07 / 05 / 2024

rant vergisi değer haritası

rant vergisi değer haritası

Gayrimenkullerdeki değer artışından vergi almayı planlayan hükümet, "rant vergisi" olarak da anılan yeni uygulama için çalışmalara başladı. Tespitlerin daha rahat yapılması için "değer haritası" oluşturulacak.

Yeni emlak vergisi değerleri neler?

Emlak Vergisi Kanunu'na göre emlak vergisi değer tespitleri 4 senede bir yapılıyor. 2022 yılı için belirlenen emlak vergisi değerlerinde çok sayıda itiraz yapıldı. Hak sahiplerinin 30 gün içerisinde emlak vergisi için itirazda bulunma hakkı var.

Kira ve değer artış kazancı vergisi ödemeleri başlıyor!

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren vergi dönemi 1 hafta sonra başlıyor. Kira ve değer artış kazancı vergisi ikinci taksit ödemeleri 1 Temmuz ile 31 Temmuz arasında yapılabilecek.

Kira ve değer artış kazancı vergisi 2. taksit ödemeleri ne zaman? 

Ev sahiplerini ilgilendiren vergi dönemi 1 Temmuz itibariyle başlıyor. Kira ve değer artış kazancı vergisi ikinci taksit ödemeleri 31 Temmuz'da sona erecek. 

Kira ve değer artış kazancı vergisi 2. taksit ödemeleri ne zaman başlıyor?

Ev sahiplerini ilgilendiren vergi dönemi Temmuz ayından itibaren başlıyor. 1 Temmuz'da başlayacak Kira ve değer artış kazancı vergisi ikinci taksit ödemeleri 31 Temmuz'da sona erecek.

Değer artış kazancı vergisi beyannamesi için son gün!

193 Sayılı GVK’da yer alan mal ve hakların elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artışı kazancı olarak belirtiliyor. Değer artış kazancı elde edenlerin vergi ödemeleri gerekiyor. Değer artış kazancı vergisi beyannamesi için son gün..

Değer artış kazancı vergisi beyanname dönemi başladı!

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde doğan vergisel sorumluluklar arasında değer artış kazancı vergiside bulunuyor. Değer artış kazancı vergisi beyanname dönemi ve birinci taksit dönemi bugün itibari ile başladı.

Değer artış kazancı vergisi 1. taksit 2019!

Değer artış kazancı vergisi mevcut uygulamada iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan gayrimenkuller için ödeniyor. Değer artış kazancı vergisi 1. taksit 2019 ödemeleri yarın başlıyor.

2019 değer artış kazancı vergisi için beyanname süreci başlıyor!

Gayrimenkulünü 5 sene içerisinde satan kimseler değer artış kazancı vergisi ödemekle yükümlüler. Vergi mükelleflerinin öncelikle beyanname vermeleri gerekiyor. 2019 değer artış kazancı vergisi için beyanname süreci başlıyor... 

2019 değer artış kazancı vergisi!

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde doğan vergisel sorumluluklar arasında değer artış kazancı vergisi bulunuyor. 2019 değer artış kazancı vergisi ne zaman ödenecek?

10 soruda imarda yeni rant vergisi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 4 yıl önce hazırladığı taslakta yer alan rant vergisi tekrar gündeme geldi. Peki, arsada meydana gelen değer artışı için vergi ne kadar, nasıl ne zaman ödenecek? İşte 10 soruda imarda yeni rant vergisi...

Değer artış vergisi beyanı için son gün bugün!

Gayrimenkullerin satılması halinde elde edilen gelirler için değer artış kazancı vergisi ödeniyor. Değer artış vergisi beyanı için son gün bugün...

Değer artış kazancı vergisi 2.taksit son ödeme tarihi 2018!

İlk taksit ödemeleri Mart ayında gerçekleşen değer artış kazancı vergisi vergisinin 2. taksit ödemeleri 1 Temmuz'da başladı. Peki, değer artış kazancı vergisi 2.taksit son ödeme tarihi 2018!

Değer artış kazancı vergisi son ödeme tarihi 2018!

Gayrimenkullerin satılması durumunda elde edilen gelirler için değer artış kazancı vergisi ödeniyor. Peki, değer artış kazancı vergisi son ödeme tarihi 2018 ne kadar?

rant vergisi değer haritası Haberi

rant vergisi değer haritası

Gayrimenkullerdeki değer artışından vergi almayı planlayan hükümet, "rant vergisi" olarak da anılan yeni uygulama için çalışmalara başladı. Rant vergisine yönelik tespitlerin daha rahat yapılması için "değer haritası" oluşturulacak. Haritada, değeri artan bölgeler görülecek. Yaşanan değer artışı haritaya yansıtılarak takip edilecek. 


Habertürk...