18 / 05 / 2024

protesto edilen senet

protesto edilen senet

Ekonomik sistemde ödeme araçlarından biri olan senette protesto edilen senet sayısı pandemi dönemine göre azalırken Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 2 arttı. Parasal değeri 999 milyon lira olan 25.3 adet senet protesto edildi.

Kara listeye girenlerin sayısında dikkat çeken artış

Ekonomik sistemde ödeme araçlarından biri olan senette protesto edilen senet sayısı pandemi dönemine göre azalırken Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 2 arttı. Parasal değeri 999 milyon lira olan 25.3 adet senet protesto edildi.

Beylikdüzü 11. Mahalle mağdurlarından protesto gösterisi!

İstanbul Beylikdüzü'nde inşa edilen 11. Mahalle projesinden konut alan ve mağdur olan vatandaşlar dün proje alanında bir protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Hangi illerde inşaat senetleri ödenmiyor?

Senetli satışların arttığı gayrimenkul piyasasında vatandaş senetlerini ödemekte zorlanmaya başladı. Konut satışlarının arttığı birçok ilde protesto edilen senet tutarının artması dikkat çekti.

Konut satışlarında senet patlaması yaşanıyor!

Konut satışlarında senet patlaması yaşanıyor. Ağustos ’ ta markalı konutlarda senetle alım oranı yüzde 66’ya kadar çıktı. Sektör temsilcilerine göre bu durum kayıt dışını tetikliyor...

Konut satışlarında senet patlaması yaşanıyor!

Konut satışlarında senet patlaması yaşanıyor. 2014 Ağustos’ta markalı konutlarda senetle alım oranı yüzde 66’ya kadar çıktı. Sektör temsilcilerine göre ise bu durum kayıt dışını tetikliyor.

Kınık'ta işçiler inşaat ve madende ölümleri protesto etti!

Türkiye Devrimci Maden Arama ve İşletme İşçileri Sendikası (Dev Maden- Sen) üyeleri Manisa Soma'daki maden ile İstanbul'daki asansör faicasında ölenleri anıp, iş kazalarını yürüyüşle protesto etti.

Halkalı'da protesto yapan inşaat işçileri isteklerini işverene kabul ettirdi!

İstanbul Avrupa Yakası Halkalı’da 3 bin 500 işçinin çalıştığı şantiyede dün protesto gösterisi yapan işçiler iş güvenliği ve çalışma şartları konusundaki isteklerini işverene kabul ettirdi.

Halkalı'da bir grup inşaat işçisi çalışma koşullarını protesto etti!

İnşaat işçileri "çalışma koşullarını" protesto etti. Küçükçekmece'de bir site şantiyesinde çalışan işçiler, yol kapatarak eylem yaptı. Haklarını alamadıklarını iddia eden gruptakiler, trafiğe kapattıkları caddede lastik yaktı.

Torun Center'daki asansör faciası protesto edildi!

Torun Center'daki asansör faciasını protesto etmek isteyen gruplar, kazanın yaşandığı inşaata doğru yürüdü. Ancak polis, grupların inşaat alanına girmesini gaz ve TOMA'larla müdahale ederek engelledi

Tavsiye Edilen Kaliteli Otel ödülünü Kumköy Beach Otel kazandı!

Dünyanın dört bir yanındaki turistik işletmeler için önem taşıyan 'Holidaycheck Tavsiye Edilen Kaliteli Otel' ödülü Sunis Kumköy Beach Otel'e verildi. Sunis Kumköy Beach, daha önceleri de birçok defa aynı ödülü almayı başarmıştı.

Fatih'teki park orman arazisine yapılacak stadyum protesto edildi!

Fatih Ormanı 'savunması' "Kuzey Ormanları Savunması" adlı grup, Maslak'ta bulunan Fatih Ormanı İçerisinde yer alan 1490 dönümlük Park Orman arazisinde yapılması planlanan projeyi protesto etti.

Ataşehir'de inşa edilen Finans Merkezi 2018'de bitecek!

İstanbul Ataşehir'de inşa edilen Uluslararası Finans Merkezi'nin master plan ve kentsel tasarım projesi devam ediyor. Proje, 690 bin metrekare alana sahip. Finans Merkezinin 2018 yılında tamamlanması bekleniyor.

Galataport'un ÇED toplantısı protesto edildi!

Galataport projesi İstanbul Kent Savunması, 'Galataport" olarak bilinen ve tartışmalara neden olan Salıpazarı Kruvaziyer Liman Projesi için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme raporunun görüşüldüğü toplantıyı protesto etti.

protesto edilen senet Haberi

protesto edilen senet

Türkiye Bankalar Birliği'nin açıkladığı rakamlara göre Temmuz ayında 25 bin kişi ödenmeyen senetler nedeniyle bankaların kara listesine girdi. Açıklanan verilere göre bir ayda yaklaşık 1 milyar liralık senet ödenmedi. Protesto edilen 25.3 bin adet senedin toplam parasal karşılığı 999 milyon lira oldu. Türkiye Bankalar Birliği'nin konuyla ilgili açıklamasına göre, Temmuz ayında protesto edilen senetlerin adedi bir önceki aya göre yüzde 2 artarken, parasal değeri ise yüzde 10 arttı.

Bankalar Birliği'nin verilerine göre 2022 yılının Ocak - Temmuz döneminde ise toplamda 184 bin adet senet protesto edildi ve bu senetlerin parasal değeri 6,09 milyar lira oldu. Bu yılın ilk yedi ayında protesto edilen senet adedi bir önceki yıla göre yüzde 28, protesto edilen senetlerin parasal değeri ise yüzde 15 geriledi.

İl bazında...