06 / 05 / 2024

rami kışlası küt

rami kışlası küt

Gazeteci, yazar, eleştirmen Doğan Hızlan İstanbul Eyüpsultan'daki 250 yıllık Rami Kışlası’na ilişkin olarak bazı açıklamalar yaptı.

Rami Kışlası Kütüphanesi yakında açılacak!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Rami Kışlası'na inşa ettiğimiz muhteşem kütüphaneyi de yakında milletimizin hizmetine sunacağız" dedi...

Rami Kışlası restorasyonu tam gaz!

Eyüpsultan'daki Rami Kışlası'nda restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor. Yapının kaba inşaatı tamamlandı. 

Rami Kışlası'nı Türkiye'nin en büyük kütüphanesi olacak!

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rami Kışlası'nı Türkiye'nin en büyük kütüphanelerinden biri haline getiriyoruz" dedi...

Rami Kışlası'nın son hali havadan görüntülendi!

Restorasyon çalışmaları tamamlandığında Türkiye'nin en büyük kütüphanesi olacak olan Rami Kışlası'ndaki son durum havadan görüntülendi. 

Rami Kışlası projesinin inşaatına hız verildi!

Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Rami Kışlası projesinin inşaatıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Ersoy, Projeyi çok hızlı bir şekilde tamamlamak istiyoruz. Kışla, Türkiye'nin en büyük kütüphanesi olacak'' diye konuştu.

Rami Kışlası'nın kütüphaneye dönüşmesi bizi heyecanlandırdı!

Osmanlı tarihçisi, yazar Dursun Gürlek, Rami Kışlası'nın kütüphaneye dönüştürülmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Beşir Ayvazoğlu: Rami Kışlası, bir kültürel kışla olacak!

Edebiyatçı, şair ve yazar Beşir Ayvazoğlu yaptığı açıklamada Rami Kışlası'nın bir kültürel kışla olacağını söyledi.

Rami Kışlası kitap ve kütüphane vadisi olacak!

Rami Kışlası'ndaki çalışmalar tamamlandığında 220 bin metrekarelik kullanım alanı ile İstanbul'un kültür ve sanat alanında cazibe merkezlerinden biri olacak...

Rami Kışlası kütüphaneye dönüşüyor!

Zeytinburnu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da, Rami Kışlası'nı 7 milyon cilt kitabın bulunduğu muhteşem bir kütüphaneye dönüştüreceklerini söyledi..

Rami Kışlası şehir müzesi olacak!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Rami Kışlası'nı"Tarih ve Medeniyet ile Eyüp El Ensari Panorama Müzesi”ni de içeren şehir müzesi yapacaklarını açıkladı.

Rami Kışlası projesi 2018 yılında tamamlanacak!

İstanbul Eyüp’te yer alan Rami Kışlası’nın üçüncü etap restorasyon süreci Ocak ayında başlayacak. Projenin ise 2018'de tamamlanması planlanıyor. 

Eyüp'e Türkiye'nin en büyük kütüphanesi geliyor!

Rami Kışlası’nda restorasyon çalışmaları bütün hızıyla devam ediyor. Çalışmalar tamamlandığında bina Türkiye’nin en büyük kütüphanesi ünvanıyla hizmete açılacak.

Rami Kışlası'nın restorasyonunda son durum!

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, İstanbul Gıda Toptancı Tüccarları Derneği Başkanı Mustafa Karlı ile kuru gıdayı ve müzeye dönüştürülmek üzere restorasyonu süren Rami Kışlası'ndaki çalışmaları inceledi.

rami kışlası küt Haberi

rami kışlası küt

Gazeteci, yazar, eleştirmen Doğan Hızlan Kültür ve Turizm Bakanlığınca, binaların restorasyonunun tamamlanmasının ardından 220 bin metrekarelik kullanım alanıyla Türkiye’nin en büyük kütüphanesi olacak olan İstanbul Eyüpsultan'daki 250 yıllık Rami Kışlası’yla ilgili olarak Anadolu Ajansı muhabirine değerlendirmede bulundu.

Projeyi henüz görmediğini söyleyen Hızlan, "Ben eski yapıların, binaların kültüre kazandırılmasından yanayım. Bütün dünyada da böyle terk edilmiş, bırakılmış binalar kültüre kazandırılır. Hatta savaş zamanında silah deposu olan ve başka şeyler üreten yerler bile barış zamanında kültürel işlere adanır. Eskiden hava gazı üretilen yerler vardı Yedikule'de. Öyle duruyor. Onun yerine de çok güzel kültürel bir yapı yapılabilir." dedi.

Hürriyet gazetesi yazarı Doğan Hızlan, kütüphane ve müzelerin kültür sanat hayatı için önemine değinerek, "Birçok özel müze açıldı Türkiye'de, özellikle de İstanbul'da. Dünyanın birçok sanatçısını, heykeltıraşlarını,...