02 / 05 / 2024

Resmi Gazete'de uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik ile ilgili yeni düzenlemeler yayımlandı

Resmi Gazete'de uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik ile ilgili yeni düzenlemeler yayımlandı

Anayasa Mahkemesi'nin uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik hükümlerine dair kararı açıklandı. Anayasa Mahkemesi, 13/7/2023 tarihinde alınan E: 2022/47, K: 2023/124 numaralı kararıyla, 7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu'ndan bazı maddeleri iptal etti. Bu karar 27 Eylül 2023'te Resmi Gazete'de duyur



27 Eylül 2023 tarihli Resmi Gazetede Anayasa Mahkemesi, 7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yer alan bazı maddelerin iptaline karar verdiğini duyurdu. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı uzman öğretmenlik ve Başöğretmen sınavı için yeni bir kılavuzun detaylarını paylaştı. 

Sınav tarihi

4 Ekim son tarihiyle, MEB tarafından belirlenen kurallara uygun olarak yapılacak olan Uzman öğretmenlik ve Başöğretmenlik sınavı, 19 Kasım 2023'te saat 10.00'de gerçekleştirilecek. Başvuru yapanların uygun şartlara sahip olup olmadıkları, öncelikle okul ya da kurum müdürlüğü tarafından incelenecek, ardından ilçe millî eğitim müdürlüğü onayını alacak ve son aşamada il değerlendirme komisyonu tarafından değerlendirme süreci gerçekleştirilecektir.

Başvurular nereden yapılacak?

Bakanlıkla ilişkilendirilen devlet okullarında çalışan öğretmenler ve uzman öğretmenler, 25 Eylül 2023 ile 4 Ekim 2023 (23.59'a kadar) arasında https://mebbis.meb.gov.tr adresi üzerinden yazılı sınav için başvuru yapma hakkına sahiptirler.

Resmi Gazete de uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik ile ilgili yeni düzenlemeler yayımlandı

Uzman öğretmenlik nedir?

Uzman öğretmenlik, bir eğitimcinin belirli bir konuda derinleşerek öğretmenlikte gelişmiş bilgi ve yeteneklere sahip olmasıdır. Bu öğretmenler genelde yükseköğrenim görmüş veya kendi branşlarında deneyim edinmiş kişilerdir.

Başöğretmen nedir?

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak en az 10 yıl görev yapan öğretmenler, başöğretmenlik için yapılan sınavı geçtiklerinde bu başöğretmen unvanı kazanacaklar. Ancak bu süreyi tamamlamamış olanlar bu sınav için başvuruda bulunamayacaklar. Aynı zamanda doktora eğitimi almış öğretmenlere ise bu sınavsız olarak 'başöğretmen' unvanı doğrudan verilecek.

Başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sınav ücretleri ne kadar?

Uzman öğretmenlik ve Başöğretmen sınavı için belirlenen başvuru bedeli 530,00 TL'dir. Ücret ödemeleri https://odeme.meb.gov.tr web adresi üzerinden her bankanın kredi kartıyla ya da T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası TAO ve Türkiye Halk Bankası AŞ'nin ATM, mobil ve internet bankacılığı seçenekleriyle gerçekleştirilebilir.

Öğretmen ataması, mülakat, sınav sistemi... Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den son dakika açıklaması geldi!

En düşük memur maaşı tam bu kadar olacak! Memurlara yüzde 46.73 zam müjdesi! Öğretmen, polis, müdür maaşları açıklandı!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin duyurdu! Öğretmen atamalarında değişikliğe gidiliyor! İşte yeni sistem...

Geri Dön