03 / 05 / 2024

PWC Şirket Ortağı Ersun Bayraktaroğlu

PWC Şirket Ortağı Ersun Bayraktaroğlu

14. Gayrimenkul Zirvesi'nde PWC Şirket Ortağı Ersun Bayraktaroğlu, "Her Şey Göründüğü gibi mi? Doğru Bildiğimiz Yanlışlar" sunumunda gayrimenkul sektörü ile ilgili yanlış bilinen konulara açıklık getirdi.

Burcu Çalıklı kaç yaşında? Burcu Çalıklı kimdir?

Türkiye'nin önde gelen finans kuruluşlarından DenizBank'ın İcra Komitesi ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. Kariyerine 1992 yılında Retsam Ltd. Şti. Şirket Ortağı olarak başlayan Çalıklı, daha sonra finans sektöründe önemli görevler üstlenmiştir. Çalıklı, 1969 yılında doğmuştur.

Yabancı yatırımcıların ticari gayrimenkule ilgisi azaldı mı?

PwC Şirket Ortağı Mevlüt Akbaş, yabancı yatırımcıların hem finansal hem stratejik olarak Türkiye'ye gelmek istediklerini ancak yabancı yatırımcının ticari gayrimenkule ilgisinin düştüğünü belirtti.

Konut satışlarında KDV iadesinin önü açıldı!

Maliye tarafından inşaat şirketlerinin ve müteahhitlerin şirket ortağı ve-veya ilişkili kişilere yaptıkları konut satışlarından meydana gelen KDV iadelerindeki engel çözüme kavuşturuldu.

Gama Holding'in acı günü! Ergil Ersü vefat etti!

Gama Holding Şirket Ortağı ve Yönetim Kurulu Üyesi Makina Yüksek Mühendisi Ergil Ersü hayatını kaybetti. 

PwC Türkiye'nin acı günü! Fatime Ulu vefat etti!

Gayrimenkul değerleme sektöründe faaliyet gösteren PwC Türkiye'nin şirket ortağı Cenk Ulu'nun annesi Fatime Ulu vefat etti.

Finansman ihtiyacına gayrimenkul fonu aşısı!

Omurga Portföy, melek yatırımcı ağı Şirket Ortağım ile birlikte girişim sermayesi fonu kurdu. Start-up aşamasına geçmiş, büyümek için finansman ihtiyacındaki şirketlere yatırım yapacak fonun büyüklüğünün 30 milyon TL olması planlanıyor.

Nusret Gökçe'den yeni şirket!

Doğuş Grubu’nun patronu Ferit Şahenk’in de ortaklarından olduğu ünlü et restoranı Nusr-et’in bir diğer ortağı Nusret Gökçe bugün yeni bir şirket kurdu. 

Konkordato iyi yönetilirse herkes kazanır!

EY Türkiye Şirket Ortağı Avukat Mehmet Küçükkaya yaptığı açıklamada "Konkordatoda bir kanun değişikliği olabilir. Caydırıcı maddeler eklenebilir. Durduk yere konkordato ilan edenlere ciddi müeyyideler gelebilir." dedi.

Cottonbox yurt dışında 100 mağazaya ulaşacak!

Yaklaşık 40 yıl önce Denizli'de kurulan Sümaş Tekstil, fason üretimi bırakıp markalaşma yoluna gitti. 'Cottonbox' markasıyla 32 ülkeye ihracat yapan ve halen altı ülkede 25 mağazası bulunan şirket, orta vadede yurt dışında 100 mağazaya ulaşmayı hedefliyor.

Atakule GYO'nun bağımsız denetim şirket seçimi onaylandı!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2018 yılı için  PwC Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Anonim Şirketi ile anlaştı. Bağımsız denetim şirket seçimi onaylandı... 

Mimar Murat Kader'den yeni şirket!

İKİ Design Group'un kurucu ortağı Mimar Murat Kader bugün yeni şirket daha kurdu. 

ÖTV ve KDV indirimi yıl bazında etki edecek!

KPMG Türkiye Vergi Bölümü Şirket Ortağı Emrah Akın, ÖTV ve KDV indiriminin eylül sonuna kadar uzatılması kararını değerlendirdi. Akın, süre uzatımı sayesinde yıl bazında etkili sonuçların görülebileceğini belirtti.

Özcanlar Köfte şube sayısını 60'a çıkaracak!

Temelleri 1953 yılına dayanmasına karşın 2000 yılından bu yana kurumsal olarak hizmet veren Özcanlar Köfte, bu yıl 40 milyon lira ciro hedefliyor. Şu anda 6 şubesi bulunan şirket, orta vadede şube sayısını 10 kat artırarak 60'a çıkaracak.

PWC Şirket Ortağı Ersun Bayraktaroğlu Haberi

PWC Şirket Ortağı Ersun Bayraktaroğlu

Bayraktaroğlu'nun sunumundan bazı örnekler şöyle; 

'Gayrimenkul yatırım ortaklıkları (GYO) vergi ödemiyor' algısı hatalı. GYO'lar yüzde 20'lik  kurumlar vergisinden muaf. Ancak tapu harcı, ve emlak vergisi ödüyor.


'GYO'lar vergi ödemiyor diye tüm şirketler GYO kurdu' açıklamaları hatalı. Türkiye'de toplam 31 GYO var ve Türkiye'de markalı konut üreten firmaların  yüzde 2'si GYO dönüştü.


'GYO'ların alım-satım vergisi ödememesi haksız rekabet getiriyor' algısı hatalı. Çünkü bu şirketler GYO olduğu için değil Borsa İstanbul'a kote olduğu için bu vergiyi ödemiyor.


'Bu GYO modeli bize özgü ve GYO'lar korunuyor' bakışı hatalı. GYO modeli 1960'a ABD'de kuruldu ve 36 ülkede var. Bunların bir kısmı kurumlar vergisinden muaf, bir kısmı kar dağıtımına göre vergi ödüyor.


Afet Riski Altındaki Alanların Dönüşümü Kanunu ile inşaat firmaları hariç, damga gibi vergilerden muaf tutuldu. Ersun Bayraktaroğlu'na...