06 / 05 / 2024

Pyeongchang Kış Olimpiyat Oyunları

Pyeongchang Kış Olimpiyat Oyunları

Dünyanın en siyah binası Güney Kore'nin Pyeongchang kentinde inşa edildi. Bina ile, gökyüzünü yere indi...

Senegal Olimpiyat Stadyumu’nun tasarımı Tabanlıoğlu Mimarlık’tan!

Dakar’ın spor altyapısında bir amiral gemisi olacak Senegal Olimpiyat Stadyumu’nun tasarımı Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından yapılacak. 

Samsun'da 400 milyon liralık 42 yeni spor tesisi inşa edildi!

İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapan Samsun'da son 7 yılda toplam 400 milyon liralık yatırımla 42 yeni spor tesisi inşa edildi.

West Ham United'ın maçlarını oynadığı Olimpiyat Stadı yıkılacak!

West Ham United'ın maçlarını oynadığı Olimpiyat Stadı'nın yıkılıp yeniden yapılması gündeme geldi. Kariyerinde 30'dan fazla stadın yapımında görev alan Fletcher, "Atletizm stadını futbol sahasına döndürmek için yaptıkları şeyler işe yaramıyor" dedi.

Rio'nun Olimpiyat Köyü ne zaman tamamlanacak?

Rio'nun Olimpiyat Köyü'nün hazırlanış sürecinde gecikme olması beraberinde bir sürü sorun getirdi. Gecikmenin ana nedeni hava koşulları olarak gösterilse de işin gerçeği kalifiye işçi ve ustaların ücretlerinin ödenmemesi. İşte o haber...

Türkiye’nin en büyük güreş arenası Erzurum’a inşa ediliyor!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, spor projelerinden birini daha hayata geçiriyor. Türkiye’nin en büyük güreş arenasını Erzurum’a yapan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Olimpiyat Park’ta hummalı bir çalışma içerisinde…

Bakü Olimpiyat Stadı'na Diamond Award ödülü!

Tekfen İnşaat tarafından yapımı tamamlanan Bakû Olimpiyat Stadı, Amerikan Mühendislik Şirketleri Konseyi’nce her yıl dağıtılan ‘Mühendislik Mükemmellik Ödülleri’nde, en büyük ödül olan ‘Diamond Award’ ödülünü kazandı.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nın zeminine ısıtma sistemi yapılacak!

Atatürk Olimpiyat Stadı'nın zeminine alttan ısıtma sistemi yapılacağı açıklandı. Danfoss firmasının Türkiye Genel Müdürü Levent Taşkın, çim zeminin yenilenmesi ihtiyacı ortadan kalkacağı için 500 bin liralık tasarruf sağlanacağını belirtti.

Danfoss, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nun zemin ısıtmasını üstlendi!

AVM ve otellerin ısıtma sistemlerini gerçekleştiren Danfoss’un Türkiye Genel Müdürü Levent Taşkın, Torku Konya Stadı’nın ardından Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nun çim saha zemin ısıtmasını üstlendiklerini söyledi.

Tokyo Olimpiyat Stadı inşaat planında son durum!

Olimpiyat oylamasının finalinde İstanbul'u geçen Tokyo'da sıkıntı var. Önce 'şehir merkezinde' denilen tesisler 1 saatlik mesafeye taşındı.Ardından da 'çatının açılır kapanır olmasına gerek yok' kararı alındı. Şimdiyse yeni stadyum planından vazgeçildi.

Tokyo Olimpiyat Stadyumu inşaatı iptal mı edilecek?

Olimpiyat oylamasının finalinde İstanbul'u geçen Tokyo'da sıkıntı var. Önce 'şehir merkezinde' denilen tesisler 1 saatlik mesafeye taşındı.Ardından da 'çatının açılır kapanır olmasına gerek yok' kararı alındı. Şimdiyse yeni stadyum planından vazgeçildi.

2000 yılında Atatürk Olimpiyat Stadı'nın yüzde 42'si tamamlanmış!

2000 yılında Türk sporunun gururu olarak inşası devam eden Atatürk Olimpiyat Stadı'nın 40 milyon dolarlık bir harcamayla yüzde 42'si tamamlanmış. İnşası 2001 yılında tamamlanacak olan stad 116 milyon dolara mal olacakmış.

Başakşehir 'de 350 dönümlük alan kentsel dönüşüme girdi!

İstanbul Başakşehir sınırları içerisindeki Ziya Gökalp Mahallesi, Bakanlar Kurulu’nca riskli alan kabul edildi. 3’ncü havalimanına bağlantı noktasında yer alan, Atatürk Olimpiyat Stadı’na komşu 350 dönümlük bölgede kentsel dönüşüm uygulanacak.

1993 yılında Olimpiyat Parkı ve Köyü kurulacakmış!

1993 yılında İstanbul, 2000 yılı Olimpiyat oyunlarına talip olmuş. 2000 yılı olimpiyatları için İstanbul'da 4 bin 893 hektarlık alana Olimpiyat Parkı ve Köyü kurulacakmış. Çorlu ve Pendik'e de iki havaalanı yapılacakmış.

Pyeongchang Kış Olimpiyat Oyunları Haberi

Pyeongchang Kış Olimpiyat Oyunları

Dünyanın en siyah binası inşa edildi. Güney Kore'de Kış Olimpiyat Oyunları'nın başlayacağı Pyeongchang kentinde inşa edilen binanın dış cephesi ışığın yüzde 99'unu emebilen ve bilinen en siyah madde olan Vantablack'in yer aldığı ‘Vantablack VB X2' isimli özel bir boya kullanıldı. Hyundai, binanın üzerindeki ışıklarla yıldızlı bir gece görüntüsü sağlandı. Binayı İngiliz mimar Asif Khan tasarladı.


Sputnik News'te yer alan habere göre, mimar Asif Khan dünyanın en siyah binası ile ilgili, "Belirli bir mesafeden bakıldığında bina, pencereden uzayın derinliklerine açılan bir pencere görüntüsü veriyor. Yaklaştığınızda da yarattığı izlenim büyüyor. İçine girdiğinizde ise siyah bir bulutun içine çekiliyormuş gibi hissettiriyor" dedi. 

 


İçi ve dışı tamamen zıt

Binaya dışarıdan bakıldığında evrenin derinliklerinde yürüyormuş hissi veriyor. Ancak binın içi tamamen başka. Binanın içinde...