04 / 05 / 2024

Kara listeye girenlerin sayısında dikkat çeken artış

 Kara listeye girenlerin sayısında dikkat çeken artış

Ekonomik sistemde ödeme araçlarından biri olan senette protesto edilen senet sayısı pandemi dönemine göre azalırken Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 2 arttı. Parasal değeri 999 milyon lira olan 25.3 adet senet protesto edildi.



 

Türkiye Bankalar Birliği'nin açıkladığı rakamlara göre Temmuz ayında 25 bin kişi ödenmeyen senetler nedeniyle bankaların kara listesine girdi. Açıklanan verilere göre bir ayda yaklaşık 1 milyar liralık senet ödenmedi. Protesto edilen 25.3 bin adet senedin toplam parasal karşılığı 999 milyon lira oldu. Türkiye Bankalar Birliği'nin konuyla ilgili açıklamasına göre, Temmuz ayında protesto edilen senetlerin adedi bir önceki aya göre yüzde 2 artarken, parasal değeri ise yüzde 10 arttı.

Bankalar Birliği'nin verilerine göre 2022 yılının Ocak - Temmuz döneminde ise toplamda 184 bin adet senet protesto edildi ve bu senetlerin parasal değeri 6,09 milyar lira oldu. Bu yılın ilk yedi ayında protesto edilen senet adedi bir önceki yıla göre yüzde 28, protesto edilen senetlerin parasal değeri ise yüzde 15 geriledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön