16 / 05 / 2024

Resmi Gazete Endüstri Bölgeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Resmi Gazete Endüstri Bölgeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan Endüstri Bölgeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte o yönetmelik ve yapılan değişiklikler...

Resmi Gazete'de yayımlandı! Aliağa'daki alan özel endüstri bölgesi ilan edildi!

İzmir'in Aliağa ilçesinde bulunan bir alan "Ege Çelik Endüstrisi Sanayi ve Ticaret AŞ Aliağa Özel Endüstri Bölgesi" olarak ilan edildi. Söz konusu karar bugünkü 32369 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kocaeli Özel Endüstri Bölgesi ilan edildi!

Kocaeli Gölcük'teki bir alan Kocaeli Özel Endüstri Bölgesi ilan edildi. Karar bugünkü 31499 Sayılı Resmi Gazete'de yer aldı...

Emba Elektrik Üretim Anonim Şirketi Adana Özel Endüstri Bölgesi'nin sınırları değişti!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan karar göre, Emba Elektrik Üretim Anonim Şirketi Adana Özel Endüstri Bölgesi'nin sınırları değişti.

Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi'nin sınırları değişti!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan karar göre, Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi'nin sınırları değişti.

Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi ilan edildi!

Konya Selçuklu'daki bir alan Teknoloji Endüstri Bölgesi olarak ilan edildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

İÇDAŞ'ın fabrika alanı Çanakkale Özel Endüstri Bölgesi oldu!

Çanakkale İli, Biga İlçesinde bulunan ve ekli haritada sınırları gösterilen İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi Anonim Şirketi Çanakkale Özel Endüstri Bölgesi olarak ilan edildi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

6 yeni endüstri bölgesi kuruldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün Resmi Gazete’de yayımlanan kararlarıyla Bursa, İstanbul, Mardin, Balıkesir ve İzmir’de 6 özel endüstri bölgesi ilan edildi. Bu bölgeler özel teşviklerden yararlanacak.

Karaman Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi ilan edildi!

Karaman Merkez'deki bir alan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi olarak ilan edildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Endüstri bölgelerinde kullanma izni bedeli belli oldu!

Hazine taşınmazlarının idaresi hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 22 Eylül 2016 tarihinde 29835 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.Yönetmelik ile endüstri bölgelerinde kullanma izni bedeli belli oldu..

CTO İnşaat ve Endüstri Tesisleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

CTO İnşaat ve Endüstri Tesisleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, Gülüm Aksu Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Şebnem Demirel Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'nda 100 bin TL sermaye ile 20 Ağustos'ta Şişli'de kuruldu.

HB Arena Endüstri İzolasyon Sanayi İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

HB Arena Endüstri İzolasyon Sanayi İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Haleh Monjezı ve Babak Kayvanfar ortaklığıyla 10 bin TL sermaye ile 14 Ağustos'ta Bakırköy, Ebuzziya Caddesi'nde kuruldu.

SLS Dejavu Endüstri ve Denizcilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

SLS Dejavu Endüstri ve Denizcilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Aydın Kiraz ve Aydan Ak ortaklığıyla 20 bin TL sermaye ile 13 Ağustos'ta Ataşehir, İçerenköy Mahallesi, Sinop Sokak' ta kuruldu.

Plus Endüstri İnşaat İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Plus Endüstri İnşaat İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ramazan Dikici tarafından 100 bin TL sermaye ile 11 Ağustos'ta Şişli, Mehmet Şevket Paşa Mahallesi'nde kuruldu.

Resmi Gazete Endüstri Bölgeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Haberi

Resmi Gazete Endüstri Bölgeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Endüstri Bölgeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'i bugün (27 Aralık 2014 Cumartesi) tarihli ve 29218 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.


İşte o yönetmelik;


ENDÜSTRİ BÖLGELERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK


MADDE 1 – 16/12/2004 tarihli ve 25672 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Endüstri Bölgeleri Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinde yer alan “Fizibilite raporu” ve  “Özet değerlendirme raporu” tanımı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. 


“Fizibilite raporu: Endüstri Bölgesi kurulacak ilin özelliklerini, ekonomik ve sanayi yapısını, talep edilen alanın konumu ve kadastral durumu ile diğer fiziki özelliklerini içeren raporu,”


“Özet değerlendirme raporu: Endüstri bölgesi kurulması talebinde bulunan kurum ve kuruluşların hazırlayacağı fizibilite raporu ile Bakanlıkça hazırlanan yer seçimi raporu bilgilerinin özetlendiği, Kurula önerilebilecek özellikteki en uygun alanı ve yerleşim birimini tanıtıcı bilgileri içeren ve...