18 / 11 / 2024

rahmi koç yalısı

rahmi koç yalısı

Erbilgin Yalısı'nı, fiyatının 100 milyon dolar olduğunu söyleyerek hem Türk hem de dünya basınının gözdesi haline getiren emlak uzmanı Tebernüş Kireçci, CNBC-e Business dergisi için Boğaz'ın en pahalı 10 yalısını belirledi. Bu sıralama çok tartışılacak!

480 milyon lira vergi ödeyen Rahmi Koç gelir vergisi şampiyonu oldu!

Ankara'nın en çok gelir vergisi ve kurumlar vergisi veren mükellefleri listesi duyuruldu. 480 milyon lira vergi ödeyen Rahmi Koç, gelir vergisi listesinde ilk sırada yer alırken, Kurumlar vergisinde ise 5 milyar 820 milyon lira vergi ile Türkiye Elektrik iletişim AŞ. ilk sırada yer aldığı kaydedildi

Rahmi Koç'tan elmas değerinde 7 tavsiye!

Bu sene Türkiye'nin en zengin insanları sıralamasında 15'inci kişi olan Rahmi Koç, elmas değerinde 7 tavsiye verdi. İşte Rahmi Koç'tan başarılı olmak için 7 tavsiye...

Hayri Onur Yalısı, Vehbi Koç Vakfına bağışlandı!

Çağdaş sanatın Türkiye’deki öncülerinden Füsun Onur ile ablası İlhan Onur, doğdukları, büyüdükleri ve hala yaşadıkları Kuzguncuk’taki Hayri Onur Yalısı’nı, Vehbi Koç Vakfı’na bağışladılar.

Emin Hitay Sadıkoğlu Yalısı'nı 35 milyon dolara sattı!

İddaa'nın yaratıcısı olan ve 2005'te İddaa'yı 80 milyon dolara Yunanlı ortağına satan Emin Hitay, 13 yıl oturduğu Sadıkoğlu Yalısı'nı tam 35 milyon dolara satmış..

Rahmi Koç, Vodafone Arena Stadı'nı gezdi!

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, stadın gezisi sırasında Rahmi Koç'a Orman'ın yanı sıra kulüp as başkanları Deniz Atalay, Umut Güner, genel sekreter Ahmet Ürkmezgil ile bazı yöneticilerin eşlik ettiği belirtildi.

2000 yılında Azaryan Yalısı restore edilecekmiş!

2000 yılında Sarıyer'deki müze binası olarak kullanılan Azaryan Yalısı restore edilecekmiş. 4 katlı, bin 200 metrekarelik Sadberk Hanım Müzesi'nde, Sadberk Koç'un ve Hüseyin Kocabaş'ın özel koleksiyonu sergileniyormuş.

1998 yılında Atik Ali Paşa Yalısı satılacakmış!

1998 yılında Dışişleri Bakanlığı tarafından Devlet Konukevi olarak kullanılan Atik Ali Paşa Yalısı ihale yoluyla satılacakmış. Özelleştirme İdaresi tarafından satışa çıkarılan yalıya teklif verenlerden ''uluslararası oteller zinciri'' olma koşulu da aranı

1995 yılında Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı neredeyse kül olacakmış!

1995 yılında mülkiyeti Köprülü Hüseyin Paşa Vakfı'na ait olan tarihi Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı, birkaç sarhoşun ısınmak için yaktığı soba yüzünden kül olma tehlikesi atlatmış.

1995 yılında Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı büyük tehlike atlatmış!

Sadrazaman Amcazade Hüseyin Paşa'nın 1698 yılında Anadoluhisarı'nda yaptırdığı Köprülü Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı, 1995 yılında devrilen bir sobadan çıkan yangın sonucu önemli bir ölçüde hasar görmüş.

1994 yılında Mocan Yalısı 115 milyara satılmış!

1994 yılında hissedarları arasında paylaşılamayan ve izale-i şuyu yoluyla açık artırmaya çıkartılan Şevket Mocan Yalısı 45 bin 346 adet altın parasına, 115 milyar liraya satılmış.

1993 yılında Ilıcaklar Yalısı rekor fiyata satılmış!

Kemal Ilıcak'ın ölümü sonrası Mehmet Ali Ilıcak'ın ısrarıyla, Kemal-Nazlı Ilıcaklı çiftinin sahip olduğu Ilıcaklar Yalısı, 1993 yılında işadamı Erol Aksoy'a 15 milyon dolara (180 milyar lira) satılmış.

1993 yılında Memduh Paşa Yalısı 35 milyar lira bedelle satışa çıkarılmış!

1993 yılında Emlak Bankası tarihi Memduh Paşa Yalısı'nı 35 milyar lira muhammen bedelle ve ihale yoluyla satışa çıkarmış. Satılığa çıkarılan Kireçburnu'ndaki tarihi yalı 2 bin 95 metrekarelik alana sahipmiş.

Memduh Paşa Yalısı ihale yoluyla satışa çıkarıldı!

Emlak Bankası, ''Memduh Paşa Yalısı ve müştemilatı'' ve arsasını, 35 milyar lira muhammen bedelle ve ihale yoluyla satışa çıkarmış. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın o haberi...

rahmi koç yalısı Haberi

rahmi koç yalısı

Tarih boyunca hep gözde oldu yalılar. Lale Devri'nden beri... İstanbul ve Türkiye tarihine paralel olarak zaman zaman sıkıntılı günler geçirdiler, zaman zaman en iyi dönemlerini yaşadılar. Yakın tarihte de benzer şeyler yaşandı. Mesela 80'li yıllar, tavan yaptıkları yıllardı. 1990'larda biraz da dönemin başbakanı Tansu Çiller'in Yeniköy'deki yalısının etkisiyle iyice popüler oldular. Yalı çetesi, yalı hırsızlığı, yalı komşuluğu gibi kavramlarla tanıştığımız yıllardı bunlar... 1990'lı yılların sonlarına doğru popüleritelerini tekrar kaybettiler. 1999 ile 2003 yılları arası, elbette ki o yılların kriz ve bunalım yılları olmasının etkisiyle, yalı fiyatlarının dip yaptığı zamanlardı. Fiyatlar 2003'ün ikinci yarısından itibaren yeniden yükselişe geçti. Bugün gelinen nokta ise şu: Önemli büyüklükte servetinin...