02 / 05 / 2024

rayiç bedelleri sorgulaması

rayiç bedelleri sorgulaması

2B arazisi rayiç bedelleri il tarım müdürlükleri, ticaret ve ziraat odaları, bilirkişilerin görüşleri ve emsal nitelikteki taşınmazların satış bedelleri dikkate alınarak parsel bazında belirleniyor. Peki, 2b arazi rayiç bedelleri sorgulaması nasıl yapılır

Konya Ilgın Belediyesi'nden tapu kolaylığı!

Ilgın Belediyesi, emlak alım ve satım işlemlerinde Tapu Müdürlüğü tarafından vatandaşlardan istenen "Emlak Rayiç Bedelleri" işlemlerini yeni bir yazılımla Ilgın Tapu Müdürlüğüne elektronik ortamda sundu.

Rayiç bedeli sorgulama nasıl yapılır?

Taşınmaz malların alımı satımı yapılırken önemli bir unsur rayiç bedeli. Peki rayiç bedeli sorgulaması nasıl yapılır? 

İmar barışında 2019 arsa rayiç bedelleri esas alınacak!

Uzatılan imar barışı başvurularında 2019 tarifesi belli oldu. Buna göre arsa rayiç bedellerinde 2019 yılı dikkate alınarak hesaplanacak.

Aliağa'daki tarım arazilerinin rayiç bedelleri mecliste!

İzmir'in Aliağa ilçesi Bozköy ve Helvacı mahallelerindeki tarım arazilerinin rayiç bedellerinin çok yüksek olması nedeniyle bölge halkının yaşadığı mağduriyet meclis gündemine taşındı...

Ev alırken dikkat edilmesi gereken yasal işlemler!

Ev satın alırken dikkat edilmesi gereken birçok yasal işlem bulunuyor. Tapuda düşük gösterilen rayiç bedelleri evi satmak istediğinizde karşınıza en büyük sorun olarak çıkabilir.

Belediyelerin emlak vergisi bilmecesi!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Nevzat Saygılıoğlu, bugünkü yazısında emlak vergisinde rayiç bedelleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o haber...

Sancaktepe'deki hazine arazilerinin rayiç bedelleri TBMM'de!

MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, İstanbul Sancaktepe Veysel Karani Mahallesi'ndeki hazine arazilerinin rayiç bedellerinin tespitini sordu..

Hatay'daki 2B arazilerinin rayiç bedelleri TBMM'de!

CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem, Hatay'daki 2B arazilerinin rayiç bedellerinin belirlenmesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Ertem sorularının Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından cevaplandırılmasını istedi..

Malatya Defterdarlığı'ndan irtifa hakkı tesis ihalesi!

Malatya Defterdarlığı, Malatya Yeşilyurt'ta bulunan 2 gayrimenkulün 49 yıllığına irtifa hakkını tesis edecek. İmarsız arsaların rayiç bedelleri toplamı 5 milyon 591 bin 481 TL olarak belirlendi.

Kocaeli Diliskelesi'nde 2B arazi bedelleri açıklandı mı?

Kocaeli'nin Dilovası içesine bağlı Diliskelesi Mahallesi’nde 2/B arazi bedelleri hala açıklanmadı. Mahallede keşif yapıldı ancak bedeller sır gibi saklanıyor. Bölge sakinleri yüksek bir bedel belirlenecek olması dolayısıyla endişeli.

Sakarya Kocaali TOKİ başvuru bedelleri!

Sakrya Kocaali Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü Sakarya Kocaali TOKİ projesinde başvurular sona eriyor. İşte, Sakarya Kocaali TOKİ başvuru bedelleri..

TOKİ Balıkesir İvrindi başvuru bedelleri ne kadar?

Dairelerin 2+1 ve 3+1 şeklinde dizayn edildiği projede ödeme planına göre 240 aya varan vade sağlanıyor. Peki TOKİ Balıkesir İvrindi başvuru bedelleri ne kadar?

Mimarlık ve mühendislik hizmet bedelleri 2016!

2016 yılında uygulanacak mimarlık ve mühendislik hizmet bedelleri yapı yaklaşık birim maliyetleri, 1/1/2016 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 9 Nisan 2016 tarihinde yürürlüğe girdi..

rayiç bedelleri sorgulaması Haberi

rayiç bedelleri sorgulaması
2b arazi rayiç bedelleri sorgulaması nasıl yapılır?

"2b", 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir kısaltması olarak ifade ediliyor. 2b araziler orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen arazilere deniyor. 


2b araziler üzerinde su, doğalgaz, elektrik gibi alt yapısı, devlet tarafından sağlanan 400 bin civarında yapı bulunuyor. 2b arazilere genellikle rantı yüksek illerde rastlanıyor. 2b arazilerin satışları belirlenen rayiç bedelleri üzerinden yapılıyor. 2b arazilerin satışı için il müdürlüklerine ya da deftarlıklara başvuru yapılması gerekiyor.


2b arazi başvuru şartları arasında; Başvuru tarihinde başvurunun yapılması, başvuru dilekçesinin il müdürlüklerine ya da deftarlıklara verilmesi, 2b arazi başvuru işlemi ücretinin ödenmesi yer alıyor.


Başvuru sahiplerinden satış bedellerine mahsup edilmek üzere; belediye ve mücavir alan...