19 / 07 / 2024

projede değişiklik oldu

projede değişiklik oldu

Posta Gazete Yazarı Tamer Heper, konut projesinde olmayan tesisi yaptılar engelleme hakkım var mı diye soran okuruna cevap veriyor. İşte o yazı!

Vergilerde devrim niteliğinde değişiklik! Resmi Gazete’de yayımlandı!    

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun’la bir kerelik ihdas edilen ilave kurumlar vergisinin uygulanması ile ilgili esaslar belli oldu. Ne gibi değişiklikler yapıldı? İşte merak edilenler...

İmar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan İmar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile yıkılacak derecede tehlikeli olduğu tespit edilen yapıların yıkım işlemlerinin kamu eliyle ivedi bir şekilde gerçekleştirilebilmesi öngörülüyor.

Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile alışveriş merkezi projesi için yapı ruhsatı verilirken bu alanların projede açıkça gösterilmesi şartının getirilmesi amaçlanıyor.

İmar kanununda değişiklik yapan yasa teklifi Anayasa'ya aykırı mı?

Cumhuriyet Halk Partisi, imar kanununda değişiklik öngören teklifin, imar planı değişikliklerinin taşınmazda meydana getirdiği değer artışı payının dağılımını düzenleyen 15. Maddesi’nin anayasaya aykırı olduğunu belirtti...

SPK'dan Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları Tebliği'nde değişiklik!

SPK, Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları Tebliği'nde değişiklik yaptı. Değişiklik ile kamu kurum ve kuruluşlarının yönetim kontrolüne sahip olduğu gayrimenkul yatırım ortaklıklarının, kamu şirketleri ve iştiraklerine proje geliştirme ve mali fizibilite gibi hizmetleri verebilmesinin önü açıldı..

KİPTAŞ Çatalca Konutları daire teslim tarihinde değişiklik!

Tamamı 6 katlı 180 bloktan oluşanKİPTAŞ Çatalca Konutları'nın daire teslim tarihinde değişiklik oldu. İşte yeni teslim programı...

Kıyı Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin teklif verildi!

Cumhuriyet Halk Partisiİzmir Milletvekili Murat Bakan'ın ilk imza sahibi olduğu Kıyı Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi için komisyonda görüşmeler başladı..

Büyükşehir Belediyesi Kanununda Değişiklik teklifi verildi!

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın ilk imza sahibi olduğu Büyükşehir Belediyesi Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi verildi..

Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Adalet ve Kalkınma Partisi Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş'ın ilk imza sahibi olduğu Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, bugün mecliste görüşülüyor..

Belediye kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi!

Akın Üstündağ'ın ilk imza sahibi olduğu 5393 Sayılı Belediye Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, 12 Mayıs'ta TBMM başkanlığına geldi. Kanun teklifi 25 Mayıs 2016 tarihinde komisyona sunuldu.

Ahmet Akbalık: Karma projede sonradan bir değişiklik yapmak çok zor!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, "Karma projede sonradan bir değişiklik yapmak çok zor. Tüm hak sahiplerinin onayını alma zorunluluğu yabancıları kaçırıyor" dedi.

Ali Babacan: İmar yasasında değişiklik yapılmalı!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan inşaat sektöründeki rant dağılımında kuşkular bulunduğunu belirterek imar yasasında değişiklik yapılması gerektiğini söyledi. Ali Babacan, rantın adil dağıtımı konusunda şüphelerin olduğu dile getirdi.

Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun tam metni!

Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 28 Haziran 2014 tarihinde 29044 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Türk Ceza Kanunu kapsamında yapılan değişiklikler...

projede değişiklik oldu Haberi

projede değişiklik oldu


Büyük bir sitede daire sahibiyim. Bu dairede de oturuyorum. Ancak yönetim tam evimizin önündeki yeşil alanı telle çevirdi futbol ve basketbol sahası yapıyor. Oysa bu yer hem projede hem de broşürlerde yeşil alan olarak belirtiliyordu. Projede bunları görseydim ben bu daireyi almazdım. Buna hakkı var mı? 


Bir bina içinde veya dışında, parsel sınırları içinde tasdikli projede ne görülüyor ise bu şekilde kalması gerekir. O kadar ki, otopark olarak görülen alan bir ihtimal fazla gelse de fazla alanı çocuk parkı yapamazsınız.


Veya aksini düşünelim, projede çocuk parkı olarak görülen alanı, “Çocuklar gelip oynamıyor” diye otopark yapamazsınız. Sizin durumunuz da bunlardan farklı değil. Mademki bahsettiğiniz alan yeşil alandır spor tesisi yapılamaz, spor alanına dönüştürülemez.


Bir noktada okuyucumun sorusu içinde yanıt da var. Daire alırken çevresine...