05 / 05 / 2024

ptt emlak

ptt emlak

Senede iki eşit taksit halinde taşınmaz mal sahipleri tarafından ödenmesi gereken vergi olan emlak vergisi belediyelere ödeniyor. Farklı şehirdeki vergiler PTT ile ödenebiliyor. Peki, PTT'den emlak vergisi ödemesi nasıl yapılır?

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri başladı!

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri başladı. 2017 yılı emlak vergisinin ikinci taksidi arazi, arsa ve binalar için1 Aralık mesai bitimine kadar belediyelerin emlak servislerinde ve PTT şubelerinde ödenebiliyor. 

PTT emlak vergisi ödemeleri için hizmet bedeli alıyor mu?

Emlak vergisi ödemeleri, taşınmazın bulunduğu ilçe belediyesine yapılıyor. Ayrıca, mükellefler emlak vergisi borcunu PTT havalesi ile de ödeyebiliyor. Peki, PTT emlak vergisi ödemeleri için hizmet bedeli alıyor mu?

Emlak vergisi bankadan ödenir mi?

Emlak vergisi mükellefleri borçlarını bağlı oldukları belediyeye ödüyor. Başka şehirdeki taşınmazın vergi ödemeleri tüm belediyelerden PTT Havalesi ile ödenebiliyor. Peki, emlak vergisi bankadan ödenir mi?

Emlak vergisi e-ödeme işlemleri!

Emlak vergisi borcu, taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Ayrıca PTT havalesi ile ve internet üzerinden de ödeme yapılabiliyor. Peki, vergi internetten nasıl ödenir? İşte emlak vergisi e-ödeme işlemleri..

Emlak vergisi havale ile ödenir mi?

Vergi borcu ödenecek gayrimenkulün bir başka şehirde olması halinde, bağlı olunan belediyeye gidilerek ödeme yapılması pek mümkün olmuyor. Bu gibi durumlarda emlak vergisi havale ile ödenir mi? Vergi, PTT ile nasıl ödenebilir?

Hataloğlu İnşaat-Emlak firması yeni yerine taşındı!

Hataloğlu İnşaat-Emlak firması, uzun yıllardan beri hizmet verdiği PTT arkasındaki yerinden, Karakeçili Mahallesi Üçtutlar Caddesi'ndeki yeni yerine taşındı. Firma sahibi Ayhan Hatal, değişikliğin çalışmalarını değiştirmeyeceğini belirtti.

Emlak vergisi internetten ödeniyor mu?

Emlak vergisi, taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor.Ancak taşınmazın bir başka şehirde yer alması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi ile yapılabiliyor. Peki, emlak vergisi internetten ödeniyor mu?

PTT'den emlak vergisi ödemesi nasıl yapılır?

Senede iki eşit taksit halinde taşınmaz mal sahipleri tarafından ödenmesi gereken vergi olan emlak vergisi belediyelere ödeniyor. Farklı şehirdeki vergiler PTT ile ödenebiliyor. Peki, PTT'den emlak vergisi ödemesi nasıl yapılır?

Emlak vergisi PTT'ye ödenir mi?

Emlak vergisi mükellefleri 2 Hazirna 'a kadar vergi borcunun ilk taksitini ödeyecek. Peki, gayrimenkulü bir başka şehirde olanlar ne yapacak? Emlak vergisi PTT'ye ödenir mi?

Milli Emlak'tan Antalya'da satılık gayrimenkuller!

İstanbul Defterdarlığı Anadolu Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı ile Antalya PTT Başmüdürlüğü muhtelif taşınmazların satışı için ihale açtı

Milli Emlak Van'da kat karşılığı inşaat yaptıracak

Van Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü, Van ilinin Merkez ilçesi, Şerefiye Mahallesi'nde bulunan bin 93 metrekare arsa üzerinde kat karşılığı inşaat işi yaptıracak.

Mahalle emlakçıları internette birleşti

Teknolojinin gelişmesiyle müşterilerini internete kaptıran mahalle emlakçıları, çareyi birleşmekte buldu.

Krizin vurduğu Dubai'de emlak fiyatları geriledi

Krizde umut bağlanan Körfez ülkelerinden de kötü haberler geliyor. Dubai'de emlak fiyatları hızla geriledi.

ptt emlak Haberi

ptt emlak

PTT'den emlak vergisi ödemesi nasıl yapılır?

Emlak vergisi senede iki eşit taksit halinde taşınmaz mal sahipleri tarafından ödenmesi gereken vergi olarak karşımıza çıkıyor. Vergiyi tek seferde ödemek isteyenler ödemelerini ilk taksit dönemi içerisinde yapıyor.


Bilindiği üzere emlak vergisi taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye gidilerek ödeniyor. Ancak taşınmaz malın bir başka şehirde yer alması halinde, vergi şu yollarla ödeniyor:


-PTT Havalesi 

-Belediyelerin Banka Hesap Numaraları ile (Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla) 


PTT'den emlak vergisi ödemesi yapmak..

Emlak vergisi ödemelerine ilişkin olarak PTT'nin resmi internet sayfasında yer alan açıklama şu şekilde:


"Tüm Belediye Başkanlıklarının Kuruluşumuz nezdindeki posta çeki hesaplarına Arsa, Emlak vergisi ödemelerinizi ücretsiz olarak gerçekleştirebilirsiniz. Ancak yatıracağınız tutarın sistemde gözükmemesi nedeniyle borcunuz ancak beyanınız miktarında tahsil edilebilmektedir.


Ayrıca son dönemlerde anlaşmalı belediye başkanlıkları ile vergi tahsilatlarının sorgulamalı...