05 / 05 / 2024

referandum gayrimenkulde canlılık

referandum gayrimenkulde canlılık

Emlak işletmecisi Mikail Akbulut, gayrimenkulün referandum sonucunu beklediğini belirterek, ‘evet´ çıkmasıyla yeniden sektörün canlılık kazanacağını belirtti.

Gayrimenkulde nasıl dünyanın en pahalısı olduk? Fiyatları emlakçılar mı yükseltiyor?

Uluslararası emlak danışmanlık şirketi Knight Frank tarafından geçtiğimiz ay açıklanan verilere göre Ankara konut fiyat artışında dünya birincisi oldu. Peki gayrimenkulde nasıl dünyanın en pahalısı olduk?

Gayrimenkulde yabancıların gözdesi İstanbul, Antalya ve Edirne oldu! Yabancı alımlarının yüzde 18,6’sı vatandaşlık için!

EVA Gayrimenkul Değerleme tarafından açıklanan verilere göre, gayrimenkulde yabancı yatırımcıların gözdesi İstanbul, Antalya ve Edirne oldu. Yabancıların gayrimenkul alımlarının yüzde 18,6’sı vatandaşlık için yapılıyor. İşte ayrıntılar... 

Turizmde canlılık! Muğla ilk 5 ayda 585 bin turisti ağırladı!

Türkiye'nin turizm kentleri arasında yer alan Muğla'da bu yılın 5 aylık döneminde 5 ayda 585 bin  108 turisti ağırladı.

Sağlık Bakanlığı 10 bin 900 işçi kura çekimi canlı izlenecek mi? Kura çekimi izleme linki var mı?

Sağlık Bakanlığı 10 bin 900 işçi alımında geri sayım sürerken, 25 Nisan Salı günü gerçekleşecek olan kura çekimi ile ilgili ayrıntılar araştırılıyor. Peki, Sağlık Bakanlığı 10 bin 900 işçi kura çekimi canlı izlenecek mi? İşte detaylar...

Uraklar İnşaat Gıda Taşımacılık Canlı Hay.Enerji'nin merkez nakli yapıldı!

Uraklar İnşaat Gıda Taşımacılık Canlı Hay.Enerji'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Uraklar İnşaat Gıda Taşımacılık Canlı Hay.Enerji'nin merkezi Maltepe'de yapıldı.

Beykoz'daki satılık yalılar sahiplerini bekliyor!

İstanbul'un sahil bölgelerinden Beykoz'da yalı piyasasında canlılık yaşanıyor. Bu sene 85 satılık yalı ilanı bulunuyor. Yalıların fiyatı 3 milyon TL'den başlıyor.

Gayrimenkul sektörü tekrar canlılık kazanacak! 

GYODER Başkanı Dr. Feyzullah Yetgin, GYODER'in Yatırım Ortamının İyileştirilmesi başlığıyla düzenlenen toplantısında konuştu. Yetgin, "Sektörümüzün önü açık ve önümüzdeki yıllarda sürdürülebilir kentlere odaklanmamız gerekiyor" dedi...

Çeşme Termal Sağlık Merkezi için imzalar atıldı!

İzmir Çeşme'de yılın 12 ayı boyunca turizmin canlı kalmasını sağlayacak "termal sağlık merkezi" projesi için imzalar atıldı.

Gayrimenkulde farklılık arayışına mimarlık şirketleri yetişiyor!

Habertürk Gazetesi yazarlarından Esin Tümer, konsept projelerle boy gösteren gayrimenkul şirketleri, farklılık peşinde koştuğunu, bu anlarda gayrimenkulcülerin yardımına mimarlık şirketlerinin yetiştiğini yazdı..

İnşaat sektöründe canlılık devam ediyor!

2017 yılında ilk el-yeni olarak 660 bin konut satışı gerçekleştirildi. 2017 yılında yapı kullanma izini alan daire sayısı ise 820 bin olarak kaydedildi. Tüm bu veriler ışığında inşaat sektöründe canlılığın sürdüğünü söylemek münkün. 

Trabzon'da sağlık külliyesi kurulacak!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ Trabzon’da referandum öncesi mesajlar verdi. Akdağ "Trabzon'da 350 bin metre kare kapalı alan olan bir külliye yapacağız. Ve orada yok yok olacak "dedi.

Vatandaşlık bekleyen yatırımcı için harekete geçme zamanı!

ERA Gayrimenkul Koordinatörü Mustafa Baygan, “Bu yönetmeliği bekleyen yabancı yatırımcılar var, şimdi onlar harekete geçecek. Yeni yönetmelik emlak sektörü için büyük avantaj sağlayacak ve sektöre canlılık getirecek” dedi.

Fay Gayrimenkul Yatırımları İnşaatçılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fay Gayrimenkul Yatırımları İnşaatçılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi 1 milyon TL sermaye ile bugün Ayhan Canlıoğlu imzasıyla kuruldu.

referandum gayrimenkulde canlılık Haberi

referandum gayrimenkulde canlılık

Birçok sektörde olduğu gibi gayrimenkulde referanduma odaklanmış durumda. Zorlu Emlak işletmecisi Mikail Akbulut, gayrimenkul alıcı ve satıcılarının bir beklenti içerisinde olduklarını kaydederek, sonuca bağlı olarak piyasanın hareketleneceğine dikkat çekti.


Piyasanın düşüş yaşadığını ifade eden Zorlu Emlak işletmecisi Akbulut, “Piyasa yüzde 15´lik bir düşüş yaşadı. Önemli bir oran gibi görünmeyebilir ama Erzurum şartlarında değerli bir oran. Bunun sebbei ise referandum olması. Alıcı ve satıcılar referandumdan çıkacak sonucu bekliyorlar. Referandum sonucunda ‘evet´ çıkmasıyla faizlerde bir düşüş, piyasada bir olumlu hareketlilik, alıcı ve satıcılarla bekleniyor.” dedi.


SANAYİYE VERİLEN DESTEK GAYRİMENKULEDE VERİLMELİ


Gayrimenkulüne destek verilmesi gerektiğini vurgulayan Akbulut, “Hükümet sanayiye verdiği desteğin bir benzerini de gayrimenkule de verilmelidir. Bu tür desteğin hem faydalı artışın hem de fiyatlara katkı sağlayacaktır. Kentsel dönüşümde önemli oranda Erzurum´daki sektörümüzü etkiliyor....