18 / 05 / 2024

Resmi tatiller turizmdeki talebi yüzde 60 artırdı

Resmi tatiller turizmdeki talebi yüzde 60 artırdı

Sert geçen kış aylarından sonra tatilcilerin dört gözle beklediği 23 Nisan ve 1 Mayıs tatilleri, turizmcilerin de yüzünü güldürdü. Geçen yıla göre yüzde 60’ın üzerinde talep artışı yaşanırken, tatilciler yurt dışı ve kültür turlarını tecih ediyor.

2024'te kaç gün tatil yapacağız! Resmi tatiller kaç gün olacak?

2024 senesi, birçok resmi tatili barındıran ve çalışanlar için tatil yapma fırsatı sunan bir yıl olacağı açıklandı.. Bu sene, 15 resmi tatil günü bulunuyor. Yapılacak olan bu tatillerden 8'i dini bayram olduğu , 5'ü ise milli bayramlar olarak kutlanacağı kaydedildi.  İşte haberin detayları...

Milyonlarca çalışana 2024 müjdesi! Resmi tatiller belli oldu: 7 gün izinle 40 gün tatil imkanı! 

2023 yılının sonuna az bir zaman kala yeni yıl öncesi en çok merak edilen sorulardan bir tanesi de yanıt buldu. 2024'ün resmi tatilleri kaç gün? İşte ayrıntılar...

Bu haber çalışan kesimi üzecek! 2023’te az tatil çok iş!

Yıl içinde resmi tatiller ve dini bayramları kısa bir tatil ve dinlenme fırsatı olarak gören milyonlarca çalışan, 2023’te aradığını bulamayacak.

Vakıf Kültür Varlıklarının Restorasyonlarına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de!

Vakıf Kültür Varlıklarının Onarımları ve Restorasyonları ile Çevre Düzenlemesine İlişkin Mal ve Hizmet Alımlarına Dair Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılması Hakkında Usul Ve Esaslar"a ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

TCMB'nin resmi rezerv varlıkları mayısta arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın resmi rezerv varlıkları, mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 5,3 artış göstererek 90,9 milyar dolara çıktı.

Ekonomiye ilişkin 'torba kanun' Resmi Gazete'de!

Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Mayıs ihracatı yüzde 10,84 arttı!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, mayıs ihracatının, Kovid-19 etkisiyle dış talep azalması ve resmi tatiller nedeniyle yıllık bazda düşmesine rağmen nisana göre yüzde 10,84 arttığını kaydetti.

İstanbul Havalimanı'nın 3. pisti için resmi başvuru yapıldı!

İstanbul Havalimanı'nın 3. pist çalışmaları sürerken, 18 Haziran tarihinde 3. bağımsız pistin uçuşa hazır olacağına dair resmi başvuru, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne (SGHM) yapıldı.

Ataşehir Resmi Kurum Binası 2019 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporu!

Emlak Konut GYO, Ataşehir Resmi Kurum Binası 2 bağımsız bölüm ile ilgili olarak hazırlatılan 2019 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı...

Tarihte bir ilk TÜİK işsizlik rakamı resmi işsizlik rakamının altında kaldı!

İŞKUR'a işsizlik maaşı başvurusu yapanların sayısı TÜİK'in açıkladığı resmi işsizlik rakamlarını geride bıraktı. TÜİK'e göre 4 milyon 253 bin işsiz var, İŞKUR'da ise rakam 4 milyon 417 bin.

Bursa Şehir Hastanesi'nin resmi açılışı 4 Ağustos'ta! 

Bursa Şehir Hastanesi'nin resmi açılışı 4 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilecek. 

Tapu ve imar kanunlarında değişiklik Resmi Gazete'de!

Tapu Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tapu Sicil Müdürlüklerince Düzenlenen Resmi Senetlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Tapu Sicil Müdürlüklerince Düzenlenen Resmi Senetlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 30825 sayılı Resmi gazetede yayımlandı.

Resmi tatiller turizmdeki talebi yüzde 60 artırdı Haberi

Resmi tatiller turizmdeki talebi yüzde 60 artırdı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 1 Mayıs İşçi Bayramı ve TEOG sınavı yaklaşırken tatilciler de fırsatları değerlendirmeye başladı. Sektör yetkilileri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 60’ın üzerinde talep artışı olduğunu belirtirken, Kültür Turları’na şimdidien 5 bin kişilik rezervasyon olduğunu söylediler. Yurt dışı turlarında ise Paris Disneyland ve Almanla Lego Land Turu en fazla ilgi gören turlar arasında yer alırken, Kıbrıs’ta Türk yatırımcıların otel yatırımlarıyla Bafra’ya ilgisi artış gösteriyor. Avrupa nehir turlarında ise yüzde 90 oranında doluluk sağlandığı belirtiliyor.


Jolly Tur Kültür Turları Müdürü Kerem Gökçe “Bu yıl 23 Nisan’ın Perşembe gününe denk gelmesi ve hafta sonuyla birleştirilerek 4 günlük tatil olanağının ortaya çıkması kadar Jolly Tur’un kültür turlarına yönelik ürün yelpazesinde büyük bir çeşitlilik yaratması da turlarda...