30 / 04 / 2024

radyo frekanslı ısı pay ölçer

radyo frekanslı ısı pay ölçer

Isı pay ölçer; merkezi ısıtmalı binalarda kullanılan bir sistem olarak biliniyor. Isı pay ölçer ile dairelerin tüketim dağılımı ortaya çıkıyor ve tüketim dağılıma göre ödeme yapılıyor. Peki, ısı pay ölçer radyasyon yayar mı?

RTÜK'ten uluslararası sosyal platformlara ofis açma çağrısı!

Dünyaca ünlü eğlence platformu Netflix'in Türkiye'de ofis açma kararı sonrasında; Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, Türkiye'de faaliyet gösteren diğer platformlara ofis açması yönünde çağrıda bulundu.

Çamlıca'da 40 yıllık TRT verici kulesi de sökülüyor!

Küçük Çamlıca TV-Radyo kulesinin devreye alınmasından sonra görüntü kirliliğine yol açan eski antenlerin sökümünde sona yaklaşıldı. 166 metre yüksekliğindeki TRT verici kulesinde de söküm çalışmalarına geçildi.

Küçük Çamlıca Radyo ve Televizyon Kulesi için geri sayım başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Küçük Çamlıca Radyo ve Televizyon Kulesi'nin yayına başlamasının ardından işlevsizleşen ve görüntü kirliliği yaratan antenlerin kaldırılması için çalışmaların başladığını söyledi.

Küçük Çamlıca TV Radyo Kulesi Eylül'de açılıyor!

Küçük Çamlıca TV Radyo Kulesi'nin Eylül'de açılacağını söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu “İstanbul’un hem haberleşme altyapısı gelişecek hem de görüntü kirliliği bitecek'' dedi.

Çamlıca TV Radyo Kulesi'nde yangın çıktı!

İnşaatı devam eden Çamlıca TV Radyo Kulesi'nde küçük çaplı bir yangın çıktı. Yangın çalışanların müdahaleleriyle söndürüldü.

Küçük Çamlıca TV Radyo Kulesi ne zaman açılacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, Küçük Çamlıca TV Radyo Kulesi'nin önümüzdeki yıl açılışını gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi...

Çamlıca Camii ve Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nde son durum!

İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmetleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, Çamlıca Camii ve Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi projeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Külünk, projelerin açılış tarihini Cumhurbaşkanı'nın belirleyeceğini söyledi.

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi bu yıl açılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nin bu sene içinde bitirilip hizmete açılacağını söyledi. 

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nde sona gelindi!

Çamlıca tepesinde görüntü ve çevre kirliliğine sebep olan mevcut anten direkleri kaldırılarak sayısal yayına geçiş sürecini sağlamak amacıyla inşaatına başlanan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi, TeknoVinç ile 225 metreye kadar ulaşarak betonarme yapısını tamamladı.

Çamlıca TV Radyo Kulesi inşaatında sona doğru!

Çamlıca Tepesi'nde inşaatı süren, tamamlandığında 365,5 metre olacak radyo-TV kulesinin 200 metrelik bölümü bitti.

Çin'deki Küresel Diyafram Radyo Teleskobu ziyarete açıldı!

Çin'in güneybatısındaki Küresel Diyafram Radyo Teleskobu, turistlerin ziyaretine açıldı. Dünyanın en büyük radyo teleskobunu günde iki bin turistin ziyaret etmesi bekleniyor.

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi 128 metreye ulaştı!

Çamlıca Tepesi'nde görüntü ve çevre kirliliğine sebep olan mevcut anten direkleri kaldırılarak sayısal yayına geçiş sürecini sağlamak amacıyla inşaatına başlanan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi, TeknoVinç ile 128 metreye kadar ulaştı

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nin 100 metresi tamamlandı!

Şehirde görüntü kirliliği oluşturan anten ve anten kulelerinin kaldırılıp tek bir noktada toplanması amacıyla hayata geçirilen Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesinin inşa çalışmaları hızla sürüyor. Toplamı 365, betonarme kısmı 220 metre yüksekliğinde olacak kulenin 100 metreye yakınının inşası tamamlandı.

radyo frekanslı ısı pay ölçer Haberi

radyo frekanslı ısı pay ölçer

Isı pay ölçer radyasyon yayar mı?

Radyatör üzerinden dairenin ısıtma için kullandığı enerjinin ölçülmesine ve merkezi ısıtma giderlerinin bireysel ve tüketime bağlı olarak paylaştırılmasına yarayan sensör grubuna ısı pay ölçer deniyor.


Isı pay ölçer cihazları içinde kalorifer peteği bulunan tüm binalarda  kullanılabiliyor. Binanın yeni veya eski olması pay ölçer uygulamayı etkilemiyor.


Merkezi sistemle ısıtılan binalarda gelen yüksek faturalara ‘herkes ısındığı kadar ödesin’ itirazı ile geliştirilen, doğalgaz peteklerine konularak konutun ısı payını ölçen sistem olarak da biliniyor.


Isı faturası daire bazında çıkmaya başlayınca, daire sakinleri otomatik olarak ısı israfını kesiyor. Pay ölçer bulunan evlerde sıcaklayınca cam açmak yerine, kalorifer kısılıyor. 


Isı pay ölçer radyasyon yayar mı?

Isı pay ölçer sıcak/soğuk su sayaçları ve ısı payölçerleri bilgi transferini çağdaş teknoloji gereği 868 MHz frekansta telsiz radyo dalgaları...