26 / 11 / 2024

restorasyon ortaköy camii

restorasyon ortaköy camii

Ortaköy Camii’nde süren restorasyon 3 yıldır bitirilemiyor. Nedeni geçmişteki yanlış restorasyon teknikleri. Vakıflar Genel Müdürlüğü yetkilileri, “Eskiden çimento sıva kullanmışlar, bu yanlıştı. Biz bilimsel metotlarla çalışıyoruz.” diyor.

Çeşmeköy Camii'nde yenileme çalışmaları başladı!

Muğla'da yer alan Çeşmeköy Camii için restorasyon çalışmaları başladı.

Muğla Çeşmeköy Camii restore ediliyor!

Muğla Datça Çeşmeköy Mevkii’nde bulunan tarihi Çeşmeköy Camii’nin restorasyon çalışmaları başladı.

Galatasaray Üniversitesi’nin Ortaköy’deki binası restore edilecek!

Galatasaray Üniversitesi’nin 3 yıl önce çıkan yangında çatısı tahrip olan Ortaköy’deki 146 yıllık tarihi binasında restorasyon çalışmalarının 2 ay içerisinde başlaması planlanıyor.

Ortaköy Camii'nin benzeri Havana'ya inşa edilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ortaköy Camii'nin benzerini Havana'ya yapma projesini Küba lideri Castro'ya da açtı. Erdoğan, "Teklife sıcak baktılar, Havana olmasa bile başka bir şehirde yapabiliriz" dedi.

1971 yılında Boğaziçi Köprüsü'nün Ortaköy bağlantı temeli çökmüş!

1971 yılında Boğaziçi Köprüsü'nün Ortaköy bağlantı temellerinden biri, beton dökülmek için hazırlanırken çökmüş. İşçiler, bağlantı yerinin çöktüğünü söylemişler, yetkililer ise çöküntü hafriyat sırasında oldu demişler.

1970 yılında Boğaziçi Köprüsü'nün ayağının bulunduğu Ortaköy!

1970 yılında Boğaz üzerinde inşa edilecek birinci köprü, Boğaziçi Köprüsü'nün yapımı ile ilgili çalışmalar devam ediyormuş. Köprünün Ortaköy'deki ayağının kurulacağı sahada istimlak edilen binaların yıkımı da bitmek üzereymiş.

Fenerium Ortaköy'de mağaza açtı!

Fenerbahçe Kulübü 'nün lisanslı ürünlerini satan Fenerium mağazalar zincirinin 100'üncüsü Ortaköy'de açıldı. Muallim Naci Caddesi üzerindeki mağazanın açılışına, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım da katıldı

Fenerium, Ortaköy'de dalya diyecek!

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün lisanslı ürünlerini Türkiye’nin her köşesindeki taraftarlarına ulaştırmayı amaçlayan sektörünün lider markası Fenerium, çok yakında dalya demeye hazırlanıyor. Fenerium 100. mağazasını Beşiktaş Ortaköy'de açacak. Peki ne zaman?

ADÜAŞ, Beşiktaş Ortaköy'de arsa satıyor!

Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. (ADÜAŞ), Beşiktaş Ortaköy Mahallesi 1382 ada 15 parselde (1/3 hissse) kayıtlı taşınmazını satışa çıkardı. İşte Beşiktaş Ortaköy'deki ADÜAŞ arsasının satış tarihi ve geçici teminat tutarı...

Beşiktaş Ortaköy'de satış memurluğundan 1.1 milyon TL'ye satılık daire!

İstanbul Sulh Hukuk Mahkemeleri Beşiktaş Ortaköy'de yer alan Arzu Sokak'taki 55 yıllık binada bulunan giriş kattaki daireyi satışa çıkarıyor. İhalesi; 16 Aralık Salı günü yapılacak.

Ortaköy Bestekar Şevki Bey Mahallesi böyle kuruldu!

İstanbul Beşiktaş'ta Ortaköy Mahallesi'nin Bestekar Şevki Bey Sokak olarak anılan bölgesi, 1949 yılında mahalle olarak kurulmak istendi... Peki nasıl? Kaç konut planlandı? Mahalle kurma fikri kimden çıktı? İşte Abdullah Kutalmış Mızrak'ın özel haberi...

1949 yılında Ortaköy sırtlarında yeni bir mahalle kurulacakmış!

1949 yılında Balmumcu Çiftliği civarından başlayarak Ortaköy'e doğru inen sırtlardaki geniş arazinin sahibi, belediye müracaat ederek 192 adet evden meydana gelecek yeni bir mahallenin kurulması için Belediye'ye müracaat etmiş.

1948 yılında Ortaköy'de kagir bir ev 7 bin liraya satılacakmış!

1948 yılında Ortaköy'de 3 katlı, 6 odalı bir ev 171 adet altın parasına, 7 bin liraya satılacakmış. Feneryolu'nda iki dönüm bahçe içinde bir köşk ise 22 bin 500 liraya satılacakmış.

restorasyon ortaköy camii Haberi

restorasyon ortaköy camii


İstanbul Boğazı’nın dikkat çeken mimari eserlerinden biri olan Beşiktaş’taki Ortaköy (Büyük Mecidiye) Camii’nde restorasyon 3 yıldır bitirilemiyor. 1853 yılında inşa edilen camide çalışmaların uzama sebebi ise bir önceki restorasyonda yapılan hatalar.  Cami geçmişte yanlış restorasyon teknikleriyle yenilenmiş, sıvasında çimento bile kullanılmış. Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın sponsorluğunda bugüne kadar 3 milyon Türk Lirası harcanarak yürütülen çalışmaların bu sorunlar yüzünden bitirilemediği belirtiliyor. Restorasyonun önümüzdeki yıl nisan ayında tamamlanması planlanıyor.


Konuyla ilgili açıklama yapan Vakıflar Genel Müdürlüğü yetkilileri “1980’lerde müdahaleler çimento ile yapılıyordu. Bugün biz bu müdahaleye yanlış diyoruz ama o zamanın şartlarında uygun teknikti. Bugün Horasan sıva kullanıyoruz, bu beş altı yıldır bilinmekte.” diyor. Yetkililer, her dönemin kendine göre restorasyon tekniği olduğunu hatırlatarak, “Önceki dönemlere çamur atmak bir şey değiştirmiyor. O zamanın...