02 / 05 / 2024

Resmi vasiyetnamenin iptal davası

Resmi vasiyetnamenin iptal davası

Resmi vasiyetnameler noter, sulh yargıcı ya da ilgili başka bir resmi görevli tarafından düzenleniyor. Resmi vasiyetnamenin iptali davası nasıl açılır? İşte, resmi vasiyetnamenin iptali!

Resmi Gazete'de uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik ile ilgili yeni düzenlemeler yayımlandı

Anayasa Mahkemesi'nin uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik hükümlerine dair kararı açıklandı. Anayasa Mahkemesi, 13/7/2023 tarihinde alınan E: 2022/47, K: 2023/124 numaralı kararıyla, 7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu'ndan bazı maddeleri iptal etti. Bu karar 27 Eylül 2023'te Resmi Gazete'de duyur

Herkesi üzen karar iptal edildi! Akıllı telefonlara zam yok

Ticaret Bakanlığı, akıllı telefonlar üzerinde uyguladığı ithalat gözetim sınırını 200 dolardan 350 dolara çıkartmıştı. Ancak, Resmi Gazete’de yayınlanan karar ile iptal edildi ve eski uygulandığı sisteme çevirildi..

Resmi Gazete’de yayımlandı! O şirketlerin faaliyet izni iptal edildi

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK), Doğa Faktoring ile Kredi Finans Faktoring Hizmetleri’nin faaliyet iznini iptal etti.

Vasiyetnamenin iptali dava dilekçesi 2021!

Vasiyetnamenin tamamının ya da bir kısmının geriye dönük bir şekilde ortadan kaldırılması için vasiyetname davası açılarak, iptal ediliyor. Vasiyetnamenin iptali dava dilekçesi nasıl hazırlanıyor? İşte vasiyetnamenin iptali dava dilekçesi 2021...

Antalya Havalimanı’nın kapasite artırım ihalesi iptal!

Antalya Havalimanı'nın kapasitesinin artırılmasına yönelik ihale iptal edildi. Teminat tutarı 40 milyon euro olarak belirlenen ihalenin iptali Resmi Gazete'de duyuruldu...

Tekirdağ'daki şeker fabrikasının satışı iptal edildi!

29 Mart'ta satış ihalesi duyurulan Tekirdağ'daki şeker fabrikasının ihalesi iptal edildi. İptal ilanı bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Kurumlar vergisinde iptal kararı!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Nedim Türkmen, Kurumlar Vergisi Kanunu'na ilişkin olarak 1 ser no'lu kurumlar vergisi genel tebliğ 03.04.2007 tarih ve 26482 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. Bu tebliğin aşağıda yer alan 5.6.4.2.3 no'lu bölümünün 2. paragrafının iptal kararını değerlendirdi.

TİGEM Ankara Yenimahalle kiralık dükkan ihalesi iptal edildi!

22 Ağustos'ta yapılacak TİGEM Ankara Yenimahalle kiralık dükkan ihalesi iptal edildi. İptal duyurusu bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

ÖİB'nin Antalya Aksu ihalesi iptal edildi!

Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan iptal ilanına göre, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Antalya Aksu ihalesi iptal edildi..

ÖİB'nin Fethiye Göcek ihalesi iptal edildi!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, 05.01.2017 tarihli ve 29939 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan İhale İlan Metninin 1. ve 2. sırada yer alan Muğla ili, Fethiye ilçesi, Göcek Mahallesinde bulunan taşınmazların özelleştirme ihalelerini iptal etti.

ÖİB Malatya Yeşilyurt özelleştirme ihalesi iptal edildi!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Malatya Yeşilyurt ilçesi, Yakınca Mahallesi'nde bulunan gayrimenkullerin ihalelerini iptal etti. Duyuru bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Sar-Ar Yapı'nın proje durdurma işlemi iptal edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, Sar-Ar Yapı Denetim Ltd. Şti. hakkında tesis edilmiş olan geçici durdurma işlemini iptal etmiştir. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ankara Yenimahalle'deki kat karşılığı inşaat ihalesi iptal edildi!

Yenimahalle Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Yenimahalle İlçesi'nde kat karşılığı inşaat ihalesini iptal etti. Toplam bedeli 34.4 milyon TL olarak belirlenen ihalenin iptali bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Resmi vasiyetnamenin iptal davası Haberi

Resmi vasiyetnamenin iptal davası

Resmi vasiyetnamenin iptali!

Resmi vasiyetnameler noter, sulh yargıcı ya da ilgili başka bir resmi görevli tarafından düzenleniyor. Vasiyetnamenin geçerli olabilmesi için iki tanık huzurunda okunması, görevli memur, vasiyetçi ve tanıklarca imzalanması gerekiyor. 


Vasiyetnameye tarih ve imza konulduktan hemen sonra mirasbırakan, vasiyetnameyi okuduğunu, bunun son arzularını içerdiğini memurun huzurunda iki tanığa beyan ediyor. 


Resmî vasiyetnameyi düzenleyen memur, vasiyetnamenin aslını saklamakla yükümlü oluyor. Memurun vasiyetnameyi tarih koyarak imzalaması gerekiyor. Resmi vasiyetnamenin bazı durumlarda iptal edilmesi için dava açılabiliyor. Bu husula İlgili açıklamalar Türk Medeni Kanunu'nda yer veriliyor. İlgili Kanun Maddeleri aşağıda yer alıyor;



A. İptal davası

I. Sebepleri

MADDE 557.- Aşağıdaki sebeplerle ölüme bağlı bir tasarrufun iptali için dava açılabilir:

1. Tasarruf mirasbırakanın tasarruf ehliyeti bulunmadığı bir sırada yapılmışsa,

2. Tasarruf yanılma, aldatma, korkutma veya zorlama sonucunda yapılmışsa,

3. Tasarrufun...