18 / 05 / 2024

rant vergisi belli oldu mu

rant vergisi belli oldu mu

Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı imar kanununun detayları ortaya çıktı. Plan değişikliği nedeniyle oluşacak ranttan belediyeler, Şehircilik Bakanlığı ile valilik değer artış payı alacak...

2024 gelir vergisi tarifesi belli oldu! Ücretler baştan sona değişti!

2024 yılı itibariyle,  gelir vergisi tarifesi başta olmak üzere tarifeler ve mükelleflerin yararlanacağı istisna tutarlar belli oldu. Peki 2024 gelir vergisi, damga vergisi, veraset ve intikal vergi istisna tutarları ne kadar oldu?

Erhan Usta'dan flaş öneri: Rant vergisi mutlaka çıkarılmalı!

İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, Meclis'te yaptığı açıklamasında önemli bir öneriyi gündeme getirdi. İşte Erhan Usta'nın o açıklaması...

Cumhurbaşkanı yetkisini kullandı! 2023 Motorlu Taşıtlar Vergisi belli oldu! 2023 MTV ne kadar oldu?

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde (MTV) 2023 yılında uygulanacak oranı belli oldu. İşte detaylar!

Kanal İstanbul'da son dakika! Rant vergisi alınacak iddiası!

Kanal İstanbul'un çevresinde inşa edilecek olan Yenişehir'den 6-7 milyar dolar rant vergisinin alınmasının öngörüldüğü gündeme geldi. CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Nadir Ataman, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Değerli konut vergisinde dikkat edilmesi gerekenler!

Değerli Konut Vergisi, belli sayıda mükellefi ilgilendirmesi açısından kuşkusuz önemli bir servet vergisi. Peki biz hangi yılın vergisini veriyoruz? 2021 yılı için hangi sınırı ve tarifeyi dikkate alacağız? İşte detaylar...

İmarda yeni rant vergisi tartışması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın İmar Yasası’nda değişiklik öngören yasa taslağı tartışma yarattı. AK Parti Kocaeli Milletvekili ve İmar Komisyonu Üyesi İlyas Şeker, "Kamunun aldığı harç çok azdı şimdi gerçek değer artışını alacak" dedi...

10 soruda imarda yeni rant vergisi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 4 yıl önce hazırladığı taslakta yer alan rant vergisi tekrar gündeme geldi. Peki, arsada meydana gelen değer artışı için vergi ne kadar, nasıl ne zaman ödenecek? İşte 10 soruda imarda yeni rant vergisi...

İmar Kanunu'nda kritik değişiklik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 4 yıl önce hazırladığı ‘şehirlerde rant vergisi’ planı tekrar gündeme geldi. Taslağa göre, imar planında yapılan değişikliklerde arsada değer artışı olursa fark devlete ödenecek.

Kira sözleşmesi damga vergisi oranı 2018 belli oldu!

Gayrimenkul kiralamalarında kira sözleşmesi için belli durumlarda damga vergisi ödeniyor. Kira sözleşmesi damga vergisi oranı 2018 bugün açıklandı..

5 soruda çevre temizlik vergisi nasıl ödenir?

Taşınmaz mallar için ödenen çevre temizlik vergisi, belli gayrimenkuller için, belli kimselerden tahsil ediliyor. Peki, çevre temizlik vergisi nasıl ödenir? Çevre temizlik vergisi ne zaman ödenir?

Parsel bazlı imar tadilatına son verilecek!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, uzun süredir gündemde olan rant vergisi ile ilgili yeni bir değerlendirmede bulundu.

2017 çevre temizlik vergisi fiyatları belli oldu!

1 Ocak 2017 tarihinden itibaren konutlar ile işyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalar için uygulanacak çevre temizlik vergisi tutarları, 49 seri nolu Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği ile belli oldu. Tebliğ, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Rant vergisi oranları 2017!

Kentle ilgili, kentte yaşamaktan kaynaklanan veya şehir ekonomisinin oluşturduğu rantların tamamını kapsayan vergi rant vergisi oluyor. Rant vergisi Belediyeler Yasa Taslağında yer alıyor..

rant vergisi belli oldu mu Haberi

rant vergisi belli oldu mu

Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı imar kanununun detayları ortaya çıktı. Plan değişikliği nedeniyle oluşacak ranttan belediyeler, Şehircilik Bakanlığı ile valilik değer artış payı alacak. Bu oran % 100'e kadar çıkabilecek. İnşaatçılar tepkili: "Ekonomiye tuzak kuruldu, bize 'iş yapmayın' deniyor"


Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı imar kanunu değişikliğinin detayları belli olmaya başladı. Henüz Çevre ve Maliye bakanlıklarının üzerinde çalıştığı düzenleme hem tüketiciler hem de inşaatçılardan tepki aldı. Edinilen bilgilere göre, belediyeler, genel plan değişikliğinde belediye meclisince yüzde 40 ila 60 arasında, bireysel plan değişikliklerinde ise yüzde 80 ila 100 arasında belirlenecek oranda değer artış payı alacak. İnşaatçılar rant vergisinin zararlarına dikkat çekiyor. Rant vergisi kararının büyümenin lokomotif sektörü inşaatı baltalayacağını belirten sektör temsilcileri, "Bu karar sektörü durdurur. Zincirleme reaksiyon yaratır. İnşaat beslenen 250 alt...