27 / 04 / 2024

Gayrimenkul sektörüne yeni nesil çözümler geliyor...

Gayrimenkul sektörüne yeni nesil çözümler geliyor...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Eylül 2023 tarihinde yayınlanan “ücretli çalışan” istatistikleri verileri kapsamında, gayrimenkul alanında çalışan sayısı 122 bin 179'a kadar çıktı. Bu rakam 2009 yılında 33 bin seviyesindeydi. İşte ayrıntılar...



Gayrisafi yurt içi hasıla içindeki payı yüzde 3.7 olan gayrimenkul alanında belgeli gayrimenkul işletmelerinin sayısı da 55 bine yaklaştığı kaydedildi. 

Farklı bölgelerde uzman olan gayrimenkul danışmanlarının sayısı giderek yükselirken, gayrimenkul almak, satmak ya da kiralamak isteyen müşteriler de doğru gayrimenkul danışmanına ulaşamıyorlar. Sektördeki büyümeye paralel olarak müşterilerin doğru gayrimenkul danışmanlarına ulaşması daha önemli hale geldi.

Yenihane.com, sektördeki gelişmeleri dikkate alarak, gayrimenkul danışmanları ile gayrimenkul müşterileri bir araya getiriyor. Sektöre yönelik yenilikçi yapısı ile dikkat çeken platform, Yenihane Teknoloji A.Ş. bünyesinde faaliyete başladığı kaydedildi. Platform, gayrimenkul danışmanlarını uzmanlık alanları, bölgeleri ile eşleşen müşteriler ile bir araya getiriyor.  Yenihane Kurucu Ortağı ve CEO’su Yüce Özkan, platformun sektöre ve müşterilere sunduğu avantajları değerlendirdi. Özkan, sektöre güven getirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Yenihane CEO’su Yüce Özkan, platformun sektöre yeni bir soluk getirdiğini belirterek, gayrimenkul almak, satmak, kiralamak ya da kiraya vermek isteyenlerin hem bölge hem de gayrimenkul türü bakımından en doğru gayrimenkul danışmanlarını platformda bulabileceğini ifade etti. Özkan, “Yenihane’de müşteriler, ihtiyaçları doğrultusunda en doğru gayrimenkul danışmanlarını seçebiliyor. Gayrimenkul danışmanları da uzmanlık alanları ve bölgeleri ile eşleşen en doğru müşterilerle etkileşim kurabiliyor.” dedi.

GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNDE GÜVEN ORTAMI OLUŞTURMAK İSTİYORUZ

dunya.com'da yer alan habere göre; “Sektördeki boşluğu dolduruyoruz!” diyen Yüce Özkan, Yenihane.com’un her 2 tarafın çıkarlarını göz ederek zaman ve masraf tasarrufu sağladığına ibelirterek, “Yeni nesil gayrimenkul platformu olan Yenihane’nin teknolojik altyapısı gelişmiş algoritmalarla tasarlandığını kaydetti. Ayrıca, yazılımcı kimliğim ile sistemin tasarımını bizzat kendim yaptım. Geliştirdiğimiz sistem, her tarafın ihtiyaçlarına cevap verebiliyor. "dedi.

Gayrimenkul sektörüne yeni nesil çözümler geliyor...

GAYRİMENKUL DANIŞMANLARI HAKKINDA

Yüce Özkan, daha sonra “Geliştirdiğimiz algoritma, platform ile açılan talepler ve bu talebe gelen istekleri değerlendirip, hangi talep hangi danışmana uygun ise şayet  müşteriye seçim hakkı veriyoruz.. Mesela;  Antalya’daki arsasını satmak isteyen fakat farklı bir şehirde yaşayan bir müşteri, Antalya bölgesinde uzman olan arsa ya da gayrimenkul danışmanı ile rahatca  görüşebiliyor.. Böylece müşteri, farklı bir bölgenin gayrimenkul danışmanıyla çalışmak zorunda kalmıyor. Buna göre açılan talebin bölgesi veya gayrimenkul kategorisi uygun değilse istek gerçekleşemiyor.  Bu avantajı gayrimenkul danışmanları da kullanabiliyor; uzmanı olmadıkları bölge ya da gayrimenkul kategorisindeki taleplerle eşleşmiyorlar. Müşteriler çalıştıkları gayrimenkul danışmanlarını ayrıca puanlayıp, haklarında yorum yapabiliyor.” dendi.

TALEP AÇMAK VE ÜYELİK ÜCRETSİZ

Türkiye’nin yeni nesil gayrimenkul platformu Yenihane.com, bu alanda yeni bir soluk getirecek. Gayrimenkul danışmanlarını doğru müşteriler, müşterileri de doğru danışmanlar ile  eşleştiren gayrimenkul platformuna ücretsiz üyelikle girişte yapılabilecek. Buna göre,  talepler için ücret talep edilmiyor. Sunulan bu platformun avantajlı premium hizmetlerinden faydalanmak iiçin gayrimenkul danışmanlarından aylık olarak belirli bir ücret talep edilmektedir.  Yenihane’nin ilk üyesi olan gayrimenkul danışmanlarına, yüzde 50 indirimle ömür boyu potansiyel müşterilere ulaşma ayrıcalığı tanınıyor. Lansmana özel abonelikler ilk 3 ay ücretsiz sunuluyor. Yenihane.com’un yazılım altyapısı, aynı zamanda yazılımcı olan platformun CEO’su Yüce Özkan tarafından tasarlandı. Gayrimenkul alanında çözümler ile dikkat çeken platformun mobil uygulaması da kısa zaman sonra  kullanıma açılacak.

İstinye Park'ın yatırımcısı Orjin Grup 3 yeni gayrimenkul şirketi kurdu! 

IC İbrahim Çeçen Holding'ten 1.4 milyar TL'lik yeni gayrimenkul şirketi!

MHR GYO Ataşehir kentsel dönüşüm projesi büyüyor!


Geri Dön