27 / 04 / 2024

Resmi tatillerde mesai ücretleri ne kadar? Karar verildi tüm çalışanları ilgilendiriyor!

Resmi tatillerde mesai ücretleri ne kadar? Karar verildi tüm çalışanları ilgilendiriyor!

Yargıtay'ın verdiği emsal kararla birlikte artık resmi tatillerde bir saat dahi olsa çalışan işçi, tam yevmiye alacak.



IHA’da yer alan habere göre, sekiz yıl boyunca çalıştığı işyerinden kovulan satış temsilcisi, İş Mahkemesi'nin yolunu tuttu. Satış temsilcisi olarak çalışan kişi fazla mesai ve hafta tatili alacaklarının ödenmediğini aktarırken, işyerinde bir öğün yemek ve servis uygulamasının olduğunu, tüm resmi ve dini bayramlarda çalışmasını sürdürdüğünü ancak alacakların kendisine ödenmediğini öne sürdü.

Davacı, ortalama 2 ayda bir Doğu Anadolu Bölgesi'nde 1 ay süre ile görevlendirildiğini, ödenmesi gereken saha primlerinin sadece 2 kez ödendiğini iddia etti.

Kıdem tazminatı, fazla mesai alacağı, resmi ve dini bayram alacağı, hafta tatili alacağı ile saha prim ödemelerinin de tahsilini talep etti. Davalı taraf ise iddiaları reddetti. Ancak mahkeme, davanın kısmen kabulüne hükmetti. Kararı ise her iki taraf da temyiz etti.

 Resmi tatillerde mesai ücretleri ne kadar? Karar verildi tüm çalışanları ilgilendiriyor!

Yargıtay tüm çalışanların haklarını koruyan o kararı verdi

Emsal nitelikte bir karara imza atan Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, resmi tatil günlerinde 1 saat dahi yapılan çalışmanın karşılığında tam yevmiye ödenmesi gerektiğini belirten kararı verdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön