17 / 05 / 2024

Vergilerde devrim niteliğinde değişiklik! Resmi Gazete’de yayımlandı!    

Vergilerde devrim niteliğinde değişiklik! Resmi Gazete’de yayımlandı!    

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun’la bir kerelik ihdas edilen ilave kurumlar vergisinin uygulanması ile ilgili esaslar belli oldu. Ne gibi değişiklikler yapıldı? İşte merak edilenler...



20 BİN CİVARI MÜKELLEFİ ETKİLEMESİ BEKLENİYOR

Söz konusu düzenlemenin, 2022 yılı kurumlar vergisinde istisna ve indirimleri yer alan 20 bine yakın mükellefi etkileyeceği düşünülüyor. İlave vergi 2022 senesi kurumlar vergisi beyannamesinde yer alan indirim ve istisna ücretleri üzerinden yüzde 10 şeklinde hesaplama yapılacak.

Bu kapsamdaki istisnalar, iştirak kazançları istisnası, taşınmaz ve iştirak hissesi satış kazancı istisnası, yurt dışından elde edilen ve belirli şartları sağlayan kazanç istisnaları, serbest bölge ve teknoloji geliştirme bölgesi kazanç istisnaları gibi başlıklar olacak.
İndirimlerden ise yatırım, AR-GE, nakdi sermaye indirimleri kapsama eklendi.

Vergilerde devrim niteliğinde değişiklik! Resmi Gazete’de yayımlandı!    
Kurumlar Vergisi Kanunu'nun 32/A maddesi doğrultusunda indirimli kurumlar vergisine tabi matrah üzerinden de yüzde 10 oranında ilave vergi alınacak.

İştirak kazançları istisnası ile yurt dışından sağlanan ve yüzde 15 oranında vergi yükü taşıyan istisna kazançlarda ise ilave vergi yüzde 5 şeklinde hesaplama yapılacak.

Özel hesap dönemi tayin edilen mükellefler kapsamında bu sene bitecek hesap dönemi için verilmesi gereken kurumlar vergisi beyannamelerinde dikkate alınan indirim, istisna ve indirimli kurumlar vergisi matrahları üzerinden ilave vergi hesabı yapılacak.

Bayram ikramiyesi ödemeleri başladı! Henüz ikramiyesi yatmayan emekliler ne zaman alacak?

2 milyona yakın Bağ-Kur’luya müjde! Prim gün sayısında yeni gelişme! Bakan Bilgin tek tek açıkladı!

SGK’dan bayram öncesi flaş açıklama! EYT’den emekli olamayanların hesabına para yatacak!


Geri Dön