11 / 05 / 2024

restorasyon çalışması drina köprüsü

restorasyon çalışması drina köprüsü

Sokullu Mehmet Paşa tarafından 1577 yılında yaptırılan Drina Köprüsü'nün restorasyonunu TİKA gerçekleştiriyor...

Osmaniye'deki tarihi Ala Camisi'ndeki restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Osmaniye Kadirli'deki Ala Camisi, yaklaşık iki yıl süren restorasyon çalışmasından sonra cuma namazıyla ibadete açılacak

Bafra Çetinkaya Köprüsü restorasyon çalışmaları tam gaz!

Bafra Çetinkaya Köprüsü’nde Eylül 2018'de başlayan restorasyon çalışması hızla devam ediyor. Çalışmaların yıl sonu tamamlanması bekleniyor.

Ordu Gölbaşı Cami'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi,Gölbaşı Cami'nin restorasyon çalışmalarını tamamladı. Belediye şimdide Gölbaşı Camisi’ne minare yapılması için proje hazırladı. İhalesi yapılan, bölgenin mimarisine uygun olarak inşa edilecek projenin yapım çalışmasına başlanıldı.

Taşhan restorasyon çalışmaları 2016 yazına tamamlanacak!

Taşhan Restorasyon çalışmasının Şantiye Şefi Mimar Eyüp Güngör, çalışmanın 2016 yılı yaz döneminde tamamlanacağını söyledi

Vasip Şahin Deniz Müzesi restorasyon çalışmalarını inceledi!

İstanbul Valisi Vasip Şahin Deniz Müzesi Ana Teşhir Binası'nın restorasyon çalışması hakkında incelemelerde bulundu. Vali Şahin'e incelemelerinde Vali Yardımcısı Akgün Çorav da eşlik etti...

Konya Alaaddin Camisi'nde restorasyon çalışmaları ne durumda?

Kitabesi bulunan en eski Selçuklu eserleri arasında gösterilen ve bahçesinde Selçuklu sultanlarının mezarı bulunan Konya'daki Alaaddin Camisi'nde, Vakıflar Genel Müdürlüğünce yürütülen restorasyon çalışmasının 2016 sonunda tamamlanması planlanıyor.

Bitlis Kalesi'nde restorasyon çalışmaları yeniden başladı!

Bitlis Kalesi'nde 2004 yılından bu yana aralıklarla yapılan kazı ve restorasyon çalışmasına yeniden başlandı. Kalenin tarihi yapısına zarar vermeden, 11 yıldır devam eden çalışmalarda Osmanlı döneminden eserlere rastlanıyor.

Tahir Ağa Hamamı'nda restorasyon çalışmaları ilkbaharda tamamlanacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kent ziynetlerinin ayağa kaldırılması yönünde Mudanya’da yürüttüğü projelerden biri olan Tahir Ağa Hamamı ’nın restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışması tüm hızıyla sürüyor.

Antalya Aksu Köprüsü’nde restorasyon çalışması başladı!

Antalya’da yaklaşık 80 yıl önce yapılan tarihi Aksu Köprüsü’nde restorasyon çalışması başladı. Köprü yaklaşık 1 asır önce yapılırken olası depremde yıkılmasın diye ayaklarına silindir bilyeler konulmuş...

Konak Pier'deki restorasyon çalışmaları devam ediyor!

Restorasyon adında ‘tadilat’ denilebilecek çalışmalar İzmir’in göbeğinde ve herkesin iyi bildiği Konak Pier’de gerçekleşiyor. İş makinalarının rahat çalışması için tarihi yapının bir duvarının yerle bir edilmesi ise sahipsizliğe örnek oluşturuyor

Konya Tarihi Bedesten restorasyon çalışmasında sona gelindi!

Tarihi Konya Çarşısı ’nda son aşamaya gelen restorasyon çalışmalarını inceleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bölgede ticari hareketliliğin ve ziyaretçi sayısının artmaya başladığını söyledi.

Camel Beach Plajı'nda, temizlik çalışması yapıldı!

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde Tui Tantur Turizm Seyahat Şirketi Bodrum Şubesi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Ortakent Mahallesi'ndeki Camel Beach Plajı'nda, temizlik çalışması yaptı.Turizm Seyahat Şirketi'nin bu defaki çalışması plaj temizliği oldu.

Kocaeli'deki mezarlıklarda bakım ve onarım çalışması yapıldı!

Kocaeli Belediyesi vatandaşların huzurlu ve temiz bir ortamda ziyaretlerini gerçekleştirebilmeleri için kolları sıvadı. Mezarlıklar Şube Müdürlüğü ekipleri, diğer yandan da mezarlıklara yönelik bir dizi temizlik ve bakım çalışması başlattı.

restorasyon çalışması drina köprüsü Haberi

restorasyon çalışması drina köprüsü



TİKA Başkanı Serdar Çam, dün Bosna-Hersek'teki Vişegrad şehrini ziyaret ederek restorasyon çalışmalarını başlattı. Serdar Çam, "Bu eser, sadece Osmanlı tarihin bir parçası değil, bölgedeki tüm milletlere aittir. Sonraki nesiller için eseri korumak istiyoruz. Köprünü aslına uygun restore edilmesiyle, bölgedeki tüm etnik grupların hatıraları canlanacak. TİKA'nın gerçekleştirdiği projeler Bosna'nın gelişmesine katkıda bulunacak." diye konuştu.


Vişegrad Belediye Başkanı Slavişa Mişkoviç ise Drina nehrinin debisinin yüksek olmasının proje için sorun teşkil ettiğini fakat nehrin üst kısmına baraj yaparak bu sorunu çözeceklerini dile getirdi.


Drina Köprüsü'nün restorasyon çalışmaları 2 yıl sürecek. Sokullu Mehmet Paşa Köprüsü olarak da adlandırılan köprü, 2007'de UNESCO tarafından koruma altına alınmıştı.


Zaman...