18 / 05 / 2024

Rant vergisinde oranı talebin kimden geldiği belirleyecek

Rant vergisinde oranı talebin kimden geldiği belirleyecek

14 Ocak 2015 ’ten sonra gerçekleştirilen imar planı değişikliğini belediyeler yaparsa yüzde 40-60, bireysel taleple yapılır ise yüzde 80-100 değer artışı payı ödenmesi gerekecek.

KİPTAŞ Sarıyer'de uzlaşı oranı yüzde 93'ü geçti! Vatandaştan yanıt gecikmedi: Hep rantın yüksek olduğu yerdesiniz!

Yeni projeler için start veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ'ın Sarıyer projesi için uzlaşı oranı yüzde 93,39'a ulaştı.  

Emlak vergisinde sıfır oran imkanı!

Emlak vergisinde 1 Kasım’da başlayan ikinci taksit ödemeleri 30 Kasım’da sona eriyor. Peki emlak vergisini kimler ödüyor, kimler ödemiyor? Emlak vergisinde muafiyet şartları neler? İşte ayrıntılarıyla emlak vergisi...

Emeklilerin emlak vergisinde sıfır oran uygulaması nedir?

Emlak vergisi ödemelerinden bazı mal sahipleri muaf olabiliyor.  Peki, emeklilerin emlak vergisinde sıfır oran uygulaması nedir?

Emeklilerin bina vergisinde sıfır oran uygulaması!

Arazi, arsa ve bina sahiplerinin söz konusu taşınmaz malları için her sene ödemeleri gereken vergiye emlak vergisi deniyor. Emeklilerin bina vergisinde sıfır oran uygulaması nedir?

Emlak vergisinde yüzde 50 sınır ne demek?

Dün ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, emlak vergisinde yapılacak artış oranını açıkladı. Peki emlak vergisi değerinde yüzde 50 sınır ne demek?

Çevre temizlik vergisi artış oranı 2017!

Çevre temizlik vergisinde yapılan artış her sene tebliğ ile duyuruluyor. Peki, bu sene çevre temizlik vergisine ne kadar zam geldi? Çevre temizlik vergisi artış oranı 2017 ne kadar?

Emlak vergisinde kültür payı!

Taşınmaz mallar için her sene ödenen emlak vergilerinin belli kısmı; Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına Katkı Payı olarak kullanılıyor. Peki, emlak vergisinde kültür payı oranı ne kadar?

Kira vergisinde damga vergisi oranı 2015!

Kira gelir vergisinde ödenecek kalemler arasında damga vergisi de bulunuyor. Bu vergi, verilen beyanname için ödeniyor. Peki, kira vergisinde damga vergisi oranı 2015 ne kadar?

Emsal kira bedeli oranı 2015!

Kira gelir vergisinde kira bedeli olmayan veya çok düşük olan kiralamalar için emsal kira uygulanıyor. Peki, emsal kira nedir?Emsal kira bedeli oranı 2015 ne kadardır?

Rant vergisinde gelinen son nokta!

27 Ocak 2015 günü Ankara’da “İnşaat Sektörü Zirvesi” yapılmıştı. Türkiye Müteahhitler Birliğinin (TMB) öncülük ettiği ve sektörü temsil eden 5 ayrı sivil toplum kuruluşunun katıldığı toplantı çok önemli idi...

Başbakan Davutoğlu: Rant vergisinde yeni bir yükümlülük olmayacak!

Üzerinde çalışılan İmar Yasası çerçevesinde yapılacak düzenlemeler Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, sahip olunan arazi, arsa veya evin değer kazanması durumunda alınmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Rant vergisinde değişiklik yapılıyor!

Hükümet, şeffaflık paketini tekrar masaya yatıracak ve kamuoyunda 'rant vergisi' olarak isimlendirilen düzenlemede bazı değişiklikler yapacak. Açıklanan pakette, imar planı değişiklikleri sonucu değer artışından belediyelerin pay alması hedefleniyordu.

İnşaatçılar vergi indirimi istiyor!

İnşaat sektörü temsilcileri, rant vergisinde bireysel başvurularda yüzde 80 ile yüzde 100 arasında alınacak verginin düşürülmesini istiyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu önceki günkü meclis toplantısında inşaat sektörüne ilişkin açıklamalar da yapmıştı.

Rant vergisinde oranı talebin kimden geldiği belirleyecek Haberi

Rant vergisinde oranı talebin kimden geldiği belirleyecek

Habertürk’ün dün en az yüzde 50 olacağını duyurduğu rant vergisinde oranlar netleşmeye başladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun önceki gün açıkladığı şeffaflık paketinde yer alan rant vergisi, imar mevzuatında yapılacak değişiklikle hayata geçirilecek. 14 Ocak 2015’ten itibaren plan değişikliklerine vatandaştan gelen bireysel talep veya belediyelerin ihtiyacı ile başlanılacak. Değişiklik öncesi ve sonrası taşınmazın arsa değeri belirlenecek.


Konutta yüzde 25 zam!


Doğrudan belediyeler veya diğer kurumlarca gerçekleştirilecek genel plan değişikliği 50 bin metrekareden büyük alanlarda yapılacak. Tüm sokak, cadde ve mahalleyi kapsayan değişikliklerde ise bu sınır aranmayacak. Belediye meclisleri, genel plan değişikliğinde yüzde 40 ila yüzde 60 arasında bir oran belirleyecek.


% 10 KENTSEL DÖNÜŞÜME


Bir veya birden fazla kişinin talebi üzerine gerçekleştirilen bireysel plan değişikliklerinde ise değer artışının yüzde 80’i ila yüzde 100’ü arasındaki kısmı...