02 / 05 / 2024

Referandum sonrası yatırım

Referandum sonrası yatırım

Akşam Gazetesi köşe yazarı olan Hüseyin Besli bugünkü yazısında referandum nedeniyle ertelenen talepleri değerlendirdi. Besli, referandumdan evet çıkarsa bir iki ay içinde 350 bin konuta alıcı çıkacağını söyledi.

2004 ve sonrası doğumlu gençler 'Konut yatırım aracı değil' diyor! Peki neden?

Son zamanlarda konut yatırımı ile ilgili analizler ve açıklamalar yakından takip ediliyor. 23,8 bin takipçili İnşaat Mühendisleri isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından "2004 ve sonrası doğumlu gençler 'Konut yatırım aracı değil' diyor" açıklamasında bulundu ve nedenini anlattı. İşte o paylaşım

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş: En akıllı yatırım aracı şu an ne altın ne de dolar!

Merkez Bankası'nın sürpriz faiz kararı sonrası piyasalarda yaşanan dalgalanmaları değerlendiren ünlü ekonomi uzmanı İslam Memiş, altın ve doların yerine euroya yönelik yatırım önerisinde bulundu.

Hataylı turizmciler yeniden canlanma için yatırım bekliyor!

Hataylı turizmciler, deprem sonrası turizm sektörünü canlandırmak için yatırım bekliyor. Deniz turizmi ve planlı çalışmalarla Hatay, Akdeniz'in gözde turizm merkezi olmayı hedefliyor.

Dolara yatırım yapmayı düşünen bile varsa hemen buraya bakmalı! Seçimden sonra öyle bir rakam gelecek ki!

Son iki yılda yaşanan ekonomik kriz, dolar kurunun tarihi rekor seviyelere ulaşmasına yol açtı. Dolara endeksli birçok ürün ve hizmette önemli ölçüde zam gerçekleşti. Birikimleri olan ve döviz yatırımı yapmayı düşünenler için 'ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimi' sonrasında doların büyük bir sıçrama

Seçim sonrası faiz ve kurlar ne olacak? Döviz ve mevduata yatırım yapanlar mutlaka okuyun!

Yüksek enflasyon karşısında elindeki paranın değerini korumak isteyen vatandaşlar seçim sonrası senaryolara odaklandı. Faizler yükselecek mi? Dolar ve euronun seyri nasıl olacak? Altına yatırım yapanlar kazanacak mı? Tüm bu soruların cevabı için hemen bakın.

İnşaat sektörü doğru yatırım aracı olacak!

Simon-Kucher&Partners Direktörü Cem Balıkçıoğlu, normalleşme süreci ve sonrasına ilişkin, "Teknoloji olan ülkeler de elektronik ara malı ithalinin yükseleceğini öngörebiliriz. Benzer şekilde bir çok alt sektörü ile istihdam yaratabilecek inşaat sektörü de bazı ülkeler için doğru yatırım olacak" dedi

Beyaz yakalıların yeni yatırım tercihi 'arazi'!

Beyaz yakalı ve maaşlı çalışan kitle 2004 yılın sonrasında faizlerin düşmesiyle kredi çekip ev yatırımına başladı. Bu yatırımlar 10 yıl boyunca reel olarak ciddi getiriler sağladı.

Limak Yatırım halka arz edilecek!

Limak Holding'e bağlı Limak Yatırım, hisse senedi piyasalarındaki düşüş sonrası 2011'de askıya aldığı halka arz planını hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Markalı konutlara yatırım yapmak doğru bir hamle olacaktır!

İnşaat sektörünün eylül ve ekim sonrası dönemde yükselişe geçeceğini belirten Ali Dumankaya, "Gayrimenkul fiyatları her zaman artan bir ivme gösteriyor. Bu sebeple yılın üçüncü çeyreğinde markalı konutlara yatırım yapmak doğru bir hamle olacaktır. " dedi.

2 yıl içinde 450 milyar TL'lik yatırım hedefi!

Referandum sonra daha güçlü Türkiye'nin olmasını vaad eden yetkililer, yeni hamlelerini hazırlanıyor. 2 yıl içinde yatırım tutarının 450 milyar liraya ulaşması hedefleniyor.

Metal Yapı Konut'tan 15 Temmuz sonrası 1 milyar TL'lik yatırım!

Metal Yapı Konut bu yıl da yatırımlarına hız verdi. Şirketin Genel Müdürü Akın Karali, 15 Temmuz sonrasında 1 milyar TL'lik yatırım gerçekleştirdiğini belirtti.

Kıbrıs, yatırım karşılığı vatandaşlıkla 4 milyar euro kazandı!

Kıbrıs Rum Kesimi, ekonomik kriz sonrası yatırım karşılığı AB vatandaşlığı ile 4 milyar euro kazandı. Dairelerin 15 milyon euroya kadar çıktığı Güney Kıbrıs'a özellikle Çin ve Rus iş adamları yatırım yaptı.

Düzce'ye 8 milyar TL'lik yatırım!

Başbakan Binali Yıldırım Düzce’deki “Referandum Mitingi”nde konuştu. Başbakan Yıldırım Düzce’ye 8 Milyar TL’lik yatırım yapıldığını dile getirdi.

Referandum sonrası yatırım Haberi

Referandum sonrası yatırım

Referandumdan sonra 350 bin konut alıcı bulacak?


Her gün, gazetelerde ve televizyonlarda referanduma dair kamuoyu araştırmaları yayımlanıyor.


Doğal olarak bu yayınlar ‘evet’ ve ‘hayır’ların oranlarıyla ilgili.


Hepsi için mevzubahis olmasa da bu araştırmaların büyük çoğunluğunun evet-hayırın yanında başka şeyleri de ölçmeye çalıştıklarını biliyoruz.


Bu bağlamda bir sonuç paylaştı dostlarım.


Söz konusu araştırma ‘satın alma talepleri’nin referandum nedeniyle ertelenip ertelenmediğini anlamaya çalışmış.


Elde edilen sonuçlara göre, satın alma isteği ve imkanı olduğu halde, bu taleplerini referandum nedeniyle erteleyen hatırı sayılır bir grup var.


Teknik veriler ve rakamlar vererek sizlere ders çalıştırmak gibi bir niyetim yok.


Arkadaşlar zaten bu çalışmayı yapmışlar.


Satın alma taleplerini erteleyen kişilerin, hangi tür alım yapmak istediklerini sorguladıkları gibi;


Bu taleplerini referandumdan sonra gerçekleştirmek isteyip-istemediklerini de sormuşlar.


‘Taleplerimizi erteledik’ diyenlerin %75’i referandumdan ‘evet’ çıkar ise, %15’i ‘hayır’ çıkar...