04 / 05 / 2024

Resmi tatiller turizmdeki talebi yüzde 60 artırdı!

Resmi tatiller turizmdeki talebi yüzde 60 artırdı!

Sert geçen kış aylarından sonra tatilcilerin dört gözle beklediği 23 Nisan ve 1 Mayıs tatilleri, turizmcilerin de yüzünü güldürdü. Geçen yıla göre yüzde 60’ın üzerinde talep artışı yaşanırken, tatilciler yurt dışı ve kültür turlarını tecih ediyor.



23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 1 Mayıs İşçi Bayramı ve TEOG sınavı yaklaşırken tatilciler de fırsatları değerlendirmeye başladı. Sektör yetkilileri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 60’ın üzerinde talep artışı olduğunu belirtirken, Kültür Turları’na şimdidien 5 bin kişilik rezervasyon olduğunu söylediler. Yurt dışı turlarında ise Paris Disneyland ve Almanla Lego Land Turu en fazla ilgi gören turlar arasında yer alırken, Kıbrıs’ta Türk yatırımcıların otel yatırımlarıyla Bafra’ya ilgisi artış gösteriyor. Avrupa nehir turlarında ise yüzde 90 oranında doluluk sağlandığı belirtiliyor.


Jolly Tur Kültür Turları Müdürü Kerem Gökçe “Bu yıl 23 Nisan’ın Perşembe gününe denk gelmesi ve hafta sonuyla birleştirilerek 4 günlük tatil olanağının ortaya çıkması kadar Jolly Tur’un kültür turlarına yönelik ürün yelpazesinde büyük bir çeşitlilik yaratması da turlarda artışı beraberinde getirdi diyebilirim. Benzer bir durum, Cuma gününe denk gelen 1 Mayıs’ın hafta sonuyla birleştirilerek 3 günlük tatil olasılığının yaratılması açısından da söz konusu. Şu anda her iki tur için yapılan rezervasyonları geçen yılın aynı dönemiyle kıyasladığımızda rezervasyonlarda yüzde 50’lik artış olduğunu net olarak ifade edebilirim. Ve bu artışın üzerinde yüzde 25’lik bir artış daha bekliyoruz” dedi. Yüzde 50 artışla 23 Nisan için 5 bin, 1 Mayıs için de yine 5 bin rezervasyon rakamına ulaştıklarını belirten Gökçe şunları söyledi “Uçaklı Vanlı Gap Turu, Doğu’nun Üç Gizemi isimli turlarımızın yanı sıra Kapadokya, Kuşadası, Pamukkakale, Ege’nin Saklı Köyleri ve Amasya odaklı Butik Şehir Turları seyahat paketlerimiz içinde yer alıyor.  Ancak, özellikle Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu turlarımız talep açısından 1 numaraya yerleşmiş durumda.”


Talep artışı olağanüstü


Jolly Tur Yurtdışı Turlar Müdürü Tolga Gökçe ise “Bu yılın 3.5 aylık dönemini geçen yılın aynı dönemiyle kıyasladığımızda bizim bile olağanüstü diyebileceğimiz bir talep artışının olduğunu belirtmeliyim. Rezervasyonlarımızda yüzde 60’ın üzerinde artış söz konusu. Artık, 3-4 günlük tatillerde bile yurtdışına yönelik rezervasyonlar alıyoruz” dedi. 23 Nisan-26 Nisan aralığı için geliştirilen Barselona, Roma, Prag ve Berlin için özel paketler, ayrıca Paris Disneyland Turu bu yıl yine 23 Nisan’a özel olarak Almanya Lego Land Turu da eklendiğini belirten Gökçe, her iki tura da yine olağanüstü bir talep oluştuğunu belirtti. 1 Mayıs için de klasik Küba turunun, çok talep gördüğünü söyledi. Jolly Tur Kıbrıs Müdürü Reyhan Karacık ise  “Kıbrıs, en çok talep gören bölgeler arasında yer alıyor. Yaptığımız rezervasyonları, geçen yılın aynı dönemiyle kıyaslarsam yüzde 35 artış söz konusu. Ancak, bu oranın yüzde 50’ye taşınacağını net olarak ifade edebilirim” dedi.


Avrupa nehir turları % 90 dolu


Yurtiçinde Doğu Karadeniz ve Sapanca’yı, yurt dışında ise Kıbrıs’ı öneren Setur Yurtiçi ve Yurtdışı Turlar Müdürü Yeşim Özaltay, Avrupa kültür turlarının, Uzakdoğu turlarının  ağırlıklı olarak tercih edildiğini dile getirdi. Yeşim Özaltay “Kültür turlarının yanı sıra, Çin, Uzakdoğu ve Hindistan-Nepal turları da ilgi çeken turlar arasında” dedi. Yurt dışı önerilerinin başta İtalya, Fransa, İngiltere, Avusturya, Çek Cumhuriyeti ve İspanya olmak üzere tüm Avrupa olduğunu belirten Özaltay “Bu turların fiyatları kişi başı 537 Euro ile 3.547 Euro arasında değişiyor” dedi. Özaltay, Avrupa Nehir turları doluluk oranlarının yüzde 90’a yaklaştığını belirtti. Özaltay, tatili hafta sonu ile birleştiren yurt içi seyahat severlere; 3 gece 4 gün Doğu Karadeniz turunu öneriyor. Seyahat için fiyatlar kişi başı 1.236 liradan başlıyor.


Etstur, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, TEOG sınavları ve 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla gelen resmi tatilleri birleştiren aileler için Antalya Otelleri’nde özel fiyatlı programlar hazırlamış durumda ‘10 günlük tatil kapıda’ şeklinde sunulan programlara talep oldukça yoğun. Konaklamalarda ise gecelik 74.80-288 lira arasındaki fiyatlardan yararlanılabilir.


Ağaç evlerde yaza merhaba


Alternatif turizmi tutkunları, yazın gelişini ağaç evlerde kutlayacak. Alternatif turizm tutkunlarının ilk adresi olan Antalya Olympos’taki Kadir’in Ağaç Evleri, 23 Nisan ve 1 Mayıs tatillerinde hem yerli turisti hem de yabancı turistleri ağırlayacak. Çanakkale Savaşları’nın 100. yılı olması nedeniyle bu yıl Türkiye’ye gelecek çok sayıda Avusturalyalı ve Yeni Zellandalı turistler de anma törenleri sonrası ağaç evlerde tatile geleceğini söyleyen Kadir’in Ağaç Evleri’nin sahibi Kadir Kaya “Kışın Avrupa başta olmak üzere birçok ülkede fuarlara katıldım. Çok yoğun ilgi gördüm. Doğayı seven yerli turistlerin de ilk adresiyiz. Şimdiden tamamen dolulağa ulaştık” dedi.


Star


Geri Dön