12 / 05 / 2024

reaktör

reaktör

İspanya'nın Bilbao Limanı'ndan yüklenip Mersin Uluslararası Limanı'na indirilen, elyaf ve polyester ham maddesi üretiminde kullanılacak 30 metre uzunluğuna 8,5 metre yüksekliğine sahip reaktörün kara yoluyla 4 günde Adana'ya ulaştırılması planlanıyor.

Akkuyu NGS'de inşaatın ilk reaktörünün devreye alınması için geri sayım başladı.... 

Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktörü Denis Sezemin, ilk reaktörün işletmeye alınması için Nükleer Düzenleme Kurumunca (NDK) gerekli iznin alındığı Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) tam kapsamlı olarak ayarlama ve çalıştırma aşamalarına geçeceklerini kaydetti.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde yeni adım

MERSİN'in Gülnar ilçesindeki Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS), ana adımlardan biri olan ikinci güç ünitesinin reaktör basınç kabı kurulumu bitirildi. İşte detaylar…

Mersin'den yola çıkan dev reaktör Adana'ya 4 günde ulaşacak

İspanya'nın Bilbao Limanı'ndan yüklenip Mersin Uluslararası Limanı'na indirilen, elyaf ve polyester ham maddesi üretiminde kullanılacak 30 metre uzunluğuna 8,5 metre yüksekliğine sahip reaktörün kara yoluyla 4 günde Adana'ya ulaştırılması planlanıyor.

Bayburt'a 300 milyon dolarlık reaktör yatırımı! Türkiye'de ilk kez kurulacak

Türkiye'de ilk kez Bayburt'a şarj istasyonu reaktörü fabrikası kurulacak. İlk etapta 250-300 kişiye istihdam sağlaması planlanan fabrika dünyadaki tüm şarj istasyonlarına reaktör üretecek.

3 nükleer santralde 3 büyük hamle geliyor!

Enerji Bakanı Berat Albayrak, Çin'de yenilenebilir enerji, nükleer ve kömürde 3 önemli protokole imza attı. Bakan Albayrak, "3 nükleer santralda, 3 büyük hamle geliyor. Çinlilerle düğmeye basıldı, Japonlar ve Ruslarla süreç hızlanıyor. İlk reaktör 2023’te" dedi.

İstanbul’a Türk-Japon nükleer üniversitesi geliyor!

Japonlar İstanbul’da 100 milyon dolarlık fonla nükleer bilim ve reaktör mühendisliği eğitimi verilecek bir üniversite kuruyor.

Akkuyu Nükleer Santrali'ne 3 milyar dolarlık yatırım yapıldı!

Rusya’nın Mersin’de 20 milyar dolar yatırımla gerçekleştireceği Akkuyu’da bugüne kadar 3 milyar dolar yatırım yapıldı. Dört reaktörün kurulması ile planlanan santralden, 4800 megavat düzeyinde elektrik enerjisi elde edilmesi bekleniyor.

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu'ndan Akkuyu açıklaması!

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu, Akkuyu Nükleer Santrali’nin inşaatının tamamen bitmesi ve dört reaktörün de faaliyete geçmesi için en az 10 yıl olduğunu duyurdu.

GDF Suez Sinop santrali için Areva'dan garanti aldı!

Sinop santralini inşa edecek Fransız-Japon konsorsiyumunda yer alan Fransız enerji şirketi GDF Suez santralda kullanılacak reaktörlerin temini konusunda ekonomik sıkıntılar içinde olan reaktör üreticisi Areva'dan garanti aldığını açıkladı.

Dünyada 435 nükleer reaktör faaliyette!

Türkiye'de nükleer santralle ilgili tartışmalar sürerken dünyada halen 72 santralin inşaatı sürüyor. Enerji zengini Güney Afrika, Birleşik Arap Emirlikleri ve Brezilya ise çoktan nükleere geçti.

Tihange Nükleer Santrali'nde yangın çıktı!

Belçika'nın Liege kenti yakınlarındaki Tihange nükleer santralinde yangın çıktı. Bin megavat kapasiteli Tihange 3 nükleer reaktörünün, trafosunda çıkan ve kaynağı belirlenemeyen yangın nedeniyle tedbir amaçlı devre dışı bırakıldığı bildirildi.

Belçika'nın Tihange nükleer santralinde yangın!

Belçika'nın Liege kenti yakınlarındaki Tihange nükleer santralinde çıkan yangın nedeniyle bir reaktör tedbir amaçlı kapatıldı. Yangın kontrol altına alınırken, sabotaj ihtimalinin söz konusu olmadığı açıklandı.

1962 yılında Küçükçekmece'de Atom Reaktörü ve Atom Araştırma Merkezi işletmeye açılmış!

1962 yılında Küçükçekmece'de inşa edilen Atom Reaktörü ve Atom Araştırma Merkezi törenle işletmeye açılacakmış. İnşası iki yıl süren araştırma merkezi 26 milyon liraya mal olmuş.

reaktör Haberi

reaktör

Reaktörün yolculuğu için güvenlik önlemleri alındı.

Trafik polislerinin kontrolünde ilerleyen dev reaktör nedeniyle karayolunda trafik oluştu.