16 / 05 / 2024

rant vergisi ödemeleri

rant vergisi ödemeleri

Gayrimenkul değer artışlarından kamunun pay almasını amaçlayan kentsel rant vergisinin yürürlüğe girmesi için çalışmalar devam ediyor. Peki, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri tarafından yapılan açıklamalara göre rant nasıl vergilendirilecek?

Emlak vergisi ödemeleri başladı!

Türkiye sınırlarında yaşayan kişiler için emlak vergisi ödemeleri bugün itibariyle başlıyor. Vergi ödemeleri Kasım ayı boyunca süren bu tarihleri kaçıran vergi mükelleflerine ise para cezası kesilecek.

Emlak vergisi ödemeleri yarın başlıyor!

Türkiye sınırlarında yaşayan kişiler için emlak vergisi ödemeleri yarın başlıyor. Vergi ödemeleri Kasım ayı boyunca devam eden Bu tarihleri kaçıran vergi mükelleflerine ise para cezası kesilecek.

2020 emlak vergisi ödemeleri uzatılacak mı?

Emlak Vergisi ödemeleri Mart ayı itibariyle başlamış ve 1. taksidin son ödeme günü, 30 Mayıs’ın hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle 1 Haziran 2020 olarak belirlenmişti Peki emlak vergisi ödemeleri uzatılacak mı?

Ev sahipleri dikkat! Emlak vergisi ödemeleri ertelendi mi?

Koronavirüs sonrası vatandaşlar emlak vergisi ödemelerinde erteleme bekliyor. Peki emlak vergisi ödemeleri ne zaman yapılacak? Ödemeler ertelendi mi? İşte emlak vergisiyle ilgili detaylar...

2020 emlak vergisi ödemeleri ne zaman başlıyor?

Türkiye sınırları içinde yer alan gayrimenkuller için emlak vergisi ödeniyor. Peki 2020 emlak vergisi ödemeleri ne zaman başlıyor? İşte tüm merak edilenler...

Miras vergisi ödemeleri bugün sona eriyor!

Menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla ya da ivazsız olarak intikal etmesiyle elde edilen miras için vergi ödenmesi gerekiyor. Miras vergisi ödemeleri bugün itibariyle sona eriyor.

Emlak vergisi ödemeleri için son gün bugün!

Türkiye sınırları içerisinde bulunan gayrimenkuller için emlak vergisi ödeniyor. Emlak vergisi ödemeleri için son tarih bugün olarak belirlendi.

2019 emlak vergisi ödemeleri ne zaman bitecek?

Bina, arsa ve arazi gibi taşınmaz mallar için ödenen emlak vergilerinde son günlere girildi. Peki 2019 Emlak vergisi ödemeleri ne zaman bitecek?

Emlak vergisi ödemeleri için son 3 gün!

Kira geliri olan vergi mükellefler için emlak vergisi ödemeleri 3 gün sonra sona eriyor. Tüm mükelleflerin acele etmesi gerekiyor.

Emlak vergisi ödemeleri için son 2 hafta!

Kira geliri olan vergi mükellefler için emlak vergisi ödemeleri başladı. Konut, arsa, arazi ve bina gibi taşınmaza sahip olan tüm mükelleflerin 2 hafta içerisinde emlak vergilerini ödemeleri gerekiyor.

Emlak vergisi ödemeleri için son gün ne zaman?

Gayrimenkulü olanlar için emlak vergisi ödemeleri 1 Mart itibariyle başladı.  Evi, arsası, iş yeri ve arazisi olan yüz binlerce kişi şimdi "Emlak vergisi ne zaman ödenir? Son gün ne zaman?" sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar...

Emlak vergisi ödemeleri 3 gün sonra başlıyor!

1319 sayılı Kanun gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Emlak vergisi ödemeleri 3 gün sonra başlıyor... 

Emlak ve çöp vergisi ödemeleri nereden, nasıl yapılır?

1 Kasım itibari ile emlak ve çöp vergisinin 2. taksit dönemi başladı. Peki, emlak ve çöp vergisi ödemeleri nereden, nasıl yapılır?

rant vergisi ödemeleri Haberi

rant vergisi ödemeleri

Rant nasıl vergilendirilecek?

Gayrimenkul değer artışlarından kamunun pay almasını amaçlayan kentsel rant vergisinin yürürlüğe girmesi için çalışmalar devam ediyor.


2015-2017 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program kapsamında da yer verilen kentsel rant vergisi ile gayrimenkul değerinin artması halinde, artışa konu değerin belli bir oranı kamuya ödenecek.


Kentsel rant vergisi olarak hesaplanan tutarın yüzde 30’u Çevre Bakanlığı’na, yüzde 70’i plan değişikliğini onaylayan ilgili idareye aktarılacak.  


Değer artışına yol açan plan değişikliğinin Çevre Bakanlığı’nca onaylanması halinde değer artış payının tamamı bu bakanlığa ödenecek.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri tarafından yapılan açıklamalara göre rant nasıl vergilendirilecek? 


"Hazırlıkları son aşamaya gelen düzenlemeye göre kamu hizmet alanları bu yeni vergilendirmeden muaf olacak.  İmar değişikliği talebiyle imar değiştiğinde, imar hakkında ve değerinde artış olan parsellerin artan değerinin veya hakkının yüzde 40’ı,...