02 / 05 / 2024

Vergilerde devrim niteliğinde değişiklik! Resmi Gazete’de yayımlandı!    

Vergilerde devrim niteliğinde değişiklik! Resmi Gazete’de yayımlandı!    

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun’la bir kerelik ihdas edilen ilave kurumlar vergisinin uygulanması ile ilgili esaslar belli oldu. Ne gibi değişiklikler yapıldı? İşte merak edilenler...



Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı Gelir İdaresi Başkanlığının düzenlediği “Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile İlgili 7440 Sayılı Yasa Genel Tebliği" Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girdi.

Bu kapsamda, tek seferlik ilave kurumlar vergisi ihdas edilmişti. Tebliğ ile birlikte ilave verginin uygulanmasına ilişkin esaslar belirlendi. Detaylı açıklama ve örnek uygulamalara da tebliğde yer verildi.

Vergilerde devrim niteliğinde değişiklik! Resmi Gazete’de yayımlandı!    

İlave vergi, 2022 senesi verilecek kurumlar vergisi beyannamesinden alınacak. Bu vergiyi kurumlar vergisi mükellefleri karşılayacak. Gelir vergisi mükellefleri ilave vergi ödemeyecek ve mücbir sebep ilan edilen deprem felaketinin vurduğu 11 il ve bir ilçedeki kurumlar vergisi mükellefleri ilave vergi ödemeyecek. Kurumlar vergisi mükellefleri, Kurumlar Vergisi Kanunu (KVK) ile diğer bazı yasalardaki düzenlemeler uyarınca, istisna ve indirimlerini beyanname üzerinde safi kurum kazancının tespitinde indirim konusu olabiliyor.

İşte detaylar...


Geri Dön