13 / 05 / 2024

Quasar İstanbulun içinde isviçre sanat merkezi mi olacak

Quasar İstanbulun içinde isviçre sanat merkezi mi olacak

Mecidiyeköy’deki eski Likör Fabrikası’nın yerinde 550 milyon dolarlık Quasar projesi yükseliyor. Haydar Özkan, “Fabrikayı moda, sanat, kültür merkezi yapacağız. İçinde İsviçre Kültür Merkezi olacak” dedi.

Çevre Bakanlığı binaların her katı içinde ayrı ayrı beton denetimi yapacak!

Yapıların inşasında kullanılan betonlarda kalitenin arttırılması amacıyla, revizyon yapıldı.Çevre Bakanlığı, mevcut denetimlerine ilave olarak artık binaların her bir katı içinde ayrı ayrı beton denetimi yapacak.

Büyükçekmece 3 sene içinde büyük projelerin yeni adresi olacak!

Yalçınlar Group Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yalçın; “Büyükçekmece Bölgesi, 3 sene içinde büyük projelerin yeni adresi ve İstanbul’un en önemli villa yerleşim merkezi olacak” şeklinde konuştu.

Mustafa Büyük: Adana'da herkesle uyum içinde çalışacağız!

Adana Valisi Mustafa Büyük, Yüreğir Kaymakamı Turgut Subaşı ile birlikte Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ı makamında ziyaret etti. Büyük 'Adana'da herkesle uyum içinde çalışacağız' dedi.

Amerikan Merkez Bankası bir yıl içinde faizleri artıracak!

Pacific Investment Management (Pimco) baş ekonomisti Paul McCulley Amerikan Merkez Bankası'nın (FED) yaklaşık bir yıl içinde faizleri artıracağını söyledi. Bu açıklama hazine tahvillerinin Haziran'ı kayıpla kapatmasının ardından geldi.

Şafak Bamyacıoğlu: 1 sene içinde batan batacak, çıkan çıkacak!

Emlakkulisi.com ev sahipliğindeki 7. Konutta Satış ve Pazarlama Buluşmaları kapsamında konuşan Gayrimenkul Satış Pazarlama Uzmanı Şafak Bamyacıoğlu; 1 sene içinde olacak gelişmelerle batacak ve yükselecek firmaların olacağından bahsetti...

TED’in yeni koleji, Tema İstanbul projesinin içinde kurulacak!

Tema İSTANBUL, yine Türkiye’nin en köklü ve en iddialı eğitim kurumu Türkiye Eğitim Derneği (TED) ile anlaştı. TED’in yeni koleji, Tema İSTANBUL projesinin içinde kurulacak. TED Koleji, 2015–2016 öğretim yılında Tema İSTANBUL’da ders başı yapacak...

Hindistan'da aynı gün içinde iki bina çöktü!

Hindistan'da aynı gün içinde iki bina çöktü. Başkent Yeni Delhi'de de 50 yıllık eski bir 4 katlı binanın çökmesi sonucu enkazdan 4 kişinin daha cesedinin çıkarılmasıyla ölü sayısı 11'e yükseldi.

Fikirtepe'de 15 gün içinde anlaşma sağlamazsa acele kamulaştırma işlemi yapılacak!

İstanbul Kadıköy Fikirtepe'de firmalar ve mülk sahipleri arasındaki anlaşmazlıklar bitiyor. Fikirtepe'de 15 gün içinde anlaşma sağlamazsa acele kamulaştırma işlemi yapılacak. Yani firmalar mülk sahipleriyle anlaşırsa da anlaşmasa da evler yıkılacak.

Kanser Enstitüsü 6 ay içinde açılacak!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Türkiye'nin 2023 Sağlık Vizyonu ve Sağlık Politikalarında Dönüşüm” konulu konferansta konuştu: 6 ay içinde Kanser Enstitüsü kurulacak. Yatak kapasitesi yüzde 40 artıyor...

Kayseri Bilim Merkezinin inşaatı iki ay içinde bitecek!

İlk olarak Bursa ve Konya’da hizmete giren bilim merkezlerine bir yenisi daha ekleniyor. Kayseri’ye yapılacak bilim merkezinin inşaatı tüm hızıyla sürüyor. Bilim Merkezi inşaatının iki ay içinde bitirilmesi planlanıyor...

Konak sınırları içinde yer alan tüm asansörler MMO güvencesinde olacak!

Konak Belediyesi ile Makina Mühendisleri Odası MMO İzmir Şubesi arasında "İnsan ve Yük Asansörlerinin Yıllık Periyodik Kontrolleri" protokolü imzalandı. Bundan sonra Konak sınırları içinde yer alan tüm asansörler MMO güvencesinde olacak

Ankara Teknopark'ın temeli 2 ay içinde atılacak!

Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgesi (OSB) teknoparkı Ankara'da yapılacak. Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgesi teknoparkı olacak olan Ankara Teknopark' ın temeli 2 ay içinde atılacak.

3. havalimanı inşaat sahası içinde kalan göller Karadeniz’e boşaltılıyor!

Üçüncü havalimanı inşaat sahası içinde bulunan göller, havalimanı arazi çalışmaları kapsamında kurutuluyor. Yarın Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da katılması beklenen temel atma töreni öncesi arazideki çalışmalar son hızıyla devam ediyor.

Quasar İstanbulun içinde isviçre sanat merkezi mi olacak Haberi

Quasar İstanbulun içinde isviçre sanat merkezi mi olacak


Eski Likör fabrikası korunabilmeliydi diye düşünenlerdenim. Likör fabrikası Fransız mimar Robert Mallet Stevens’ın yaptığı Türkiye’nin ilk alkol fabrikasıydı. Şimdi yerine otel, rezidans, ofisler ve bir kültür-sanat-moda merkezi yapılıyor. İsviçreli yatırım fonu Viatrans A.Ş ile Meydanbey Ortak Girişimi’nin projesi olan Quasar yükseliyor. 116 ile 518 metrekare arasında değişen 257 konut var projede. Metrekare fiyatları 6 bin 600 dolardan başlıyor. 


Devlet memuru oldu


Viatrans A.Ş-Meydanbey Ortak Girişimi’nin İcra Kurulu Başkanı Haydar Özkan, bu ilk projelerini takiben farklı cazibe noktalarında projeler yapacaklarını anlatıyor. Çok iddialı konuşuyor, 25 yıl sonra dünyanın en lüks ve bilinen gayrimenkul şirketi olacaklarını söylüyor.


Quasar projesinin ofis ve rezidans tasarımlarını mimar Emre Arolat yaptı. NY merkezli tasarım şirketi Wilson Associates’le de çalışıldı. Projenin otel kısmının yönetimini Fairmont yapacak. Projenin iç tasarımını...