28 / 04 / 2024

IC İbrahim Çeçen Holding'ten 1.4 milyar TL'lik yeni gayrimenkul şirketi!

IC İbrahim Çeçen Holding'ten 1.4 milyar TL'lik yeni gayrimenkul şirketi!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu'nu hizmete alan IC İbrahim Çeçen Yatırım Holding, 1 milyar 448 milyon 726 bin 770 TL sermaye bedeli ile yeni gayrimenkul şirketi kurdu. İşte o şirket ile ilgili detaylar... 



IC İbrahim Çeçen Yatırım Holding A.Ş. (IC Holding), Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu gibi büyük projelere imza attı. 

IC Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi de İbrahim Çeçen, Mehmet Salih Çeçen, Yalçın Öztürk, Orhan Hallik ve Abdullah Keleş ortaklığında kuruldu. 

Söz konusu şirketin sermayesi 1 milyar 448 milyon 726 bin 770 Türk Lirası olarak açıklandı.

İBRAHİM ÇEÇEN KİMDİR?  

IC İbrahim Çeçen Holding ten 1.4 milyar TL lik yeni gayrimenkul şirketi!

IC Yatırım Holding Yönetim Kurulu ve Başkanı ve IC Vakfı kurucusu İbrahim Çeçen, 1941'de Ağrı'da dünyaya geldi. Cumhuriyet Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olan İbrahim Çeçen, kariyer hayatına 1964'te başladı ve 1969'da İçtaş İnşaat’ı kurdu. 

Hala inşaat, enerji, turizm, sanayi, hava ve liman işletmeciliği sektörlerinde otuzdan fazla şirketin bağlı olduğu IC Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten İbrahim Çeçen, yaptığı eğitim hizmetlerini kurumsal bir yapıda yürütmek amacıyla 2004'te IC İbrahim Çeçen Vakfı'nı kurdu. Çeçen, 2007'de TBMM tarafından “Devlet Üstün Hizmet Madalyası” ile ödüllendirildi.

MEHMET SALİH ÇEÇEN KİMDİR? 

1978 yılında Ankara’da doğan Mehmet Salih Çeçen, Bilkent Üniversitesi- Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü- Siyaset Bilimi anabilimdalı mezunu. Mehmet Salih Çeçen, Enerji, İnşaat, Turizm, Havacılık ve Sanayi alanlarında Türkiye’nin önde gelen yatırım şirketlerinden biri olan –IC İbrahim Çeçen Yatırım Holding’de farklı pozisyonda ve alanda yeteneklerini ve bilgisini geliştirdikten sonra IC Grup’un özellikle Altyapı yatırımları ve Turizm ve Havacılık sektöründe görev yaptı. 

IC İçtaş İnşaat'ta müdür olan Mehmet Salih Çeçen, IC Bomonti ve IC Hotels'in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı görevini de sürdürüyor. 

ORHAN HALLİK KİMDİR? 

IC İbrahim Çeçen Holding ten 1.4 milyar TL lik yeni gayrimenkul şirketi!

1961 doğumlu olan Orhan Hallik, Orta Doğu Teknik Üniversitesi İstatistik bölümünden mezun ve aynı üniversitede Executive MBA yaptı. Turizm sektörüne üniversite yıllarında Saltur seyahat acentasında çalışarak başlayan Hallik, 1986-1988 yıllarında Yaşar Holding’e bağlı Çeşme ve Marmaris Altınyunus otellerinde görevde ulundu ve 1989-1991 yılları arasında Side’de Arrina Hotel’in kurulum ve işletmesinde çalıştı. 

1991-2015 tarihleri arasında Bilkent Holding’e bağlı Bilintur A.Ş.’de Genel Müdür ve CEO olarak görev üstlenen Hallik, bu dönemde Bilkent Otelleri, Bilintur Catering Centre, BTA Catering (Havalimanı Restoran İşletmeleri), BKG (Müze Mağaza ve Kafe İşletmeleri) gibi kuruluşların oluşumunda yer aldı. Aralık 2015'te IC Grubu’na katılan Hallik, Turizm ve Hizmetler Grup Başkanı olarak görev yapıyor. 

Yalçın Öztürk de Kasım 2007'den beri IC Holding bünyesinde görev yapıyor. Öztürk, hala Finansman Müdürü olarak çalışıyor. 

IC İbrahim Çeçen Holding ten 1.4 milyar TL lik yeni gayrimenkul şirketi!

IC GAYRİMENKUL YATIRIM A.Ş. HANGİ ALANLARDA FAALİYET GÖSTERECEK? 

1. Yurt içinde ve yurt dışında gerek kamu sektörü, gerekse özel sektöre, gerekse kooperatiflere ait toplu ve münferit konut, han, pasaj, çarşı, işyeri, fabrika, okul, hastane, postane, her türlü askeri bina tesis ve işletmeler ile yapı ve diğer inşaat işlerini taahhüt edebilecek, 

2. Turistik tesisler, siteler, ticari ve sınai yapılar, kanalizasyon havaalanları, istasyonlar, liman, iskele, barınak, köprü, içme suyu, gölet, su kanalları, barajlar, arıtma tesisleri, eski eser onarımı, restorasyon, ile diğer her türlü inşaat işlerini yapmak, taahhüdüne, girmek, ihalelere iştirak etmek, neticelendirmek, ihale edilmiş ve edilecek şirket mevzuu ile ilgili işleri almak, yapmak, satmak, yaptırmak. 

Ic Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu! 

Ziya Yılmaz ve Rafet Yılmaz 73.4 milyon TL'ye yeni şirket kurdu!

Zorlu Holding'ten yeni inşaat şirketi! Tam 324 milyon TL sermaye ile kuruldu!


Geri Dön