30 / 04 / 2024

Rasimpaşa-Yeldeğirmeni Mahalle Canlandırma projesi

Rasimpaşa-Yeldeğirmeni Mahalle Canlandırma projesi

Kadıköy Belediyesi, Rasimpaşa-Yeldeğirmeni Mahalle Canlandırma projesi kapsamında uzun yıllar boş duran Fransız Eglisia Notre Dame du Rosarie Katolik Kilisesi'ni kültür merkezine dönüştürüyor...

Yeldeğirmeni Otelcilik Hizmetleri Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yeldeğirmeni Otelcilik Hizmetleri Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Alparslan Alihafızoğlu tarafından kuruldu.

Yapılandırmada başvuru tarihi belli oldu mu, yapılandırma başvurusu nereye yapılacak? İşte yapılandırmada son dakika

Beştepe’de dün yapılan Kabine Toplantısı’nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni yapılandırma paketinde detaylar da belli olmaya başladı. Peki bu yapılandırma başvurularıyla ilgili tarih açıklandı mı, yapılandırma başvurusu nerelere yapılacak? İşte yanıtı.

TEDAŞ’a borcu olanlara yapılandırma müjdesi! Ayrıca O borçların tamamı da silinecek!

TEDAŞ’a borcu olan milyonlarca elektrik tüketicisini sevindiren müjdeli haber geldi. Yapılandırma imkanı tanınmasının yanı sıra şartlara karşılayan binlerce abonenin borçları da siliniyor. İşte haberin ayrıntıları…

 Büyük yara alan sterlin bir ilki yaşıyor!

Bu hafta başının erken saatlerde, İngiliz sterlini, Birleşik Krallık'ın yeni maliye bakanı olan Kwasi Kwarteng’in, ülke ekonomisini canlandırma girişimi bir vergi indirimi paketini açıklamasının ardından dolar karşısında tarihi bir an yaşayarak, rekor bir seviye yaşadı.

KPSS 2022/3 tercih sonuçları açıklandı mı? Ulaştırma Bakanlığı personel alımı sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS 2022/3 tercih sonuçları için geri sayım başladı. 2 Mart 2022 Çarşamba günü itibarıyla sona eren tercih işlemlerinin ardından KPSS 2022/3 tercih sonuçlarının açıklanması için gözler ÖSYM’de olacak.

6 ildeki 10 metro hattı 2022 yılında açılacak!

Hayata geçirilen raylı sistem projeleriyle ilgili önemli açıklamalar yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 6 ilde yapımı süren 10 projenin bulunduğunu, 2022'nin çok büyük ve önemli kent içi raylı sistem projelerinin hayata geçeceği bir yıl olacağını söyledi.

Yeldeğirmeni Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yeldeğirmeni Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi Kadıköy’de  200  bin TL sermaye bedeli ile Cenk Biber tarafından kuruldu.

Kanal İstanbul'a demiryolu projesi müjdesi!

Kanal İstanbul projesine yönelik açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul için demiryolu projesi inşa edileceğini dile getirdi. 

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul ile yeni bir çağın kapısını aralıyoruz!

Çılgın proje ile ilgili önemli açıklamalar yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, son zamanların gündem konuları arasında yer alan Kanal İstanbul ile ulaşım sektörü ve denizcilik alanında yeni bir çağın kapısının aralandığını belirtti.

Emlak Konut GYO Bizim Mahalle projesinde 120 ay vade fırsatı!

Emlak Konut GYO tarafından inşa edilen Bizim Mahalle projesinde 120 ay vade ve yüzde 0,99 faiz ile ev sahibi olma imkanı sunuluyor.

2035’te otoyol ağımızı 8 bin 187 kilometreye çıkaracağız!

Ulaşım yatırımlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ''2035’te otoyol ağımızı 8 bin 187 kilometreye çıkaracağız'' dedi.

 Kuzey Marmara Otoyolu'nun son kesimi bayram sonrasında açılacak!

Önceki gün Konya-Karaman Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı'ndaki test sürüşünün ardından açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kuzey Marmara Otoyolu'na ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yapılandırma uzatıldı mı?

Kamuya olan vergi ve idari para cezası gibi borçlarını yeniden yapılandırma fırsatı olanların, uygulamadan faydalanabilmesi için son tarih 31 Mart olarak açıklandı. Peki yapılandırma uzatıldı mı? İşte merak edilen her şey....

Rasimpaşa-Yeldeğirmeni Mahalle Canlandırma projesi Haberi

Rasimpaşa-Yeldeğirmeni Mahalle Canlandırma projesi

1895'te Haydarpaşa'da açılan rahibe okulu, manastır, kilise ve okul binası olarak inşa edildi. 1911'deki yangında manastır ve kilise bölümleri büyük ölçüde, okul binası ise kısmen hasar gördü.1960'lı yıllarda ortaokul olarak hizmet veren manastır ile okul binası 1999 depreminde boşaltıldı. Kadıköy Belediyesi, kilise için ise "ibadethane vasfını yitirmesi" kararıyla birlikte mülk sahibi kilise rahiplerinden François Xawier Jacop'la görüştü ve 900 bin TL'ye satın aldı.


Fransız Kilisesi eski kimliği ve tarihi korunarak, konser ve sergi mekanı olarak restore edilecek. Proje, Tarihi Kentler Birliği trafından proje ödülü kazandı. Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, proje için, "Ayin, ibadet yapmak isteyene yapabilecek. Diğer günlerde Türk Sanat Müziği, oda müziği gibi kültür ve sanat etkinlikleri olacak"...