07 / 07 / 2024

ramazan bayramı ayvalık nüfusu

ramazan bayramı ayvalık nüfusu

Kış nüfusu 60 bin civarında olan ve ramazan ayını sakin geçiren Kuzey Ege'nin turizm merkezi Ayvalık ilçesi, Ramazan Bayramı ile başlayan turist akınının ardından bugünlerde 500 bin kişiyi konuk ediyor.

25 bin emekliye Ramazan Bayramı müjdesi! Hesaplara 1.500 TL yatırılacak! 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptığı açıklamada yaklaşan Ramazan Bayramı'nda toplamda 25 bin emekliye bin 500 TL nakdi yardım yapacaklarını açıkladı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Merkez Bankası para basımında bu bayram rekor kırdı! 200 TL’lik banknot basımı ikiye katlandı!

Her bayram öncesi olduğu gibi bu yıl da Ramazan Bayramı öncesi piyasadaki banknot miktarı artış gösterdi. Ancak bu artışın geçen yıllar ile karşılaştırıldığında rekor seviyeye ulaştığı belirtilirken, 200 liralık banknot miktarı ise 14 yıllık tedavül sürecinde en hızlı bu yılın ilk 3 ayında arttı.

Bayramda müzeler, saraylar açık mı? Ramazan Bayramı’nda hangi müzeler açık? Ramazan Bayramı’nda müzeler bedava mı?

Ramazan Bayramı’nda müzelerin çalışma durumu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte müzeler ve sarayların çalışma günleri ve saatleri!

AVM'ler Ramazan Bayramı 2023'te açık mı? Alışveriş merkezleri bayramda saat kaçta açılıyor? AVM çalışma saatleri 2023!

AVM'ler Ramazan Bayramı 2023'te açık mı sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki alışveriş merkezleri bayramda saat kaçta açılıyor? İşte AVM çalışma saatleri 2023...

Ramazan Bayramında köprü ve otoyollar ücretsiz mi? Bayramda hangi otoyollar ücretsiz? Bayramda ücretsiz olan otoyollar!

Ramazan Bayramı’nda hangi otoyolların ve köprülerin ücretsiz olacağı merakla sorgulanmaktadır. İşte detaylar!

İşte Ramazan Bayramı’nda çalışanların hakları! Fazla mesai ücreti ne kadar? Arife günü çalışan fazla mesai alacak mı?

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kalırken, çalışanlar da üç günlük bayram tatilini iple çekiyor. Bayramda çalışmak zorunda olanlar ise haklarını merak ediyor. Peki, köprü izni nedir? Fazla mesai ücreti ne kadar? Arife günü çalışanlar da fazla mesai ücreti alacak mı? Detaylar haberimizde….

Ramazan Bayramı’nda otoyollar bedava mı? Bayramda toplu taşıma bedava mı? Bayramda köprü ve otoyolla ücretsiz mi?

Ramazan Bayramı önümüzdeki hafta idrak edilecek. Peki “Ramazan Bayramı’nda otoyol ve köprüler bedava mı? Bayramda otoyollar ücretsiz mi?” İşte tüm soruların yanıtı!

Bankalardan ramazan bayramına özel şeker gibi düşük faizli kredi kampanyası!

Ramazan bayramına sayılı günler kala bankalar, vatandaşların daha rahat alışveriş yapabilmeleri için uygun şartlarda ve 3 ay ertelemeli kredi kampanyaları başlattı. İhtiyacı olanlar mutlaka okusun.

Tatile gidecekler hemen harekete geçin! Ramazan Bayramı öncesi fiyatlar yüzde 20 arttı!

Ramazan Bayramı’na artık sayılı günler kala tatile gitmek için araba kiralayacaklar hemen harekete geçmeli. İşte detaylar!

AVM'ler Ramazan Bayramı 2022'de açık mı? Alışveriş merkezleri bayramda kaçta açılıyor? AVM çalışma saatleri 2022!

AVM'ler Ramazan Bayramı 2022'de hizmete açık mı? Alışveriş merkezleri bayramda kaçta açılıyor sorusunun yanıtı merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki alışverişi merkezleri Ramazan Bayramı 2022'de açık mı? İşte AVM çalışma saatleri 2022...

Ramazan Bayramı öncesi engelli ve evde bakım maaşlarını bekleyenlere Bakan Derya Yanık müjdeyi verdi

Ramazan Bayramı öncesi emekliler için ikramiyeler hesaplara yatırıldı fakat engelli ve evde bakım maaşları merak ediliyordu. Engelli ve evde bakım maaşlarını bekleyenlere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık müjdeyi verdi.

Bayram tatilinde 9 gün sürprizi! Ramazan Bayramı tatili ne zaman başlayıp ne zaman bitecek?

Ramazan bayramı tatiline çıkacaklar 'Bayram tatili 9 gün mü oldu yoksa 3 gün mü olacak' sorusunun cevabını merak ediyor. Daha önceki bayramlarda 9 gün tatil açıklayan hükümet bu bayramda kaç gün tatil edileceğini Kabine Toplantısında görüştü.

Ayçiçek, şeker ve kırmızı ette Ramazan Bayramı indirimi! Tarım Kredi Marketlerinin bu fiyatlarını kaçıranlar üzülür

Tarım Kredi Marketleri, Ramazan Bayramı öncesinde vatandaşlara rahat bir nefes aldıracak özel indirimler yaptı. Ayçiçek, şeker ve kırmızı et gibi ürünlerde Ramazan Bayramı’na özel fiyatlar yer aldı. İşte 28 Nisan 2022 güncel fiyat listesi...

ramazan bayramı ayvalık nüfusu Haberi

ramazan bayramı ayvalık nüfusu


Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, bugünlerde ilçede yılın en kalabalık döneminin yaşandığını söyledi.


Kış nüfusu 60 bin olan ve ramazanı oldukça sakin geçiren ilçenin, bayramla başlayan turist akınının ardından bugünlerde 500 bin kişiyi konuk ettiğini anlatan Gençer, hafta sonlarında günübirlikçilerle bu sayının daha da arttığını dile getirdi.


İlçede her yıl yaz sezonunun sadece 60 gün sürdüğünü ve ortalama 500 bin kişilik nüfusun bu dönemde sabit kaldığını aktaran Gençer, "Kışın bir ilçe iken yazın birçok ili geride bırakan nüfusa ulaşıyoruz. Akaryakıt istasyonları bazen yakıt yetiştiremiyor, ekmek fırınları tam kapasite çalışıyor, sahil kesimlerindeki aile bahçelerinde bir bardak çay için sıra bekleniyor" dedi.



Gençer, son günlerde nüfusun bir anda kış mevsimine göre yaklaşık 9 katına çıkmasının, trafik, otopark, belediyecilik ve diğer bazı konularda sıkıntılar oluşturabildiğini...