18 / 05 / 2024

kara liste

kara liste

Ekonomik sistemde ödeme araçlarından biri olan senette protesto edilen senet sayısı pandemi dönemine göre azalırken Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 2 arttı. Parasal değeri 999 milyon lira olan 25.3 adet senet protesto edildi.

Borcu olanlar dikkat! Kara liste siliniyor

TBMM Genel Kurulu'nda, birçok düzenlemeyi içeren ekonomiye ilişkin teklif yasalaştı. Kredi, kredi kartı ya da çek-senet borcunu ödeyenler kara listeden çıkabilecek. İşte tüm ayrıntılar...

Black Friday indirimleri ne zaman? 2022 Black Friday (Kara Cuma – Efsane Cuma) tarihi belli oldu!

Black Friday (Kara Cuma, Efsane Cuma) 2022 indirimleri, alışveriş tutkunları tarafından sabırsızlıkla bekleniyor. Her yıl milyonlarca kişinin ihtiyaçlarını almak için liste yapıp beklediği Black Friday (Kara Cuma) indirimlerinin bu yıl hangi güne denk geldiği belli oldu. Peki, Black Friday indirimle

Kredi kartı borcu olanlara müjde! Af geliyor sicil temizleniyor!

Sosyal destekleri içeren torba teklif ile birlikte Bankalar Birliği Risk Merkezi kayıtlarına giren ve kamuoyunda “kara liste” olarak adlandırılan kredi borçlularına sicil affı olanağı geliyor. İşte detaylar…

Araç kiralama şirketlerine 1 milyon TL'lik ceza geliyor! 

KVKK, araç kiralama piyasasında kullanılan "kara liste" uygulamasını kanuna aykırı bularak uygulamaya başvuran şirketlere, 1 milyon Türk Lirası'na kadar idari para cezası uygulayacak.

Kiralık araçlarda son dakika kararı! KVKK açıkladı!

Kişisel Verileri Koruma Kurulu bir ihbar üzerine araç kiralama şirketlerinin araç kiralayan kişileri fişlediğini ve hazırladıkları "kara liste"yi bir yazılımla bütün sektörlerle paylaştığını belireledi. Kurul hukuka aykırı uygulamaya son verilmesi yönünde karar aldı.

İstanbul Karaçi demiryolu projesinde son durum!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği işbirliği ile hazırlanan Konuşan Ekonomi programı bu hafta Iğdır’daydı. Doğu sınırımızın en uzak ili olan Iğdır, İstanbul’dan Karaçiye uzanacak olan demiryolu projesi ile ticarette atağa kalkacak.

TOKİ Şanlıurfa Maşuk kura sonuçları tam liste!

TOKİ Şanlıurfa Maşuk kura sonuçları tam liste olarak yayınlandı. Kura çekilişi bugün gerçekleşen projede 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon daireler satışa sunuldu.

TOKİ Ankara Mamak Gülseren Mahallesi alt gelir kura sonuçları tam liste!

Fiyatların 102 bin 211 TL'den başlangıç gösterdiği proje 240 aya varan taksitlendirme ile ödenebiliyor. İşte TOKİ Ankara Mamak Gülseren Mahallesi alt gelir kura sonuçları tam liste...

Alt gelir TOKİ Ankara Mamak Gülseren Mahallesi kura sonuçları tam liste!

Alt gelir TOKİ Ankara Mamak Gülseren Mahallesi kura sonuçları tam liste halinde yayınlandı. Toplamda 583 adet dairenin satışa çıkarıldığı projede 180 veya 240 ay vade imkanı sağlanıyor.

Serap Tibuk boğaz manzaralı villasını Kara Sevda'ya kiraladı!

Cemiyet hayatının sevilen isimlerinden Serap Tibuk, Boğaz manzaralı villasını ‘Kara Sevda’ dizisine aylık 80 bin liraya kiraya verdi. Villa, Zerrin Tekindor’un canlandırdığı Leyla karakterinin evi olarak izleyicinin karşısına çıkıyor.

Isparta Kara Havacılık Okulu inşaatı tekrar başladı!

Bir müddet durmuş olan Isparta Kara Havacılık Okulu inşaatına tekrar başlandı. Koçoğlu İnşaat mühendisleri ve işçileri inşatta tekrar çalışmalara başladı. İnşaatın kısa zamanda bitirilmesi planlanıyor.

TOKİ Malatya Beydağı kura sonuçları tam liste!

TOKİ Malatya Beydağı kura sonuçları tam liste halinde yayınlandı. Daire fiyatları 120 bin 784 TL'den başlangıç gösteren projede toplamda 778 adet konut için hak sahipleri belli oldu.

TOKİ Ordu Mesudiye kura sonuçları tam liste!

TOKİ Ordu Mesudiye kura sonuçları tam liste halinde yayınlandı. 39 adet daire için hak sahiplerinin belirlendiği projede konut fiyatları 68 bin 37 TL'den başlangıç gösteriyor.

kara liste Haberi

kara liste

Türkiye Bankalar Birliği'nin açıkladığı rakamlara göre Temmuz ayında 25 bin kişi ödenmeyen senetler nedeniyle bankaların kara listesine girdi. Açıklanan verilere göre bir ayda yaklaşık 1 milyar liralık senet ödenmedi. Protesto edilen 25.3 bin adet senedin toplam parasal karşılığı 999 milyon lira oldu. Türkiye Bankalar Birliği'nin konuyla ilgili açıklamasına göre, Temmuz ayında protesto edilen senetlerin adedi bir önceki aya göre yüzde 2 artarken, parasal değeri ise yüzde 10 arttı.

Bankalar Birliği'nin verilerine göre 2022 yılının Ocak - Temmuz döneminde ise toplamda 184 bin adet senet protesto edildi ve bu senetlerin parasal değeri 6,09 milyar lira oldu. Bu yılın ilk yedi ayında protesto edilen senet adedi bir önceki yıla göre yüzde 28, protesto edilen senetlerin parasal değeri ise yüzde 15 geriledi.

İl bazında...