşte bu belge ile ilgili bilgiler...

Çorlu'da 'Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi' için çalışmalara başlandı!

Çorlu Belediyesi tarafından ‘Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi’nin alımının hazırlıkları için ihaleyi alan yüklenici firma Marmara Şehircilik Kentsel Dönüşüm Proje Geliştirme Yönetim A.Ş. ile toplantı yapıldı.

İhlas Gayrimenkul'ün birleşme işlemleri tescil edildi!

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret A.Ş.'nin Olağanüstü Genel Kurul toplantısında gündemde yer alan birleşme işlemi genel kurul tarafından onaylandı ve İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından 28 Ağustos 2019 tarihinde tescil edildi.

Kocaeli'de 208 projeye yatırım teşvik belgesi verildi!

Türk sanayisinin merkez üssü Kocaeli'de geçen yıl sabit yatırım tutarı 10,7 milyar lira olan 208 proje için yatırım teşvik belgesi verildi. Yatırımların tamamlanmasıyla bölgede 6 bin kişinin istihdam edilmesi öngörülüyor.

Peker GYO ile Peker Proje'nin birleşme işlemi tescillendi!

Peker GYO ile Peker Proje'nin 30 Eylül 2018 tarihli mali tablolar esas alınarak tüm aktif ve pasifleriyle birlikte kolaylaştırılmış usulde birleşme işlemi Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından tescil edildi...

Karşıyaka Stadı için Yapı Kayıt Belgesi alındı!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, Karşıyaka Stadı ile ilgili müjdeli haberi verdi. Stat için İmar Barışı kapsamında  "Yapı Kayıt Belgesi" alındığını inşaatın bugüne kadar tamamlanan kısımlarının tescil edildiğini söyledi. 

213 proje için yatırım teşvik belgesi!

AKTOB ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı verilerine göre, bu yılın Ocak-Eylül döneminde turizm başlığı altında 213 proje için yatırım teşvik belgesi verildiği açıklandı.

Proje bazlı yatırım için büyük ilgi var!

Temmuz'da 7.1 milyar liralık sabit yatırım için 600 yatırım teşvik belgesi verildi. Konu ile ilgili konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ''Proje bazlı yatırım için büyük ilgi var" şeklinde konuştu.

İmar durumu belgesi harcı 2017!

İnşaata başlamadan önce yapılacak binaya mimari proje hazırlamak için bölgenin imar durumunun öğrenilmesi gerekiyor. Aksi takdirde imara uymayan yapılara iskan belgesi düzenlenmiyor.

Turizmde 163 proje yatırım teşvik belgesi aldı!

Yılın 7 ayında turizm tesisi modernizasyonu, öğrenci yurdu ve komple yeni otel yatırımından oluşan 163 proje için yatırım teşvik belgesi düzenlendi.

İmar durumu belgesi harcı 2016!

Bir arsa üzerinde bina inşa etmek için mimari proje hazırlamadan önce imar durum belgesinin alınması gerekiyor. Bu belge bağlı olunan ilçe belediyesinden alınıyor. Peki, imar durumu belgesi harcı 2016 ne kadar?

Türker Proje Gayrimenkul'ün 2015 toplantısı tescillendi!

Türker Proje Gayrimenkul ve Yatırım Geliştirme'nin 2015 yılı hesap dönemi ile ilgili olarak 17 Mart 2016 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul'u 30 Mart 2016 tarihinde tescil edildi.

Tapu tahsis belgesi tapu tescil davası!

Tapu tahsis belgesine dayalı açılan tapu iptali ve tescil davasına tahsise konu yerde düzenleme ortaklık payı kapsamında yapılacak indirimden sonra kalan alan üzerinden taşınmazın davacı adına tesciline karar verilmesi gerekiyor. İşte dava örneği..

proje tescil belgesi Haberi

proje tescil belgesi

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Abdullah Bakır, yapı denetiminin gerekliliğine, mesleki denetimin kaçınılmazlığına inandıklarını belirterek,''Mesleki çalışma esaslarının, Türkiye'nin bir deprem ülkesi olması gerçeği dikkate alınarak tanzim edilmelidir" dedi. 


Bakır, Adana'da 2011-2013 yılları bin 226 yapı ruhsatından, 352'sinin incelenmesi tamamlandığını, 265'inin proje müellifinin hiç iş yeri tescil belgesi sahibi olmadan ya da İşyeri Tescil Belgesi geçersizken proje ve ruhsata imza attığının anlaşıldığını açıkladı.


Türkiye...