05 / 05 / 2024

Reza Zarrab kaçak kandilli köşkü

Reza Zarrab kaçak kandilli köşkü

Koruma Kurulu, Reza Zarrab’ın Kandilli’deki köşkün bahçesinde 3 bin metrekarelik kaçak inşaat yapıldığını ortaya çıkardı. Kurul, köşkün boyunun uzatıldığını, yeni yapılar eklendiğini tespit etti.

Reza Zarrab’ın binasını parça parça çaldılar!

ABD’ye kaçışından sonra mal varlıklarına el konulan Reza Zarrab’ın İstanbul Beyoğlu Fındıklı’da yer alan Royal Holding binası adeta evsizlerin mekanı oldu.

Reza Zarrab’ın Kandilli'deki köşkünde keşif yapılacak!

İstanbul Kandilli’deki tarihi köşkte, izinsiz inşai ve fiziki müdahale yaptırdığı ortaya çıkan Reza Zarrab ile inşaatı yapan Firuz Akın Han’ın yargılandığı davada, yapılacak keşif için 9 aydır köşkün anahtarının bulunamaması üzerine mahkeme, anahtarın Ebru Gündeş’e sorulmasına karar verdi.

Reza Zarrab'a 10 yıl ceza istendi

İstanbul Kandilli'deki tarihi yalısına kaçak inşaat yapan Reza Zarrab ile müteahhit Firuz Akın Han'a 'korunması gerekli kültür varlığı olarak tescillenen taşınmazda izinsiz inşai ve fiziki müdahale yaptırdıkları için 10'ar yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Reza Zarrab'ın Kandilli'deki binasında yıkım başladı mı?

Reza Zarrab’ın Kandilli’deki kaçak yapılarının yıkımı başladı. Kepçeler önce köşkün arka cephesinde bulunan 61 metre genişliğindeki üç katlı yapıyı yıkmaya başladı. Ardından ön cephedeki 24 metre genişliğinde tek katlı kaçak yapılar yıkılacak.

Reza Zarrab'ın Kanlıca’daki yalısı için tadilat izni alındı mı?

Reza Zarrab’ın Kanlıca’da bulunan yalıya Boğaziçi İmar Müdürlüğü’nden izinsiz tadilat yaptırdığı ortaya çıktı. Zarrab, ikinci derece tarihi eser olarak tescilli ikiz yalılardan birine kaçak kat çıkmış ve iki yalı arasına da asansör yaptırmıştı.

Reza Zarrab'ın Kandilli’deki kaçak inşaatında yıkım başladı mı?

Reza Zarrab’ın Kandilli’deki kaçak inşaatı hala yıkılmadı. Boğaziçi İmar Müdürlüğü, 13 Şubat 2015’te yapı tatil tutanağı tutmuş ve savcılığa “yıkımla ilgili işlemleri sürdürülmektedir” demişti, ancak geçen sürede hiçbir yıkım işlemi yapılmadı.

Reza Zarrab'ın Boğaz'daki yalısı için soruşturması tamam!

Yalısında kaçak kat bulunan Ebru Gündeş ifadesinde, “Tadilat ve diğer işlemleri eşim Reza Zarrab yaptı, suçlamayı kabul etmiyorum” dedi. Çift, 6 aydan 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.

Reza Zarrab'ın Boğaz'daki yalısındaki kaçak kat yıkılacak mı?

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Reza Zarrab ve Ebru Gündeş’in yalısına kaçak kat çıkmasına 4 yıl boyunca göz yuman ve yıkım kararını da yerine getirmeyen Boğaziçi İmar Müdürlüğü yetkilileri hakkında soruşturma izni vermedi.

Reza Zarrab'ın Kandilli'deki inşaat köşkü neden yıkılmadı?

Koruma Kurulu, Reza Zarrab’ın Kandilli’deki köşkün bahçesinde 3 bin metrekarelik kaçak inşaat yapıldığını ortaya çıkardı. Kurul, köşkün boyunun uzatıldığını, yeni yapılar eklendiğini tespit etti.

Reza Zarrab'a Kanlıca'daki yalı için ifade verdi!

Reza Zarrab, Kanlıca'daki yalıdaki kaçak tadilat nedeniyle açılan soruşturma kapsamında ifade verdi. Reza Zarrab, soruşturma kapsamında verdiği ifadede iki yalı arasına koyulan asansörün yasak olmadığını savundu.

Reza Zarrab’a yalısı için verilen süre 2 ay önce doldu!

Kandilli’deki tescilli eser köşkü yıkıp, bahçesindeki ağaçlara keserek kaçak bina inşa eden Reza Zarrab’a verilen süre 2 ay önce doldu.

Reza Zarrab Kandilli köşkünde inşaata yeniden mi başladı?

KANLICA’daki tarihi yalıya kaçak kat çıktığı ve iki yalıyı usulsüz şekilde asansörle birleştirdiği ortaya çıkan Reza Zarrab'ın, Kandilli sırtlarında satın aldığı tarihi köşkte de yeniden inşaata başladığı ve bitişiğine ek bina da yaptığı ortaya çıktı.

Reza Zarrab'ın yalısında asansör ve kaçak kat yıkılacak!

İş adamı Reza Zarrab ile eşi Ebru Gündeş’e ait Kanlıca’daki yalılar, kaçak kat ve aradaki asansör yıkılarak eski haline getirilecek.

Reza Zarrab kaçak kandilli köşkü Haberi

Reza Zarrab kaçak kandilli köşkü

Koruma Kurulu, Reza Zarrab’ın Kandilli’deki köşkün bahçesinde 3 bin metrekarelik kaçak inşaat yapıldığını ortaya çıkardı. Kurul, köşkün boyunun uzatıldığını, yeni yapılar eklendiğini tespit etti.


Türkiye’nin gündemini sarsan 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun kilit ismi Reza Zarrab’ın İstanbul Boğazı’ndaki talanını ortaya çıkaran SÖZCÜ yeni belgelere ulaştı. Kanlıca’daki tarihi Mehmet Arif Bey yalılarını tahrip edip kaçak kat çıkan Zarrab, konuyla ilgili olarak hafta başında Beykoz Adliyesi’nin yolunu tutup, savcıya ifade vermişti. SÖZCÜ’nün ulaştığı yeni belgelere göre, Zarrab’a bu defa Kartal Adliyesi’nin yolu göründü.


Cem Kozlu’dan satın aldığı Kandilli’deki tarihi köşk ve arazisinde kaçak inşaat yapan Zarrab ile ilgili haberlerimiz üzerine İstanbul 6 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu ve Boğaziçi İmar Müdürlüğü suç duyurusunda bulundu.


İNCELEME YAPILDI


Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulan dosyanın içeriğine göre, Zarrab’ın...