20 / 05 / 2024

resmi tatillerde otellerin doluluk oranları

resmi tatillerde otellerin doluluk oranları

Turizm sektörü son dönemlerde iç pazardan gelen tatil talebiyle adeta ‘bayram’ yapıyor. Tüketici artık sadece uzun tatil dönemleri için değil, 23 Nisan ve 19 Mayıs gibi ‘resmi’ tatil dönemleri için de plan yapıyor.

19 Mayıs'ta kargolar açık olacak mı? Hangi kargo 19 Mayıs'ta açık?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için geri sayım devam ederken, 19 Mayıs Cuma günü kargoların teslim durumu gündeme gelmeye başladı. Resmi tatillerde kamu kurum ve kuruluşları kapalıyken, birçok özel şirket hizmet vermiyor. Detaylar burada...

Resmi tatillerde çalışanlar dikkat! Yargıtay’dan emsal niteliğinde karar! Kıdem tazminatı hesabı baştan sona değişiyor!

Bursa'da, taşeron firma bünyesinde çalıştığı devlet hastanesinde 18 sene süresince yıllık izin kullanmayan işçiye Yargıtay'dan kötü haber geldi. Yüksek Mahkeme, bir çalışanın 18 senede yalnızca 26 gün izin kullanmasının hayatın olağan akışına aykırı olduğunu belirtti.

İstanbullular dikkat! Yılbaşında değişiyor! Bunu yapmayan faydalanamayacak!

İstanbulkart kullananlar için 1 Ocak 2023'ten itibaren yeni bir dönem başlıyor. Ulaşımda kullanılan İstanbulkartların kişiselleştirilmesi gerekiyor. Buna göre, kişiselleştirilmeyen kartları kullananlar kişiler bundan böyle, özel aktarma, ücret iadesi ve resmi tatillerde ücretsiz seyahat gibi haklard

İstanbulkart kişiselleştirme işlemi nedir?  İstanbulkart kişileştirme işlemi nasıl, nereden yapılır?

İstanbulkart'ta yeni dönem başlıyor. Kişiselleştirilmemiş kartlar İstanbulkart’a özel aktarma, ücret iadesi ve resmi tatillerde ücretsiz seyahat hakkından faydalanamayacak. Peki kişileştirme nasıl ve nereden yapılıyor?

Resmi tatillerde mesai ücretleri ne kadar? Karar verildi tüm çalışanları ilgilendiriyor!

Yargıtay'ın verdiği emsal kararla birlikte artık resmi tatillerde bir saat dahi olsa çalışan işçi, tam yevmiye alacak.

Adana'da resmi kurum alanında imar değişikliği!

Adana Büyükşehir Belediyesi, eski CHP milletvekili Ali Demirçalı’nın arsalarının da bulunduğu resmi kurum alanını ticaret ve konut alanına çevirdi. Bu değişiklik rant iddialarını gündeme getirdi.

İnşaat reklamları ünlülerin resmi geçidi oldu!

Ekranın demirbaş reklamları inşaatlar, ünlü isimlerin resmi geçidi gibi oluyor. Selçuk Yöntem de onlardan biri. Gerçi bu özel ve güzel evler ünlü tasarımcı Philippe Starck imzasını taşıyormuş.

İzmir Bornova Stadı'nın resmi açılışı 8 Ekim'de!

Geçen hafta Göztepe ile Elazığspor arasında oynanan karşılaşma ile açılan ve büyük ilgi gören Yeni Bornova Stadı’nın resmi açılışını 8 Ekim Cumartesi günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yapacak.

Harçlar Kanunu'ndaki değişiklikler Resmi Gazete'de!

Maliye Bakanlığının harçlar konusundaki değişikliklerin uygulanmasına yönelik düzenlemeleri içeren tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Emlak Konut Ataşehir Resmi Kurum Binası'nın kabul tutanağı onaylandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul Ataşehir Resmi Kurum Binası İle Altyapı ve Çevre Düzenleme İnşaatları İşi'nin geçici kabul tutanağının onaylandığını açıkladı.

Vartaş Renovia Projesi için resmi tapusunu aldı!

Vartaş İnşaat birinci adası için son resmi tapusunu aldı. Yetkililerden aldığımız bilgiye göre Renovia Projesinin önünde hiç bir engel kalmadı.

İşte İsmail Kahraman'ın yeni resmi konutu!

Yeni TBMM Başkanı İsmail Kahraman, seçilmesinin ardından ilk gecesini Başbakanlık Resmi Konutu’nda geçirdi. Ankara’da misafirhaneyi kullanan İsmail Kahraman, bundan sonra konutu kullanacağını bildirdi

Mardin'deki otellerin kapasitesi düştü!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yerli ve yabancı turistlerin gözde turizm mekanı haline gelen Mardin'de, terör örgütünün eylemleri otellerin kapasitesini düşürmesine neden oldu.

resmi tatillerde otellerin doluluk oranları Haberi

resmi tatillerde otellerin doluluk oranları


Son yıllarda artan rekabet ve erken rezervasyon gibi kampanyalarla daha uygun fiyatlara tüketicilere sunulun tatillere yüksek talep geliyor. Artık tatilciler sadece uzun süreli Ramazan ve Kurban Bayramı tatillerinde değil, resmi bayramlarda da tatil planları yapmaya başladı. Bu duruma en çok sevinen tur şirketleri olurken, sadece yaz dönemlerinde otellerini doldurabilen oteller de bu kısa tatil dönemlerinin kendilerine büyük yarar sağladığını ifade etti.


SATIŞLARDA YÜZDE 15’LİK ARTIŞ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı gibi kısa dönemli tatil fırsatlarının olduğu dönemlerin de artık tatilcilerin radarına girdiğini ifade eden Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, “Yurtdışında insanlar belirli zamanlarda tatil programları yapıyor. Birçok ülkenin resmi bayramları tatil olarak değerlendiriliyor. Bizim insanımızda da tatil bilinci oluşmaya başladı....