12 / 05 / 2024

Arap ülkelerinden gelen ziyaretçi sayısı

Arap ülkelerinden gelen ziyaretçi sayısı

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, "Arap ülkelerinden gelen ziyaretçi sayısında her yıl istikrarlı bir artış söz konusu. Bunun nedenlerinden biri, ülkemizin turizm potansiyelini başarılı bir şekilde sunmamızdır" dedi...

Arap turist ‘evinde’ kaldı! Günübirlik kiralamaların artması ile konaklayan sayısı azaldı...

2023 senesinin 11 ayında Türkiye’ye gelen Arap ziyaretçi sayısında değişikli olmasa da günübirlik kiralamaların yükselmesi ile konaklayan sayısı yüzde 20 azaldığı kaydedildi. Konaklamanın azalmasında “ev sahibi” Arapların etkisi büyük.

Karmod'un prefabrik evlerine Orta Doğu ve Arap ülkelerinden yoğun talep!

Dünyanın birçok ülkesinde projeler hayata geçiren Karmod'un prefabrik evleri Orta Doğu ve Arap ülkelerinden de yoğun talep görüyor.

Rus zenginler gayrimenkul için Birleşik Arap Emirlikleri'ne akın ediyor!

Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve Avrupa Birliği'nden gelen mali yaptırımların sıkılaşmasıyla beraber Rus zenginler iş kurmak ve gayrimenkul satın almak için Birleşik Arap Emirlikleri'ne yöneldi. 

Arap iş insanlarının yatırımda gözü Türkiye'de!

Arap asıllı Türk iş insanlarından meydana gelen ve Körfez bölgesindeki Arap yatırımcılara yol gösteren ARTİAD derneği, Türkiye’deki yeni yatırım fırsatlarını değerlendirmek amacıyla İsra Holding yöneticileri ile “Türkiye’de Yatırım Fırsatları” konulu kahvaltılı toplantıda buluştu. 

Körfez ülkelerinden Türkiye'ye yatırım 5 yılda 2,5 milyar doları buldu!

A-S Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Akkuş, yaptığı açıklamada 2015-2019 döneminde Körfez ülkelerinden Türkiye’ye gelen doğrudan yatırım miktarının 2,5 milyar dolara ulaştığını dile getirdi.

Türk- Arap Gayrimenkul Fuarı'na Körfez ülkelerinden yoğun ilgi!

Türk Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği (TÜRAP) ve TurabExpo'nun bu yıl 3’üncü kez gerçekleşen Türk- Arap Gayrimenkul, Proje, Yatırım, Finansman Fuarı İstanbul’da düzenlendi. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Arap gazeteciler İstanbul Yeni Havalimanı'nı gezdi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen, "Arap Gazeteciler İstanbul Buluşması"nda bir araya gelen 18 Arap ülkesinden 60 gazeteci, inşası devam eden İstanbul Yeni Havalimanını gezdiler. 

Arap iş adamları Karadeniz'e yöneldi!

Karadeniz'de son yıllarda turist sayısında artış yaşanırken Körfez ülkelerinden gelen iş adamlarının bölgeye yatırım yapmak için girişimleri devam ediyor. 

Fatsa ve Ünye'de Arap yatırımcılar için toplu konut yapılıyor!

Körfez ülkelerinden son yıllarda Ordu’yu ziyaret eden Arap turistlerin sayısında ciddi oranda artış yaşanıyor. Tapu kadastro kayıtlarına göre, Ordu’da 2017 yılında 45 yabancıya mülk satışı gerçekleştirildi. 

Türk Arap inşaat sektörü 6 Aralık'ta fuarda buluşacak!

TÜRAP tarafından 6-8 Aralık’ta düzenlenecek fuarda 30 konut üreticisiyle 100’e yakın inşaat ve yapı malzemesi üreticisi Arap ülkelerinden gelen bin yatırımcıyla buluşacak.

Konut sektörü 1000 Arap yatırımcıyla buluşacak!

İstanbul'da önümüzdeki hafta düzenlenecek olan, 30 konut ve 100’e yakın inşaat malzemesi üreticisini Arap ülkelerinden gelen 1000 yatırımcıyla buluşturacak.

Karabük ve Bartın Arap yatırımcıların radarında!

Karabük ve Bartın’a gelen Arap yatırımcılar, turizm alt yapısını görmek ve turizm yatırım imkanlarını öğrendi. Yatırımcılar bölgede otel yatırımı yapmak istediklerini açıkladı.

Arap ülkelerinden gelen ziyaretçi sayısı Haberi

Arap ülkelerinden gelen ziyaretçi sayısı


Ortadoğu ve Kuzey Afrika seyahat acenteleri ve tur operatörleri toplantısında konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Arıcı "Türk kültürünün tanıtılacağı Türk Mutfağı Günleri projemiz var "dedi. 


Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, "Arap ülkelerinden gelen ziyaretçi sayısında her yıl istikrarlı bir artış söz konusu. Bunun nedenlerinden biri, ülkemizin turizm potansiyelini başarılı bir şekilde sunmamızdır" dedi. 


Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türk Hava Yolları'nın destekleriyle Mercan Turizm tarafından, son zamanlarda Türkiye'de meydana gelen olaylardan olumsuz etkilenen turizm sektörünü canlandırmak amacıyla organize edilen Ortadoğu ve Kuzey Afrika seyahat acenteleri ve tur operatörleri buluşmasının açılışı, The Marmara Oteli'nde yapıldı.Burada konuşan Arıcı, Türk turizminin bugünlere gelmesinde turizmcilerin büyük katkısı bulunduğunu söyledi. Türkiye'ye gelen turist sayısında artış yaşandığını ifade eden Ana, şöyle devam etti: "İstanbul...