05 / 05 / 2024

Projebeyaz gayrimenkul verileri

Projebeyaz gayrimenkul verileri

Gayrimenkul sektöründe mesafeler önemini yitirirken Türk gayrimenkul yatırımcısının son yıllarda ABD'den konut alıp kiraya vermeye başladığı açıklandı.

Tebernüş Kireçci'den ticari gayrimenkul yorumu: Döviz ve mevduattaki birikimler gayrimenkule akmaya henüz başlamadı!

TCMB tarafından yapılan açıklamada Ticari Gayrimenkul Fiyat Endeksi, 2023'ün son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 12,5, arttı. Verileri değerlendiren Tebernüş Kireçci ''Döviz ve mevduattaki birikimler gayrimenkule akmaya henüz başlamadı.'' dedi. İşte ayrıntılar...

Gayrimenkul sektörüne yeni nesil çözümler geliyor...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Eylül 2023 tarihinde yayınlanan “ücretli çalışan” istatistikleri verileri kapsamında, gayrimenkul alanında çalışan sayısı 122 bin 179'a kadar çıktı. Bu rakam 2009 yılında 33 bin seviyesindeydi. İşte ayrıntılar...

Covid-19 sonrası Türkiye gayrimenkul piyasasında neler değişti?

Covid-19 Sonrası Türkiye Gayrimenkul Piyasası ne oldu? İşte Vizyon Taşınmaz Değerleme şirketinin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mete Gülbaş'ın Covid-19 Sonrası Türkiye Gayrimenkul Piyasası ve Ekonomik Verileri ile ilgili olarak hazırladığı o rapor...

Çin'deki gayrimenkul krizi ekonomiye yansıdı!

Çin'de üçüncü çeyrek büyüme verileri dünyanın en büyük ikinci ekonomisiyle hayal kırıklığı oluşturdu. Çin'deki gayrimenkul krizi ekonomiyi de olumsuz etkiledi.

Gayrimenkul sektörünün ilk yarı karnesi!

Gayrimenkul sektörünün ilk yarı karnesi belli oldu. Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş. tarafından hazırlanan 'Gayrimenkul Sektör Raporu', Türkiye gayrimenkul sektörünün 2021'in ilk yarı performansıyla ilgil önemli verileri barındırıyor.

Gayrimenkul sektöründe teşvik beklentisi!

Kovid-19 salgını tüm dünyayı etkisi altına aldı. Salgın kapsamında uygulanan kapanmalar ve alınan tedbirler de tüm sektörlerin durgunlaşmasına neden oldu. Peki gayrimenkul sektöründe bu süreçte neler yaşandı? Konut satış verileri neler anlatıyor? İşte ayrıntılar...

Türkiye'de 2021'in 4 ayında 851 bin 612 gayrimenkul satıldı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü merakla beklenen verileri açıkladı. Açıklanan verilere göre Türkiye'de 2021'in 4 ayında 851 bin 612 gayrimenkul satıldı...

Konut satışında en yüksek pay İstanbul'un!

Endeksa, TÜİK‘in açıkladığı 2020 Şubat ayı gayrimenkul verileri hakkında değerlendirmelerde bulundu. TÜİK verilerine göre, Şubat'ta Türkiye'de konut satışları Ocak ayına göre yüzde 5, geçtiğimiz yılın Şubat ayına göre de yüzde 51 arttı.

Gayrimenkul yatırımı için en doğru zamandayız!

TÜİK tarafından 2018 Nisan ayı konut satış verileri açıklandı. Gayrimenkul sektörü temsilcileri KDV, tapu harcı, konut kredilerinde faiz indirimleri ve kampanyalarla birlikte önümüzdeki dönemde konut satışlarının artan bir ivme yakalayacağını öngörüyor.

Türkiye gayrimenkul sektöründe dünya standartlarında!

28'incisi düzenlenen MIPIM Fuarı'na katılan Projebeyaz Gayrimenkul ve Helis Yapı'nın patronları fuarı değerlendirdi. Fuar, şirketler arasında yeni, güçlü ve istikrarlı iş bağlantıları kurulmasını sağladı.

Gayrimenkul sektörü Arap müşterilerle rekor kıracak!

Projebeyaz Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uzun, 2016 yılını gayrimenkul sektöründe rekor ile kapatacaklarını söyledi. Bu başarıda en büyük payın Arap müşterisinin olduğunu söyleyen Uzun, “Kuveytli yönünü Türkiye’ye çevirdi. " dedi.

İstanbul'da 5 bin 194 uluslararası sermayeli gayrimenkul şirketi var!

Uluslararası Doğrudan Yatırım Verileri Bülteni'ne göre İstanbul'da faaliyette bulunan uluslararası sermayeli şirketlerin 11 bin 847'si toptan ve perakende ticaret, 5 bin 194'ü gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteriyor.

ABD’nin gayrimenkul devi Lennar International, Türk pazarında!

ABD’nin gayrimenkul ve satış devi Lennar International Türk pazarına giriyor. Ortadoğu partneri olarak Projebeyaz Uluslararası Gayrimenkul’ü seçti. Projebeyaz Gayrimenkul, 17 Haziran'da Lennar'ın CEO Chris Marlin’i Türkiye’ye getiriyor.

Projebeyaz gayrimenkul verileri Haberi

Projebeyaz gayrimenkul verileri

Uluslararası gayrimenkul danışmanlık firması Projebeyaz'ın açıklamasına göre, cazip ödeme seçenekleri bulunan ABD’deki konut projeleri Türk yatırımcının ilgisini çekiyor.


Açıklamada verilen bilgilere göre, Türk yatırımcısı ilk başlarda oturmak amacı ile gittiği Amerika’da, şimdi aylık yüzde 10 getirili fırsatlarla Miami, Orlando, Tampa, Teksas, New York gibi merkezlerde 150 bin dolar ile 1 milyon dolar arasında değişen konutlardan alıyor. Yatırımcı düşük peşinat ve taksitle yıllık yüzde 10’a kadar dolar bazında getiri elde ediyor. Miami’de 300 bin dolarlık dairenin aylık kirası 2 bin 500 dolara ulaşıyor. Bu da yıllık 30 bin dolarlık kira geliri anlamına geliyor. Yatırımın geri dönüş süresi 10 yıl gibi kısa bir zaman tutuyor.


Projebeyaz Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uzun, Türk yatırımcılarının en çok ilgisini çeken noktanın hızlı geri dönüş süresi olduğunu...