28 / 04 / 2024

Arap ülkelerinden gelen ziyaretçi sayısında istikrarlı bir artış var!

Arap ülkelerinden gelen ziyaretçi sayısında istikrarlı bir artış var!

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, "Arap ülkelerinden gelen ziyaretçi sayısında her yıl istikrarlı bir artış söz konusu. Bunun nedenlerinden biri, ülkemizin turizm potansiyelini başarılı bir şekilde sunmamızdır" dedi...




Ortadoğu ve Kuzey Afrika seyahat acenteleri ve tur operatörleri toplantısında konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Arıcı "Türk kültürünün tanıtılacağı Türk Mutfağı Günleri projemiz var "dedi. 


Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, "Arap ülkelerinden gelen ziyaretçi sayısında her yıl istikrarlı bir artış söz konusu. Bunun nedenlerinden biri, ülkemizin turizm potansiyelini başarılı bir şekilde sunmamızdır" dedi. 


Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türk Hava Yolları'nın destekleriyle Mercan Turizm tarafından, son zamanlarda Türkiye'de meydana gelen olaylardan olumsuz etkilenen turizm sektörünü canlandırmak amacıyla organize edilen Ortadoğu ve Kuzey Afrika seyahat acenteleri ve tur operatörleri buluşmasının açılışı, The Marmara Oteli'nde yapıldı.Burada konuşan Arıcı, Türk turizminin bugünlere gelmesinde turizmcilerin büyük katkısı bulunduğunu söyledi. Türkiye'ye gelen turist sayısında artış yaşandığını ifade eden Ana, şöyle devam etti: "İstanbul bizim gözbebeğimiz. 


Dünya çapında etkinlikleriyle bu başan tablosunda önemli bir yere sahip. Arap ülkelerinden gelen ziyaretçi sayısında her yıl istikrarlı bir artış söz konusu. Bunun nedenlerinden biri, ülkemizin turizm potansiyelini başarılı bir şekilde sunmamızdır. Bu konuda proje ve çalışmalarımız devam ediyor. Türk mutfağının eşsiz tatlarının sunulacağı ve Türk kültürünün tanıtılacağı Türk Mutfağı Günleri projemiz var. Bunun yanında Körfez ülkelerinde yayın yapan televizyon kanallarıyla çalışma içerisindeyiz. 


Ülkemizin değişik yerlerinde çekilecek programların, bu ülkelerde yayınlanmasıyla ilgili görüşmelerimiz devam etmektedir. İstanbul'da ramazan da bir başka güzellik. Bununla ilgili çalışmalarımız da sürüyor." Türkiye Seyahat Acentalan Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy da Türkiye'nin sadece misafir ağırlayan değil, aynı zamanda yurt dışına turist yollayan bir ülke olduğunu söyledi.Türkiye'nin turistlere sayısız imkan sunan güzelliklere sahip olduğunu vurgulayan Ulusoy, "Sizin ülkelerinize de geziler yaptık. Tarihi, doğal bütün güzellikleri öğrenmeye çalıştık. 


Şimdi sizleri İzmir'deki fuarımıza bekliyoruz. Sizlerle işbirliğine hazırız. Bu toplantıların birbirimizi tanımada faydası olacağını düşünüyorum. Ne kadar kaynaşırsak, görüşürsek, bu coğrafyada çok uzun yıllar tarihi bağlan olan sizlerle daha iyi işler yapacağımıza inanıyorum" diye konuştu. 


Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır ise turizmin Türkiye'ye uluslararası rekabette üstünlük sağlayan en önemli sektör olduğunu vurguladı.İstanbul'un bunda önemli bir yeri olduğunun altını çizen Bayındır, şunlan kaydetti:"İstanbuI, bütün olanaklan tek bir marka altında toplayan dünyanın sayılı şehirlerinden biridir. Bu zenginliğiyle yaklaşık 15 yıldır durmadan yükselen bir trend içerisindedir. Coğrafî, kültürel ve tarihsel yakınlığımız, işbirliğimiz için önemli bir potansiyel ve avantaj yaratmaktadır. Ortadoğulu ve Akdenizli komşularımızı, ramazanı İstanbul'da geçirmeye davet ediyoruz." 


Hürses Gazetesi


Geri Dön