30 / 04 / 2024

rabia parkları

rabia parkları

Afşin ilçesinde 100 dönümlük alanda yapılan Rabia Parkı, 14 Ağustos Rabia Günü'nde törenle açıldı.Açılışa, Kaymakam Fatih Aksoy, Belediye Başkanları Mehmet Fatih Güven ve Hüseyin Coşkun Aydın katıldı.

Dcaquatıc Su Parkları Ve Havuz Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dcaquatıc Su Parkları Ve Havuz Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bayrampaşa'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Uğur Değirmenci tarafından kuruldu.

Sit alanları ve milli parklar imara açılıyor mu?

Milletvekilleri tarafından hazırlanarak TBMM'ye sunulan yasa teklifine göre milli parklar, tabiat parkları, tabiat anıtları, tabiatı koruma alanları, doğal SİT ve sulak alanlarda, Turizm Bakanlığı’nın onayı ile 5 yıldızlı otel ve tatil köyleri de dahil turistik tesisler yapılabilecek.

İstanbul’un iki yakasında deprem parkları açıldı!

Marmara depreminin 21. yıldönümünde İstanbul’un iki yakasında da ilk deprem parkı açıldı. İmamoğlu’nun vaadi olan deprem parkları zamanla İstanbul genelinde açılacak.

İstanbul deprem parklarına kavuşuyor!

Çalışmalarına devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Başkan Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla 17 Ağustos’ta Ataşehir Deniz Gezmiş ve Topkapı’da deprem parklarını açacak. 

Tabiat parkı ve milli parklar 20 yıldan uzun kiralanamayacak!

TBMM Genel Kurulunda, Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edilerek yasalaştı. Kanuna göre, tabiat parkı ve milli parkların yatırımcılara kiralanma süreleri sözleşme düzenlendikten itibaren 20 yılı geçmeyecek...

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü kapatılıyor!

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle kapatılıyor. 

Evini satmak isteyen Rabia Naz'ın babasına Haluk Levent yardım eli!

Giresun'da vefat eden Rabia Naz'ın babası Şaban Vatan, maddi imkansızlık dolayısı ile evini satışa çıkardığını açıkladı. Vatan'a ünlü şarkıcı Haluk Levent destek verdi...

Milli parklar satılacak iddiası!

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, milli parkların satışa çıkarılacağını iddia etti. İddiaya göre milli parklar üç parçaya bölünecek.

Şanlıurfa Rabia Meydanı'nda son durum!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, kent merkezinde yer alan Rabia Meydanındaki çalışmalarla ilgili açıklama yaptı.

Darıca'ya yeni parklar yapılıyor!

Darıca Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından ilçede ihtiyaç duyulan noktalara yeni parklar inşa edecek.

Konya Rabia Spor Merkezi hizmete açıldı!

Konya Meram Belediyesi tarafından inşa edilen Rabia Spor Merkezi hizmete açıldı. Düzenlenen törene teşkilat mensupları, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Meram Rabia Spor Tesisi 5 Nisan'da açılacak!

Meram Belediyesi'nin Dr. Ahmet Özcan Caddesi üzerinde hayata geçirdiği Rabia Spor Tesisi 5 Nisan Çarşamba günü Saat 11.00’de açılacak.

Rabia Ülkü Uçar: 2017 Adana'nın kentsel dönüşüm yılı olacak!

Adana Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Rabia Ülkü Uçar, 2017'nin Adana için kentsel dönüşüm yılı olacağını söyledi.

rabia parkları Haberi

rabia parkları

Geçen yıl, Mısır'da darbe karşıtı direnişin sembolü haline gelen "Rabia" selamından yola çıkılarak Afşin Belediyesince yapımına başlanan parkın açılışı, Kaymakam Fatih Aksoy, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.


Belediye başkanı Güven, açılışta, Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliamın gerçekleştirildiği günün yıl dönümünde, yaşananları bir kez daha lanetlediklerini söyledi.


Katliamların son bulması için Müslümanların bir ve beraber olmak zorunda olduğunu belirten Güven, "Bu parkı, Rabiatul Adeviyye Meydanı'nı dolduran ve sayıları on binleri bulan iman ehline, Filistin'de imanlarını ve ülkelerini korkusuzca savunan mücahitlere ve yine Filistin'de, Suriye'de, Irak'ta ve Arakan'da, zalimce öldürülmüş yüz binlerce kişiye ithaf ediyorum. Bir gün bu zalimlerin zulmüne 'dur diyecek' bir imana, ahlaki kapasiteye ve ataları gibi başkalarının derdiyle dertlenme...