06 / 05 / 2024

rekreasyon alanı ne demektir

rekreasyon alanı ne demektir

Hangi alanlar rekreasyon alanı kapsamına giriyor? Rekreasyon alanı nedir? Yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Rezerv alan ne demek? İstanbul'da rezerv alanlar nerede?

Son zamanların en çok tartışılan konuları arasında yer alan rezerv alan ne demek? İstanbul'da rezerv alanlar nerede?

Esenler Belediyesi'nin plan değişikliği iptal edildi!

İstanbul 8. İdare Mahkemesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait sosyal tesis ve rekreasyon alanını plan değişikliğiyle ‘Açık Otopark Alanı’na dönüştürmesi kararını iptal etti.

Üsküdar Belediyesi Küçük Çamlıca'daki rekreasyon alanını satışa çıkardı! Fiyatı resmen dudak uçuklattı!

İstanbul İli Üsküdar Belediye Başkanlığı, Üsküdar Küçük Çamlıca'da yer alan rekreasyon alanını satışa çıkardı. Söz konusu rekreasyon alanının fiyatı adeta dudak uçuklattı.

Türkiye'de kişi başına düşen kiralanabilir AVM alanı ne kadar oldu?

Pamir-Soyuer 2021 yılı 2. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporuna göre, kişi başına düşen kiralanabilir AVM alanı, Türkiye genelinde 160,10 metrekare/1000 kişi şeklinde hesaplandı.

Emlak vergisi ne zaman ödeniyor 2021?

2020 yılında gayrimenkul satın alan kimselerin vergi sorumluluğu başladı. Peki 2020'de ev alan ne kadar vergi ödeyecek? Emlak vergisi ne zaman ödeniyor 2021? İşte tüm merak edilenler...

Tunç Soyer'den Mavişehir'deki sit alanının devrine tepki!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi, Mavişehir'de 1. Derece Doğa Sit kapsamında kalan Gediz Deltası'nın bir parçası olan ve imar planlarında Rekreasyon Alanı ve Açık Spor Tesisi Alanı olarak belirlenen bölgenin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından satışının yapılmasını de

Türkiye'de kişi başına düşen kiralanabilir AVM alanı ne kadar?

Pamir&Soyuer 2020 yılı 1. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporuna göre, kişi başına düşen kiralanabilir AVM alanı, Türkiye genelinde 155,11 metrekare/1000 kişi olarak hesaplandı.

Trabzon Moloz'a yeni yaşam ve rekreasyon alanı projesi geliyor!

Trabzon Moloz'da inşa edilen caminin çevresine Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan 180 dönümlük yeni yaşam ve rekreasyon alanının projesi tamamlandı. Projede ihale sürecine başlanıyor.

Türkiye'de kişi başına düşen kiralanabilir AVM alanı ne oldu?

Pamir&Soyuer 2019 yılı 3. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporuna göre, kişi başına düşen kiralanabilir AVM alanı, Türkiye genelinde 152,51 metrekare/1000 kişi’ye yükseldi...

İzmir Bornova Dr. Behçet Uz Rekreasyon Alanı yenileniyor!

İzmir Bornova'da bir süredir kullanılmayan Dr. Behçet Uz Rekreasyon Alanı yenileniyor. Rekreasyon alanının 2021'de hizmete açılması planlanıyor.

Tarım İşletmeleri Müdürlüğü rekreasyon alanını kiraya veriyor!

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından Yenimahalle İlçesi Atatürk Orman Çiftliği Mahallesi'nde yer alan rekreasyon alanı kiraya veriliyor. Kiralama ihalesi 20 Şubat'ta yapılacak...

Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı belediyeye tahsis edilsin!

İzmir Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, kira sözleşmesi geçen yıl sona eren ve açılan ihaleyle özel şahsa kiralanan Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı’nın belediyeye tahsis edilmesi için çağrıda bulundu.

Büyükçekmece metrobüs durağı inşaat alanı oldu!

Heyelan bölgesinin hemen üzerinde olan ve rekreasyon alanı ilan edilen metrobüsün ilk durağı imara açıldı. İstasyonda plandan 5 kat fazla inşaat yapıldı.

rekreasyon alanı ne demektir Haberi

rekreasyon alanı ne demektir

Rekreasyon alanı nedir?

Rekreasyon alanı, sosyal ve kültürel altyapı alanları kapsamında piknik ve eğlence alanlara deniyor. Yeşil alanlar olarak da ifade edilen rekreasyon alanları hangi alanlardır, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Rekreasyon alanlarına ilişkin tanımlaya Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin içerisinde yer veriliyor. Söz konusu alanlar 14. maddede Kent bölgeleri tanımları ve alan kullanış şartları başlığı altında yer alıyor.


Bu yönetmeliğe göre Rekreasyon alanları şu şekilde tanımlanıyor:


Piknik ve eğlence (rekreasyon) alanları 

Kentin açık ve yeşil alan ihtiyacı başta olmak üzere, kent içinde ve çevresinde günü birlik kullanıma yönelik ve imar planı kararı ile belirlenmiş; eğlence, dinlenme, piknik ihtiyaçlarının karşılanabileceği lokanta, gazino, kahvehane, çay bahçesi, büfe, otopark gibi kullanımlar ile, tenis, yüzme, mini golf, otokros gibi her tür sportif faaliyetlerin yer...