13 / 05 / 2024

Rami Kışlasına 10 milyonluk kütüphane

Rami Kışlasına 10 milyonluk kütüphane

Ankara’daki 9 milyon kitaplık Milli Kütüphane'den daha büyük bir kütüphane İstanbul’a geliyor. Bakanlığın bu yıl başlayacağı projeyle, Rami Kışlası'na 10 milyon kitabın bulunacağı bir kütüphane yapılacak.

1935'te Maçka kışlasına bekleme yerleri yapılmış! İlk durak örneği Atikalipaşa!

1935 yılında Maçka Kışlasında Tramvay bekleyen vatandaşların sığınabilecekleri bir bekleme alanlarının yapılması kararlaştırılmış.

1940'ta Emlak Bankası'nın Taksim Kışlası'na yaptıracağı inşaata belediyeden tepki! 

1940 yılında Taksim Kışlası arasına Emlak Bankası'nın inşa edeceği binalara belediye tepki gösterdi. 

En düşük emekli maaşı 10 bin 459 TL'de mi kalacak? SSK, BağKur emeklileri hemen bu detaya bakın!

Ocak ayı resmen zam ayı olacak. Milyonlarca emekli, dört gözle yeni yılda maaşlarına yapılacak zam oranını araştırıyor. Peki en düşük emekli maaşı 10 bin 459 TL'de mi kalacak? İşte o hesaplar...

Tuzla Deniz Harp Okulu Komutanlığı Kışlası 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda! 

Marmara Denizi ve Adalar ÖÇKB, İstanbul İli, Tuzla İlçesi, Postane Mahallesi Deniz Harp Okulu Komutanlığı Kışlasına Yönelik 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Emeklilere zam müjdesi! Hem seyyanen zam hem de taban maaşta artış! En düşük emekli maaşı 10 bin TL mi olacak?

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı maaşlara yapılacak düzenlemelere çevrilmiş durumda. Peki emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak? En düşük emekli maaşı 10 bin TL mi olacak? 

En düşük emekli maaşı 10 bin TL mi olacak? Merakla bekleniyordu! Emekli maaşında son dakika gelişmesi!  

Asgari ücrete yapılan yüzde 34'lük zam artışının ardından tüm gözler emekli maaşına çevrildi. Emekliler yeni zamlı maaşlarını merak ediyor. Peki en düşük emekli maaşı 10 bin TL mi olacak? Merakla bekleniyordu! Emekli maaşında son dakika gelişmesi!  

Vatan Bilgisayar'dan büyük kampanya! Tecno telefon modellerinde peşin fiyatına 10 taksit imkanı! İşte 1 Ekim 2022 fiyat

Vatan Bilgisayar'dan Tecno markalı telefon modellerinde Fibabanka kredisi ile peşin fiyatına 10 taksit imkanı sunuyor. Peki Tecno telefon modelleri ve fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Çekmeköy Kışlasına Çınarköy Evleri projesi: Bin 774 konut 141 villa 56 ticari alan yapılacak

Çekmeköy Kışlası olarak bilinen Şehit Onbaşı Azim Özdemir Kışlası tamamen boşaltıldı. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’ye devredilen kışla arazisine Çınarköy Evleri projesi adı altında bin 774 konut, 141 villa ve 56 ticari alanın yapımına başlandı.

Sağlık Bakanlığına 20 bin personel alınacak! İşte başvuru şartları!

Sağlık Bakanlığına 20 bin personel alınacağı açıklandı. Büyük bir heyecanla beklenen alımların nasıl yapılacağı ise merak edilmeye başlandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 10 bin sözleşmeli sağlık personeli ve 10 bin sürekli işçi alımı yapacaklarını duyurdu. İşte tüm detaylar...

Rami Kuru Gıda Hali yıkılıyor!

Eyüpsultan Rami’de yer alan Rami Kışlası’nda yapılan restorasyon çalışmaları kapsamında, Rami Kuru Gıda Hali’nin taşınma işlemleri başladı. Zabıta ekipleri, iş yerlerini tahliye edilen esnafın dükkanlarında yıkıma başladı.

Ardahan Aziziye Kışlası Millet Bahçesi ihalesi bugün!

Kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmaya devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ardahan Aziziye Kışlası Millet Bahçesi ihalesini bugün saat 14:30'da gerçekleştirecek.

Rami Gıda Toptancıları Hali esnafı, Başakşehir'deki modern çarşıya taşınıyor!

Rami Kışlası yanında 36 seneden beri faaliyet gösteren Rami Gıda Toptancıları Hali esnafı, Başakşehir'de Şahintepe Mahallesi'nde hayata geçirilen İstanbul Gıda Toptancılar Çarşısı'na taşınmayı merakla bekliyor.

Rami Kışlası Kütüphanesi yakında açılacak!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Rami Kışlası'na inşa ettiğimiz muhteşem kütüphaneyi de yakında milletimizin hizmetine sunacağız" dedi...

Rami Kışlasına 10 milyonluk kütüphane Haberi

Rami Kışlasına 10 milyonluk kütüphane

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul'a 10 milyon kitabın bulunacağı bir kütüphane kazandırıyor. Konuya ilişkin bilgi veren Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, İstanbul'da restorasyonuna başlanan Rami Kışlası'na yapılacak olan kütüphanenin, Türkiye'nin en büyük kütüphanesi olan Ankara'daki Milli Kütüphane'den de büyük olacağını söyledi. 3 milyonu basılı, 6 milyonu dijital olmak üzere yaklaşık 9 milyon kitabın bulunduğu Ankara'daki Milli Kütüphane'yi geçecek olan yeni kütüphaneyle bir ilk yaşanacak.


81 İLDE KÜLTÜR SANAT HAREKETLENECEK


Önümüzdeki günlerde Başbakan Davutoğlu'nun açıklayacağı 'Kültür Paketi'nin de hazır olduğunu söyleyen Ünal, pakete ilişkin ise şunları söyledi: “Bütün kültür politikalarımızı şehirler üzerinde somutlaştıracağız. Şehirlerimizin yeniden kültür-sanat üretildiği merkezlere dönüşmesi gerekiyor. 1997 yılında 9 ilde Bakanlar Kurulu kararı ile Türk Musıki koroları kurulmuş, ama açılmamıştı. Şimdi, illerimizdeki koroları tekrardan açıyoruz. 81 ilde...