03 / 05 / 2024

Qatar National Bank yatırımları

Qatar National Bank yatırımları

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Finansbank hisselerinin Qatar National Bank'a devredilmesine onay verdi. Onay raporu Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınlandı.

Finansbank'ın Qatar National Bank'a devredilmesine onay verildi!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Finansbank hisselerinin Qatar National Bank'a devredilmesine onay verdi. Onay raporu Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınlandı.

Kristal Kule, resmen Qatar National Bank'ın!

"National Bank of Greece SA ve Qatar National Bank NBG'nin Finansbank (1)'da sahip olduğu yüzde 99,81 nispetindeki hisselerin toplam 2,750 Milyon Euro bedelle QNB'ye satışına dair kesin bir anlaşma imzalandı.

Kristal Kule'nin yeni sahibi Katarlılar oldu!

National Bank of Greece, Finansbank'ı 2.75 milyar euro bedelle Katarlı Qatar National Bank'a sattı. Finansbank, Kristal Kuleyi Soyak'tan 303 milyon Euro bedelle satın almıştı.

Mükemmel Sarımsakçı, First National Bank binasını satın aldı!

ABD'de satın aldığı gökdelenlerle adını duyuran "Turkish Trump" olarak tanınan yatırımcı Mükemmel Sarımsakçı, portföyüne bir yenisini daha ekledi. Sarımsakçı, şimdi de 84 yıllık First National Bank binasını satın aldı.

Sarımsakçı, First National Bank binasını satın aldı!

ABD'de gökdelen toplayan Türk yatırımcı Sarımsakçı, şimdi de 84 yıllık First National Bank binasını satın aldı

Finansbank 588 milyon TL kâr elde etti!

National Bank of Greece'in (NBG) yüzde 99.8'ine sahip olduğu Finansbank'ın üçüncü çeyrek solo net kârı, geçen yıl aynı döneme göre yüzde 97 artışla 244.26 milyon lira oldu.

National Bank of Greece, Finansbank'taki payını yüzde 99,81'e çıkardı!

Finansbank'ın FINBN hakim ortağı National Bank of Greece SA (NBG) International Finance Corporation'ın (IFC) sahip olduğu yüzde 5'i temsil eden payları alarak banka sermayesindeki payını yüzde 99,81'e çıkardı.

SEP, Bank Asya’nın limitini yüzde 50 artırdı!

Bank Asya, Suudi Arabistan'ın petrol dışındaki mallarının ihracatını artırmak ve bu malların ithalatını yapan yabancı firmalara finansman ve sigorta kolaylıkları sağlamak üzere kurulmuş olan Saudi Export Program (SEP) ile işbirliği anlaşmasını yeniledi.

Bank Asya: Faaliyetlerimiz kesintisiz sürüyor!

Bank Asya, "Bankamızı ödeme güçlüğü içerisine düşürme planı yapan çevrelere rağmen, bankamız müşterilerine karşı olan yükümlülüklerini yerine getirmeye devam edecektir" açıklamasını yaptı. Hisseler bugün de yüzde 10 kayıpla açıldı

Bank Asya yüzde 11.3 kayıpla açıldı!

7 Ağustos tarihinde sırası işleme kapatılan ve bugün yeniden işlem görmeye başlayan Bank Asya, yüzde 11.3 düşüşle taban fiyat olan 1,10 liradan açıldıBank Asya hisseleri bugün birinci seans itibariyle işleme açılacak

BDDK'dan Bank Asya'ya şok!

Alınan bilgiye göre, Kurul, faaliyetlerinde bir süredir sorun yaşadığı iddia edilen Bank Asya'nın durumunu görüştü. Kurul, Bankacılık Kanunu'nun ilgili hükümleri uyarınca, Bank Asya'nın, 70. madde kapsamına alınmasını kararlaştırdı.

National Geographic mağaza-cafe konseptiyle Türkiye’ye geliyor!

Medya platformları, ürün ve etkinlikleri ile her ay 500 milyon kişiye ulaşan National Geographic, mağaza-cafe konseptiyle Türkiye’ye geliyor. Karma Grup, ilk National Geographic Store’u İzmir’de açacak. Sırada İstanbul ve Ankara var.

Moody's'ten Bank Asya'ya not indirimi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Asya Katılım Bankası'nın (Bank Asya) uzun vadeli mevduat notunu "B2"den "Caa1" e indirdi, ayrıca bu notu da negatif izlemeye aldığını bildirdi. Bankanın finansal güçlülük notu da "E+" dan "E"ye düşürüldü

Qatar National Bank yatırımları Haberi

Qatar National Bank yatırımları

Finansbank tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlanan açıklamaya göre, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından, bankanın sermayesinde National Bank of Greece (NBG)'e ait yüzde 82,23, NBGI Holdings BV'ye ait yüzde 7,90 ve NBG Finance PLC'ye ait yüzde 9,68 oranındaki hisselerin,Qatar National Bank (QNB) SAQ'ya devredilmesine ve söz konusu hisse devri ile birlikte NBG'nin doğrudan payının yüzde 0'a düşmesine izin verildiği ifade edildi.



Dünya



Bu haber Vahdet Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Katılım Bankacılığı’nın öncü ve yenilikçi kuruluşu Türkiye Finans’ın Olağan Genel Kurul toplantısı 31 Mart 2016 Perşembe günü, İstanbul’da gerçekleştirildi.

Toplantı, Banka’nın yüzde 67.03 ile ana hissedarı Suudi Arabistan’ın ve Körfez’in en büyük bankası NCB CEO’su ve Türkiye Finans  Yönetim Kurulu Başkanı Saeed Mohammed A.Alghamdi’nin Divan Başkanlığı’nda yapıldı. 

Türkiye Finans Yönetim Kurulu Başkanı ve...