16 / 05 / 2024

restore merkezi

restore merkezi

2007 yılında Türkiye'nin ilk tarihi eser hastanesi Süleymaniye'de açılacakmış. Süleymaniye'deki Kayserili Ahmet Paşa Konağı'nda faaliyet gösterecek olan hastane uzman kadrosuyla İstanbul ve tüm Türkiye'ye hizmet edecekmiş.

Botter Apartmanı restore ediliyor! Sanat merkezi olacak!

İstanbul’un ilk modaevi olarak bilinen Casa Botter, Tasarım ve Kültür Merkezi olmaya hazırlanıyor.

Kız Kulesi restore ediliyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na geçen Kız Kulesi, restore edilerek kültür ve sanat merkezi haline gelecek. 

Tarihi Kiliseli Tüccar Han ticaret merkezi olacak!

Bolu Gerede'de Bizans dönemine ait ilk ticaret merkezi olan tarihi Kiliseli Tüccar Han'ın restore edilmesi için çalışmalara başlandı. Bu yıl içerisinde hizmete açılacak tarihi han içerisinde 25 odalı butik otel de yer alacak.

Yıldırım'a yeni kültür merkezi kazandırılacak!

Bursa Yıldırım Belediyesi tarafından Molla Fenârî'nin torunu Alim Alâeddin Ali Fenârî'nin Yıldırım’a miras bıraktığı 600 yıllık tarihi restore edilerek İncirli Kültür Merkezi olarak hizmete hizmete açılacak.

Bilecik'in tarihi evleri, ticaret merkezi olacak!

Osmanlı Dönemi'nde Bağdat-İstanbul yolunda konaklama ve ticaret merkezi olarak kullanılan 7 kervansaraydan biri olan Tarihi İpek Yolu'ndaki Taşhan, restore edilerek aslına uygun şekilde ticaret merkezi olarak hizmet verecek.

Kastamonu'daki 449 yıllık han Gastronomi Merkezi oluyor!

Kastamonu Belediyesi tarafından "Gastronomi Merkezi" olarak kullanılacak 449 yıllık Acem Hanı restore ediliyor.

Çorum'da restore edilen tarihi karakol binası aile eğitim merkezi oldu!

Çorum'da 1890 yılında karakol binası olarak inşa edilen bina gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarıyla aile eğitim merkezi oldu...

Tarihi Tekeşoğlu Konağı gençlik merkezi oldu!

Uşak’ta bulunan Tekeşoğlu Hacı Abdulkadir Konağı 2013 yılında restore edildi. Restorasyon çalışmaları biten Tarihi Konağı 5 yıllığına gençlik merkezine dönüştürüldü. Gençlik merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Mamak Kültür Merkezi restore edilecek!

1924'te Cumhuriyet’in ilk müzik öğretmen okulu olarak açılan ve uzun seneler devlet konservatuarı olarak hizmet veren Ankara'daki Mamak Kültür Merkezi’nin aslına döndürülmesi için protokol imzalandı. 

Akçakoca'daki tarihi konak sağlık merkezi olacak!

Batı Karadeniz'in en önemli turizm merkezleri arasında yer alan Akçakoca'da, Tarihi Yukarı Mahalle'de yer alan konak, restore edilerek sağlık merkezi halinde getirilecek.

Kilis'te restore edilen Osmanlı hamamı gençlik merkezi oldu!

Kilis'te restore edilen geç Osmanlı dönemi yapıtlarından olan tarihi Tuğlu Hamamı, Tuğlu Gençlik Merkezi olarak hizmet verecek.

Osmangazi'ye yeni kültür merkezi!

Osmangazi Belediyesi, Kayhan Mahallesi’nde 20. yüzyıl başlarına ait sivil mimarlık örneği yapıyı rekonstrüksiyon çalışmaları ile restore etti. Kültür merkezi olarak kullanılacak tarihi yapı, Osmangazi Kayhan Çarşısı’na da önemli bir değer katacak.

Balıkesir'deki tarihi okul restore ediliyor!

Balıkesir’in Konakpınar kırsal mahallesinde bulunan tarihi İlkokul ve Ortaokul’da incelemelerde bulunan Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu okulun restore ettirilip Gençlik Merkezi olacağını açıkladı.

restore merkezi Haberi

restore merkezi



Tarihi eserlerin de artık hastanesi var


Türkiye'nin ilk tarihi eser hastanesi gelecek ay Süleymaniye'de açılacak. Hastanede uzmanlar tarafından incelenecek tarihi eserler, verilecek reçetelerle restore edilecek..


Ercan SARIKAYA / MERKEZ


    Süleymaniye'deki tarihi Kayserili Ahmet Paşa Konağı, Türkiye'nin ilk tarihi eser hastanesi oluyor. Haziran ayında faaliyete geçecek olan hastanede, İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nden uzmanlar görev yapacaklar. İstanbul Koruma, Uygulama ve Denetim Büro Müdürlüğü bünyesinde kurulacak olan tarihi eser hastanesi 40 bin tarihi esere sahip olan İstanbul ve tüm Türkiye'ye hizmet verecek.


HASTALIK TESPİTİ YAPACAKLAR 


    Hastanede tarihi eserlerden alınan numuneler laboratuvar ortamında incelenecek. Mikroskopla eserin yapımında kullanılan malzemeler belirlenip, içindeki...