26 / 07 / 2024

reklam gelirleri

reklam gelirleri

Sözcü gazetesi Ekonomi sayfasında yer alan 'Apartmanın reklam geliri' başlığını alan köşe yazısında Apartmana verilecek olan reklamlardan gelir elde edip edilemeyeceği soruluyor. İşte köşe yazısı;

Youtube'a TikTok şoku! Reklam gelirleri ve izlenme oranları düştü!

Alpahabet'in hazırladığı rapora göre video izleme platformu Youtube'un gelirleri seneler sonra ilk kez düştü!

Kütahya Seramik Pegasus Hava Yolları'na reklam verdi!

Pegasus Hava Yolları uçak içi koltuk numaralarının bulunduğu alınlıkların reklam alanı olarak kullanılmasını içeren proje kapsamındaki ilk işbirliği NG Kütahya Seramik ve NG Hotels ile gerçekleştirildi.

Corner Reklam Mağazacılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Corner Reklam Mağazacılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Şuayb Uğur Özkan, Enver Sandalcı tarafından 20 bin TL'lik sermaye bedeli ile 22 Ağustos'ta Kağıthane, Gültepe'de kuruldu.

Kütahya Seramik, Pegasus'a reklam verdi!

Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral'ın işbirliğiyle koltuk numaralarının bulunduğu alanı, reklam alanına dönüşüyor.

Tezahürad Reklam Ajansı, müşteri portföyüne İrfan Home’u dahil etti!

Beyaz eşyadan züccaciyeye; tekstilden mobilyaya; elektronikten, halıya, perdeden, kozmetiğe kadar toplam 80 Bin çeşit ürünle İstanbul’un en gözde semtlerinde hizmet veren İrfan Home, reklam faaliyetlerini uzman kadrosuna emanet etti...

Globalmond İnşaat Petrol Nalburiye Reklam Organizasyon Kağıt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Globalmond İnşaat Petrol Nalburiye Reklam Organizasyon Yayıncılık Matbaa Kağıt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi 40 bin TL sermaye ile 14 Ağustos 2014 tarihinde açıldı..

Essenora, Tezahhürad Reklam Ajansı ile anlaştı!

Toplam 750 adet konuta yer verilen Essenora Gaziosmanpaşa Evleri projesi, yüzme havuzu, spor alanları, fitness center, sauna, çocuk oyun alanları, kapalı otopark gibi alanlara sahip. Essenora, Tezahhürad Reklam Ajansı ile anlaştı.

Turizm gelirleri yüzde 7.9 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Turizm İstatistikleri verilerine göre, turizm gelirleri yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7.9 artışla 8 milyar 976 milyon dolara çıktı.

Yaygın Reklam Danışmanlık Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yaygın Reklam Danışmanlık Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi 4 Ağustos 2014 Pazartesi günü 10 bin TL sermaye ile Emine Esin Gedik tarafından Beşiktaş'ta kuruldu.

Turizm gelirleri yüzde 7.9 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Turizm İstatistikleri verilerine göre, turizm gelirleri yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7.9 artışla 8 milyar 976 milyon dolara çıktı.

Ofton İnşaat’ın yeni reklam ajansı Fakülte İstanbul oldu!

Konsept gayrimenkul projeleriyle dikkat çeken Ofton İnşaat’ın yeni dönemde çalışacağı yaratıcı reklam ajansını belirlemek üzere açtığı konkurun galibi kendini bağımsız bir reklam ajansı olarak tanımlayan Fakülte İstanbul oldu.

Yıldız sayısını fazla gösteren otellere reklam durdurma cezası!

Tüketiciye “Kayıp yıldızlar otelinde kalmayın” uyarısı yapan Bakanlık, otel reklamlarını mercek altına aldı. Şikayetler incelenince, 9 otel ve turizm tesisini idari para ve reklam durdurma cezası verildi.

E.C.A. ve Serel yeni reklam filmleriyle dikkat çekiyor!

Yeni reklam kampanyasında E.C.A.’da ‘Tartışmasız son nokta’ slogan ile Serel’de de ‘Olacaksa Serel olsun’ diyerek her iki markasında da da yılların tecrübesinin getirdiği iddialı yaklaşımını kullanıcısı ile paylaşıyor.

reklam gelirleri Haberi

reklam gelirleri

Soru: Apartman dış duvarlarına alınabilecek reklam tabela gelirleri gelir vergisine tabi midir? Tabi ise vergisi kaçtır? Murat Yüce


Yanıt: Reklam veya benzer bir amaçla, apartmanın dış cephesi bahçesi, çatısı gibi ortak alanlarının kiraya verilmesinden elde edilen gelir, gayrimenkul sermaye iradı oluyor. Elde edilen bu gelir tevkifat suretiyle vergilendiriliyor. Gelir Vergisi Kanunu'nun 94/5 maddesine göre, kira bedelini ödeyenlerin yüzde 20 vergi tevkifatı yapması gerekiyor. Ayrıca reklam verenlerin KDV mükellefi olmaları durumunda, KDV hesaplanıp, sorumlu sıfatıyla beyan edilmesi...