02 / 05 / 2024

Resmi vasiyetnamenin iptali

Resmi vasiyetnamenin iptali

Resmî vasiyetname, iki tanığın katılmasıyla resmî memur tarafından düzenlenitor. Peki, bu şekilde yapılan resmi vasiyetname iptal edilebilir mi? Resmi vasiyetname nasıl iptal edilir? İşte yanıtı..

Resmi vasiyetname bozulur mu?

Resmi vasiyetname, iki tanığın katılmasıyla resmi memur tarafından düzenleniyor. Peki, resmi vasiyetname bozulur mu? Resmi vasiyetnamenin iptali nasıl olur?

Resmi vasiyetnamenin iptali!

Resmi vasiyetnameler noter, sulh yargıcı ya da ilgili başka bir resmi görevli tarafından düzenleniyor. Resmi vasiyetnamenin iptali davası nasıl açılır? İşte, resmi vasiyetnamenin iptali!

Vasiyetnamenin iptali dava dilekçesi 2021!

Vasiyetnamenin tamamının ya da bir kısmının geriye dönük bir şekilde ortadan kaldırılması için vasiyetname davası açılarak, iptal ediliyor. Vasiyetnamenin iptali dava dilekçesi nasıl hazırlanıyor? İşte vasiyetnamenin iptali dava dilekçesi 2021...

Vasiyetnamenin iptali dava dilekçesi 2016!

Tasarrufun iptal edilmesinde menfaati bulunan mirasçı veya vasiyet alacaklısı tarafından vasiyetnamenin iptali davası açılabiliyor. Dava için mahkeme bir dilekçe ile müracaat ediliyor. İşte vasiyetnamenin iptali dava dilekçesi 2016..

Vasiyetnamenin iptali davası dilekçesi!

Mirasbırakanın vasiyetnamesiyle hakkı zarara uğrayan mirasçılar veya lehine vasiyet yapılanlar tarafından Vasiyetnamenin İptali Davası açılabilir. Dava için bir dilekçe ile mahkemeye müracaat ediliyor. İşte vasiyetnamenin iptali davası dilekçesi..

Vasiyetnamenin iptali görevli mahkeme!

Vasiyetnamenin iptal edilmesinde menfaati bulunan mirasçı veya vasiyet alacaklısı tarafından vasiyetnamenin iptali davası açılabiliyor. Peki, vasiyetnamenin iptali görevli mahkeme hangisidir? Vasiyetnamenin iptali davası nerede açılır?

Vasiyetnamenin iptali davası ne zaman açılır?

Vasiyetnamenin iptali davası, vasiyetnamenin iptal edilmesinde menfaati bulunan mirasçı veya vasiyet alacaklısı tarafından açılabiliyor. Peki, vasiyetnamenin iptali davası ne zaman açılır? İşte yanıtı..

Sözlü vasiyetnamenin iptali!

Sözlü vasiyetname, miras bırakanın son arzusunu iki tanığa açıklaması ve tanıkların bu açıklamaları uygun şekilde yazmaları olarak karşımıza çıkıyor. Peki, sözlü vasiyetnamenin iptali nasıl olur? İşte, sözlü vasiyetnamenin iptali!

Resmi vasiyetname bozulur mu?

Resmi vasiyetname, iki tanığın katılmasıyla resmi memur tarafından düzenleniyor. Peki, resmi vasiyetname bozulur mu? Resmi vasiyetnamenin iptali nasıl olur?

Vasiyetnamenin iptali davası açma süresi!

Mirasçının saklı payının ihlal edilmiş olması halinde saklı pay için dava açılabiliyor. Peki, vasiyetnamenin iptali davası zaman açılır? İşte vasiyetnamenin iptali davası açma süresi..

Vasiyetnamenin iptali davası nasıl açılır?

Medeni Kanundaki sebeplerin doğması ile tasarrufun iptal edilmesinde menfaati bulunan mirasçı veya vasiyet alacaklısı tarafından iptal davası açılabiliyor. Peki, vasiyetnamenin iptali davası nasıl açılır?

Vasiyetin iptali davası dilekçe örneği 2015!

Vasiyetnamenin iptal edilmesinde menfaati bulunan mirasçı veya vasiyet alacaklısı tarafından bir dilekçe ile hukuk mahkemesine açılabiliyor. İşte vasiyetin iptali davası dilekçe örneği 2015..

Hisseli tapuda satış iptali!

Hisseli tapu; bir mülkiyetin sahibi olan ortakların isimlerinin ve sayılarının belirtildiği, resmi bir belge olarak tanımlanıyor.Peki, hisseli tapu satışı nasıl olur? Satış iptal edilir mi? İşte, hisseli tapuda satış iptali!

El yazısı vasiyetnamenin iptali!

Resmi vasiyete göre daha kolay ve daha masrafsız olarak düzenlenen, kişinin kendi yazısıyla hazırladığı vasiyete el yazısı vasiyet deniyor. Peki, el yazısı vasiyetnamenin iptali nasıl olur?

El yazılı vasiyetnamenin geçerlilik şartları!

Vasiyetname; resmi vasiyetname, el yazılı vasiyetname ve sözlü vasiyetname olmak üzere üç farklı biçimde düzenlenebiliyor. Peki, el yazılı vasiyetnamenin geçerlilik şartları nelerdir?

Resmi vasiyetnamenin iptali Haberi

Resmi vasiyetnamenin iptali

Resmi vasiyetname nasıl iptal edilir?

Resmî vasiyetname, iki tanığın katılmasıyla resmî memur tarafından düzenlenir. Resmî memur, sulh hâkimi, noter veya kanunla kendisine bu yetki verilmiş diğer bir görevli olabilir.


Fiil ehliyeti bulunmayanlar, bir ceza mahkemesi kararıyla kamu hizmetinden yasaklılar, okur yazar olmayanlar, mirasbırakanın eşi, üstsoy ve altsoy kan hısımları, kardeşleri ve bu kişilerin eşleri, resmî vasiyetnamenin düzenlenmesine memur veya tanık olarak katılamazlar.


Resmî vasiyetnamenin düzenlenmesine katılan memura ve tanıklara, bunların üstsoy ve altsoy kan hısımlarına, kardeşlerine ve bu kişilerin eşlerine o vasiyetname ile kazandırmada bulunulamaz.


Vasiyetnamenin saklanması

Resmî vasiyetnameyi düzenleyen memur, vasiyetnamenin aslını saklamakla yükümlü oluyor. Peki, vesmi vasiyetname nasıl iptal edilir?


Vasiyetnamenin iptali..

1. Yeni vasiyetname  ile

MADDE 542.- Mirasbırakan, vasiyetname için kanunda öngörülen şekillerden birine uymak suretiyle yeni bir vasiyetname yaparak önceki vasiyetnameden her zaman...