13 / 05 / 2024

Rahmi Çuhacı ekonomide ilk çeyrek büyümesi

Rahmi Çuhacı ekonomide ilk çeyrek büyümesi

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Rahmi Çuhacı beklentilerin üzerinde gerçekleşen yılın ilk çeyrek büyümesini değerlendirerek, iş dünyası için bu gelişmenin oldukça memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Otomobil satışları Şubat ayında tüm zamanların rekorunu kırdı. Ekonomide bu nasıl yavaşlama?

Türkiye genelinde otomotiv satışları geçen ay 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 30,6 artarak 105 bin 990 adet oldu ve tüm zamanların şubat ayı rekorunu kırdı. Gazeteci Barış Esen otomotiv satış rakamlarını paylaşarak, “Ekonomide bu nasıl yavaşlama” diye sordu.

Ekonomide yaşanan durgunluk konut satışlarına da yansıdı!

Bakyapı Yönetim Kurulu Başkanı ve GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Bakgör yaptığı açıklamada ekonomide yaşanan durgunlukların konut satışlarına da yansıdığını söyledi.

Rahmi Koç uçağını 42 milyon dolara satışa çıkardı! 

Türkiye'nin önde gelen iş insanları arasında yer alan Rahmi Koç, uçağını satışa çıkardı. Satışa çıkarılan uça için 42 milyon dolar isteniliyor.

Gülçin Çuhacı Mimarlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Gülçin Çuhacı Mimarlık Hizmetleri Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Gülçin Çuhacı tarafından kuruldu.

Borsa İstanbul 5.730 zirvesini aşacak mı? Ekonomide yeni dönem BİST 100 endeksini nasıl etkiler? Yatırımcılar dikkat! 

Dünya Gazetesi köşe yazarı Soner Kuru, bugünkü köşesinde ekonomide yeni dönemin borsaya olan etkilerini kaleme aldı. Peki Borsa İstanbul 5.730 zirvesini aşacak mı? 

Mustafa Rahmi Koç Kimdir?

Mustafa Rahmi Koç kimdir? Mustafa Rahmi Koç’un mesleği nedir? Mustafa Rahmi Koç nereden mezundur? İşte detaylar!

Afetin yıkımı ekonomide 100 milyar dolara ulaştı!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve büyük yıkıma neden olan depremin ekonomide yarattığı kayba yönelik öngörüler, geniş bir aralıkta 100 milyar dolara kadar ulaştı. 

Ekonomide 2022 nasıl geçti? Türkiye ekonomisi 2022'de yüzde 11.4 büyüdü! 

Türkiye ekonomisinde 2022 yılı nasıl geçti? İşte o sorunun yanıtı ve ekonomide yaşananlar...

Rahmi Koç'tan elmas değerinde 7 tavsiye!

Bu sene Türkiye'nin en zengin insanları sıralamasında 15'inci kişi olan Rahmi Koç, elmas değerinde 7 tavsiye verdi. İşte Rahmi Koç'tan başarılı olmak için 7 tavsiye...

Reuters'tan flaş haber: "Türkiye, ekonomide köklü önlemlere gidiyor"

Reuters, Türkiye'de seçim tarihi yaklaşırken AK Parti hükümetinin ekonomide değişime gideceği iddiasında bulundu.

Gazeteci Rahmi Turan emlak zengini çıktı!

Sözcü Gazetesi'nin başyazarlarından Rahmi Turan'ın gayrimenkul zengini olduğu ortaya çıktı. Turan'ın Türkiye'de 11 taşınmaza sahip olduğu öğrenildi. 

Öğretmenliği bırakıp müteahhit olan Rahmi Tokay, 33 yılda 13 okul yaptırdı!

Sakarya'da öğretmen okulunu bitirdikten sonra 6 yıl devam ettiği öğretmenliği bırakıp, müteahhit olan Rahmi Tokay, 33 yılda 13 okul yaptırdı.

OECD: Kovid-19 nedeniyle ekonomide belirsizlik yüksek kalmaya devam ediyor!

OECD, haziran ayında yüzde 6 olarak açıkladığı küresel ekonomide küçülme tahminini yüzde 4,5'e düşürdü. OECD, Türk ekonomisine yönelik bu yıl için yüzde 4,8 olan daralma tahminini yüzde 2,9'a düşürdü.

Rahmi Çuhacı ekonomide ilk çeyrek büyümesi Haberi

Rahmi Çuhacı ekonomide ilk çeyrek büyümesi


Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Rahmi Çuhacı beklentilerin üzerinde gerçekleşen yılın ilk çeyrek büyümesini değerlendirerek, iş dünyası için bu gelişmenin oldukça memnuniyet verici olduğunu söyledi. 


Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Rahmi Çuhacı, tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye Ekonomisinin büyüme rakamlarının umut verici olduğunu belirterek, istikrarlı büyüme performansının formülünün ‘inovatif girişimcilik’ olduğunu söyledi.

Bölgesel jeopolitik gerginliklere, ticaret ortaklıklarında yaşanan sorunlara ve küresel ekonomideki gerilemeye rağmen Türkiye ekonomisinin büyüme performansının devam ettiğini söyleyen Çuhacı, “Türkiye ekonomisinin 2016 yılı ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 4,8 oranında büyümesi piyasaları hem rahatlatmış hem de ümit vermiştir. Söz konusu zaman diliminde Türk ekonomisi, Avrupa Birliği ve OECD ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ekonomilerin başında gelerek bir kez daha potansiyelini kanıtlamıştır. Türkiye ekonomisi...