17 / 05 / 2024

Rehin açığı belgesi nedir

Rehin açığı belgesi nedir

Rehin açığı belgesi nedir? Rehin açığı belgesi ile takip nasıl yapılır? İşte İcra ve İflas Kanunu kapsamında yer alan esaslar ile rehin açığı belgesi örneği...

Bakan Kurum'dan son dakika açıklaması: 'Sanayide Yeşil Dönüşüm Belgesi' düzenliyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Tüm OSB'leri "Yeşil OSB"ye dönüştürmeyi istediklerini belirterek Sanayide Yeşil Dönüşüm Belgesi' düzenlediklerini açıkladı.

Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbul açıklaması: İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alan 317 bin yapı var!

Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbul açıklaması: İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alan 317 bin yapı var! İşte Ekrem İmamoğlu'nun o açıklaması...

9 yılda imara açılan mera alanları ve yapı kayıt belgesi alan yapılar mecliste!

2002 yılından itibaren imara açılan veya kamulaştırılan mera ve yayla sayıları ile bu alanlar üzerinde yapı kayıt belgesi alan yapılar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Subaşı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Üçağız Yarımadası'ndaki kaçak villanın Yapı Kayıt Belgesi iptal edildi!

Antalya'nın Demre ilçesinde 'Kekova' olarak da bilinen bölgede bulunan Üçağız Yarımadası'nda, İngiliz Cloudya Jamey Hankes'in 10 yıl önce satın alınan kaçak yapının yerinde yapılan denize sıfır villanın Yapı Kayıt Belgesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce iptal edildi.

Ağutos ayında 911 yatırım teşvik belgesi verildi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ağustos 2020'de 911 yatırım teşvik belgesi düzenledi.

Vakıf Varlık Kiralama'nın 450 milyon TL'lik 19 .Tertip İhraç Belgesi!

Vakıf Varlık Kiralama tarafından yurt içinde, halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satışa sunulmak üzere, 450 milyon TL tutarında ve azami 100 gün vadeli, yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikaları ihracı için SPK tarafından onaylanan Tertip İhraç Belgesi yayınladı. 

Emlak işletmelerine yetki belgesi alma şartı!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında yeni kurulacak emlak işletmelerine yetki belgesi şartı getirildi. Yönetmelik için verilen son tarih 31 Ağustos 2020 olarak açıklandı. Yetki belgesi olmayan emlakçılara ise 25 bin TL'lik para cezası verilecek.

Halk Varlık Kiralama'nın 1 milyar TL'lik 3 .Tertip İhraç Belgesi!

Halk Varlık Kiralama, 1 milyar TL ihraç tavanı kapsamında, Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş.'nin fon kullanıcısı/kaynak kuruluş olduğu  kira sertifikası (sukuk) ihracına ilişkin Kurulca onaylanan 3 .Tertip İhraç Belgesi'ni yayınladı.

Ziraat Katılım Kiralama'nın 12 milyar TL'lik Tertip İhraç Belgesi!

Ziraat Katılım Kiralama,  Ziraat Katılım Bankası A.Ş'nin fon kullanıcısı olarak yer alacağı 12 milyar TL'lik Tertip İhraç Belgesi'ni KAP'ta yayınladı. 

Taşınmaz ticareti yetki belgesi sorgulama sayfası açıldı!

Taşınmaz ticareti yetki belgesi alan işletme bilgilerine ulaşılabilecek olan Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi Sorgulama sayfası açıldı...

298 bin kamu binasına yapı kayıt belgesi verildi!

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İmar Kanunu'nda değişiklik öngören kanun teklifine ilişkin açıklamalarda bulundu. Sındır, "Okullar, kamu binaları, sağlık, üniversite, eğitim ve kültür tesisleri gibi 298 bin kamu yapısı için yapı kayıt belgesi düzenlenmiş" dedi...

Zeynep Korel babasının mirası için izale-i şüyu davası açtı!

Mirasçılık (veraset) belgesi almak için Hülya Darcan ve kardeşi Bergüzar Korel’e dava açan Zeynep Korel, veraset ilamı davası sonrasında payına düşeni almak için izale-i şüyu (ortaklığın giderilmesi) davası açtı.

Enerji Kimlik Belgesi ile ne kadar tasarruf yapılıyor?

Bakanlık tarafından açıklanan verilere göre; 2011'den bu yana 1 milyon yapı için Enerji Kimlik Belgesi alındı. Peki Enerji Kimlik Belgesi ile ne kadar tasarruf yapılıyor?

Rehin açığı belgesi nedir Haberi

Rehin açığı belgesi nedir

Rehin açığı belgesi nedir?

Rehin, satış istiyenin alacağına derece itibariyle rüçhanı olan diğer rehinli alacakların tutarından fazla bir bedelle alıcı çıkmamasından dolayı satılamazsa veya satılıp da tutarı takip olunan alacağa yetmezse, alacaklıya bütün veya geri kalan alacağı için bir belge verilir. 


Alacağın irat senedinden veya bir taşınmaz mükellefiyetinden doğmıyan alacaklı, bu suretle tahsil edemediği alacağı için borçlunun sıfatına göre iflas veya haciz yoluna gidebilir. 


Alacaklı, satış yapılmamışsa artırma gününden,satış yapılması halinde satışın kesinleşmesi tarihinden itibaren bir sene içinde haciz yolu ile takip talebinde bulunursa yeniden icra veya ödeme emri tebliğine lüzum yoktur. 

Rehin açığı belgesi, borç ikrarını mutazammın senet mahiyetindedir.


Rehin açığı belgesi örneği..


T.C.

Örnek No:31*

...................... İcra Dairesi 

Dosya No : ........................





REHİN AÇIĞI BELGESİ



1-Alacaklının adı, soyadı: ...........................................................................


2-Borçlunun adı, soyadı  : ...........................................................................