01 / 05 / 2024

Recep Akdağ New City mağdurlarının sorunlarını çözecek

Recep Akdağ New City mağdurlarının sorunlarını çözecek

Sağlık Eski Bakanı, Erzurum Ak Parti birinci sıra milletvekili adayı Recep Akdağ karmaşık hale dönüşen New City mağdurlarının sorunlarının çözüme ulaştırılacağını açıkladı.

Eski Bakan Akdağ: ‘Kentsel dönüşümde mevzuatlar daha katı olmalı’

Kocaeli’nde Afet Yönetimi ve Afet Zamanlarında Sağlık Hizmetleri Kongresi’ne katılan Sağlık eski Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, “Mevcut mevzuat kentsel dönüşümle alakalı insanlara bazı haklar veriyor. Bu konudaki mevzuatın çok daha katı olması gerektiği kanaatindeyim” diye konuştu.

Recep Akdağ: Şehir hastanelerini yeni bir finansman modeliyle yaptık!

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Recep Akdağ yaptığı açıklamada  "Şehir hastaneleri yapımında yatırımcı firmalara hasta garantisi verildiğine ilişkin iddialar doğru değil. Yüklenici firma ile idare arasında böyle bir sözleşme yok." diye konuştu.

Erzurum'da hayata geçirilecek ikinci tıp fakültesi için ilk adım atıldı!

Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, fakültenin kurulması çalışmaları kapsamında Erzurum Şehir Hastanesi'nde incelemeler yaptı.

Erzurum 2. OSB'de yer tahsisi yapıldı!

AK Parti Erzurum Milletvekili ve eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde incelemeler gerçekleştirdi. Yer tahsisinin yapıldığı bölgede 1000 kalifiye personel istihdam edecek.

Erzurum Şehir Hastanesi yıl sonunda hizmete açılacak!

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, inşaat çalışmaları hızla devam eden Erzurum Şehir Hastanesinin yıl sonunda kısmen hizmete gireceğini dile getirdi. 

Tsunami riskine yönelik tedbirler geliyor!

Japonya temasları çerçevesinde 2011 yılında deprem ve tsunami felaketinin vurduğu Sendai kentinde meydana gelen hasar ve şehirdeki yeniden yapılandırma projeleri inceleyen Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, tsunami riskine yönelik tedbir alacaklarını açıkladı..

Recep Akdağ'dan inşaat izinleri açıklaması!

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, inşaat izinleri konusundaki yaptıkları düzenlemeler ile 18 adımda yapılan işi 6 adıma düşürdüklerini de söyledi.

Riskli alanlarda oturan vatandaşlara ortak çözüm gerekir!

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ kentsel dönüşümle ilgili mevzuat düzenlemesi yapıldığını, mevzuat düzenlemelerinde belediyelerle riskli alanlarda oturan vatandaşların ortak çözümler oluşturması gerektiğini söyledi. 

Türkiye'nin yeni deprem haritası görüşülüyor!

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, "Bugün Yüksek Kurulumuzda yeni hazırlanan Türkiye Deprem Haritamızı, ikincisi de bu deprem haritasını da esas alan Türkiye Deprem Yönetmeliğinin yenilenmiş halini görüşeceğiz" diye konuştu.

Türkiye'nin yeni deprem haritası Yüksek Kurul'da!

Türkiye 'nin yeni deprem haritası bugün Yüksek Kurul'da görüşülecek. Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ," Türkiye Deprem Haritamızı kurula takdim edeceğiz ve kurulun da görüşlerini alarak deprem haritası ve yeni deprem yönetmeliğinin Türkiye'de kullanılmasına geçeceğiz" 

Bina deprem yönetmeliği yenilenecek!

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Türkiye bina deprem yönetmeliğinin yenileneceğini belirterek, "Yakın bir zamanda bunu da Bakanlar Kuruluna sunarak, kamuoyumuza da ifade edeceğiz." diye konuştu.

Afetzedeler için 4 bin yeni konut yapılacak!

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, afetzedeler için 10 ilde dört bin konut yapılacağını ve 2018 yılında sahiplerine teslim edileceğini açıkladı.

İnşaat ruhsatı almak kolaylaşıyor!

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ’ın başkanlığını yaptığı yatırım ortamının iyileştirilmesi çalışmaları kapsamında İçişleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yürüttüğü çalışmalar sonucunda iki genelge yayınladı.

Recep Akdağ New City mağdurlarının sorunlarını çözecek Haberi

Recep Akdağ New City mağdurlarının sorunlarını çözecek

Bakan Akdağ, Kardelen TV’de yayınlanan, Moderatörlüğünü Deniz Gez’in yaptığı, Gazeteci Yazar Esat Bindesen ile İHA Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez’in Farklı Bakış Programında sorularını cevapladı.

Bir soru üzerine Bakan Akdağ, Erzurum’da New City mağdurları olarak bilinen iki bine yakın kişinin mağduriyetlerinin ortadan kaldırılacağı müjdesini verdi.

Bakan Akdağ, konuyu Başbakana ilettiğini, Sayın Davutoğlu’nun da konuya ilgi ile yaklaştığını ve TOKİ Başkanını konu ile alakalı olarak görevlendirdiğini belirtti.

Bakan Ağdağ şunları söyledi: “TOKİ Başkanı ile konu üzerinde görüşmelerimiz oldu. TOKİ Başkanı bir uzman görevlendirdi. Erzurum’a gelen TOKİ uzmanı ile Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen, ben ve diğer yetkililer bir araya geldik. Yaptığımız görüşmede olumlu bir sonuç ortaya çıkmış oldu.

İşin başından beri konuyu çözmek için bir çaba içerisine giren Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen şu...